Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 42

Koncerter i Aarhus, uge 42

2595
0

Efterårsferie, siger du? Hvis du er så heldig at have sådan noget, så kan du jo sove længe og være længe oppe. Ergo kan du roligt tage ud og høre noget musik om aftenen. Her får du nogle bud på, hvad du kan gå ud og lytte til. 

Onsdag d.15. oktober

Du kan starte onsdag aften på HeadQuarters, som får besøg af Harmonics. Kvartetten udgav i september debutalbummet Nostalgia Isn’t What It Used To Be, et album jeg havde til anmeldelse og blandt andet skrev følgende om: “Bandets sikre sammenspil, Manscher’s vokal, de fint afstemte vokalharmonier og det konstante gode greb om melodierne gør Nostalgia Isn’t What It Used To Be til en gennemgående behagelig og vedkommende lytteoplevelse”. Albummet høstede 4 stjerner og bandet bekender sig til The Beatles og Kashmir som hovedinspirationskilder. Mathias Winther sørger for opvarmningen.

HeadQuarters, start kl. 21, 60 kr. 
Torsdag d.16. oktober

Vi svinger igen forbi HeadQuarters, hvor et andet albumaktuelt dansk band kigger forbi. Denne gang er det Vinyl Floor, som i sidste uge sendte deres tredje album, Vaudeville, et album som jeg også skrev om. Blandt andet følgende: “Det er på mange måder befriende at høre et dansk band, som på den her ambitiøse måde bare smider hæmningerne og lader den storladne melodiøsitet være bærende på store dele af albummet, og som gladeligt kaster sig ud i både korstykker, sømandsvise, storladne pianobårne numre og regulær rock. Når det samtidig gøres med en umiddelbarhed og melodiøsitet, som den Vinyl Floor besidder, og med en variation, men samtidig et umiskendeligt eget udtryk, så er det svært ikke at være en lille smule imponeret af trioens opfindsomhed og nysgerrige udforskning af deres musikalske udtryk” – det blev også til 4 stjerner, læs hele anmeldelsen HER.

HeadQuarters, døre kl. 19, 60 kr. 

På Atlas kan du høre Nikolaj Nørlund, som i år udgav sit ottende dansksprogede soloalbum, og tidligere har slået sine folder i Rhonda Harris og Trains and Boats and Planes. Nørlund producerer også på livet løs for diverse danske kunstnere og har eget pladeselskab, men denne aften er det altså hans egen musik der er i centrum. My Bubba sørger for support.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 160 kr. S

Endelig er ugens udenlandske tilbud at finde på Radar, hvor Bear in Heaven er at finde på plakaten. Brooklyn-bandet blander indie-rock med pop og synth, og hvordan den kombination lyder, det kan du altså finde ud af på Radar.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 120 kr. 
Fredag d.17. oktober

Fredag aften byder Voxhall på Mikael Simpson, som siden sin solodebut i 2002 har udgivet en håndfuld albums med blåtonede sange, hvor det organiske kombineres med kølig elektronik og fornemmelsen af natlig ensomhed.

Voxhall, døre kl. 20, start kl, 21, 190 kr.

Et andet sted i byen, på jubilerende Escobar, kan du få blæst håret baglæns og ørerne ud når Crocell stiller an. Det bliver givetvis tætpakket og svedigt, og mon ikke Crocell serverer nogle numre fra deres seneste album, Come Forth Plague, som kollega Ken anmeldte til 5 stjerner sidste år? Hvis det ikke var fordi vi gerne selv ville have plads ved baren, så ville vi anbefale at du fandt vej til Skolegade (okay, det gør vi alligevel).

Escobar, kl. 21, gratis

Endelig er der mere dæmpede toner med nordjyske Caved Crow på Ny V58. De unge nordjyder har ikke så lang tid på bagen som band, men har allerede formået at gøre rigtig godt opmærksom på sig selv, blandt andet med optrædener på årets Spot Festival og og Uhørt Festival. Vi lavede også et lille interview med bandet i forbindelse med at de vandt den aalborgensiske Band Battle i foråret. Caved Crow gør  sig i en art nordisk americana og gør det rigtig godt. De udgiver i øvrigt debut-EP denne uge, en EP, som man kan få fingre i til koncerten. Noring sørger for support.

Ny V58, døre kl. 20, start kl. 21, pris: ?
Lørdag d.18. oktober

The Minds of 99 indtager Radar lørdag aften med deres energiske, dansksprogede post-punk/new wave blanding, som de selv kalder “fitness-punk”. Du kender sikkert ‘Det er Knud som er død’, der har hittet massivt. Samtidig har bandet også et ganske godt live-ry. Franka varmer op.

Radar, døre kl. 2o, start kl. 21, 110 kr. 

Den ambitiøse dansksprogede kvintet Navneløs besøger samme aften Atlas. De albumdebuterede i februar i år med Værk, et album jeg blandt andet skrev følgende om: “Bliver man fanget af denne mørke understrøm, som Rosenbeck (forsanger Lin, red.) lokker én ned i som en sirene, vil man formentlig også kunne glide med helt ned i dybderne af Navneløs’ univers, som er både originalt og veludført. Værk er en spændende og meget lovende debut fra et ambitiøst dansk band med deres eget udtryk”. Jeg endte med at sende 4 stjerner efter albummet, og du kan læse hele anmeldelsen HER.

Som support får du ingen ringere end Temple, som kollega Ken anmeldte for nylig, da de udsendte deres debutalbum, Fluorescence. Og sandelig om ikke hånden kom op af lommen med 6 stjerner og blandt andet følgende ord: “Det er næsten synd at sætte mine fattige ord på Fluorescence, for albummet fra trioen Temple er om noget en lytteoplevelse, som bare skal høres – og så ellers ikke så meget snak. Det er en dyb og sanselig plade, hvor både musikken og teksterne gennemstrømmes af stor eftertænksomhed og reflektion. Det er kort sagt lidt af et udfordrende værk  Temple lader sive ud fra mørket”. Du kan læse flere af Ken’s fattige ord HER.

To meget spændende nye danske bands til en meget rimelig pris – det bliver Ugens Anbefaling herfra.
Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr. 

Dagens tunge tilbud findes på NyV58, hvor der er tredobbelt kombo med Grumpynators, Five Dollar Justice og Savage Machine (tidligere Momentum). Førstnævnte har blandt andet varmet op for Magtens Korridorer og Volbeat med deres hardrock/punk/rockabilly blanding, mens Five Dollar Justice sparker festen i gang med no-nonsense hård rock. Og ja, de sparker røv. Det gør heavy-drengene i Savage Machine også, og dem har vi såmænd også anmeldt på EP, dengang de hed Momentum – hvor Ken kvitterede med 5 stjerner til A World In Ruins. Tre gange røvspark i Vestergade, værsgo’.

Ny V58, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr. 

Nå, ja, eller også kan du finde det på Backstage, hvor Kings in Exile, Suckerpunch og Lady-Like alle spiller. Suckerpunch anmeldte jeg selv sidste efterår, hvor de udsendte en hårdtrockende EP. Det samme gjorde Lady-Like i april i år, hvor Ken blev revet godt med af den ukomplicerede rock, og sendte 5 stjerner efter den selvbetitlede sag.

Backstage, døre kl. 20, start kl. 21, 60 kr. 

…så sov længe, vælg nogle koncerter ud og blæs ud af døren og bliv blæst igennem. Det kan være, vi ses derude.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleRECession Festival offentliggør nye navne
Next articleBroken Bells – October – 15/10 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.