Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 40

Koncerter i Aarhus, uge 40

1637
0

Den kommende weekend i Aarhus byder på Aarhus Psych Fest på Godsbanen (Radar og Den Rå Hal) – den behandler vi i et separat indlæg i morgen. Her får du fire andre gode koncerttilbud, to allerede i aften (torsdag) og to fredag. 

Torsdag d.2. oktober

Vi starter hos HeadQuarters, hvor Chorus Grant aka Kristian Finne Kristensen træder op med fuldt band. Tidligere i år udgav Chorus Grant debuten Space, som vi anmeldte lidt sent her på siden – Ken var overvejende begejstret og skrev blandt andet:  “Så længe man har lyst til at opholde sig der (i Chorus Grants musikalske univers, red.) , så er det en storslået musikalsk oplevelse”. 4 store stjerner endte karakteren på, og du kan læse hele anmeldelsen HER.

HeadQuarters, start kl. 20, 105 kr. 

Mere fart over feltet er der på Studenterhuset, der byder på en dobbeltkoncert. Lovespeed udgav debut i april og spillede blandt andet på årets Spot Festival, hvor jeg kiggede hurtigt forbi, og ikke umiddelbart blev helt solgt på bandets storladne indie/folk-rock. Det var dog kun en lille smagsprøve jeg fik, og bandet har fået ros flere andre steder fra. Nelson Can oplevede jeg også, hele to gange faktisk, på årets Spot, og deres liveoptræden tog kegler. Den energiske pigetrio er også ude med et debutalbum.

Studenterhuset, døre kl. 20, start kl. 20.30, forsalg 60/80 kr. (medlem/ikke-medlem)
Fredag d.3. oktober

På Backstage kan man få sig et skud metal. Her holder Malrun release for deres nye udgivelse Two Thrones. Malrun spiller en afart af metalcore, der har fokus på melodierne, og med sig denne aften har de Puppet Arms og Act of Instinct.

Backstage, døre kl. 19.30, start kl. 20.30, 50 kr. (kommer man i Malrun t-shirt og har købt et eksemplar af Two Thrones er der gratis entré. Man kan også købe albummet sammen med billet til 100 kr i alt) 

I Monorama, ude i det mørke Åbyhøj, er der også metal på programmet. I rækken af metal-koncerter med fællestitlen Mono Goes…er vi nået til Black. Der diskes op med 4 stærke navne fra genren: Drab, Apparatus, Sunken (som jeg oplevede i august som opvarmning for Deafheaven) og endelig Solbrud, som for nylig udgav deres andet, og glimrende, album Jærtegn. Et album, som kollega Ken satte pris på: “Jærtegn lever til fulde op til betydningen, et “overnaturligt, ofte guddommeligt varsel om kommende dramatiske hændelser”, for Solbrud’s opstigning til toppen med dette album, er en både højdramatisk imponerende bedrift, og de fortjener at nyde udsigten” – læs hele anmeldelsen HER og tag ud og hør dem, hvis du er til genren – det kan anbefales.

Monorama, døre kl. 19, 80 kr. 

I en lidt anden boldgade finder vi Ugens Anbefaling. På Voxhall er der nemlig besøg af hele to bands, der har høstet 5-stjernede albumanmeldelser i år her på siden. Hovednavn er americana/alt.country/post-folk ensemblet Cody som siden 2009 har modtaget anmelderroser èn masse. Senest for deres nyeste album, Windshield, som Kristina anmeldte i februar til 5 stjerner – der skrev hun blandt andet: “Windshield kommer godt omkring, og byder lytteren på lidt af hvert, uden at det på noget tidspunkt bliver kedeligt eller usammenhængende. Der er kælet for detaljen, og det nyder pladen i den grad godt af”.

Med som special guest har de The Great Dictators. Det 7 mand store band har på deres EP-udgivelser og debutalbummet Liars som udkom i februar i år, lydt lidt henad en dansk pendant til The National, og det har de gjort på glimrende vis. Jeg anmeldte selv Liars til 5 stjerner, og her skrev jeg blandt andet: “Det er flot udført, velspillet og velskrevet kammerrock. Engang i mellem kan man sidde med fornemmelsen at Lugalzagosi er lidt distanceret og fraværende i sin mørke croon, men det er ikke noget, der bliver et irritationsmoment for mig. Andre vil måske have svært ved at se ud over ligheden med Matt Berninger’s vokal, men det vil være ærgerligt ikke at give sig selv muligheden for at opleve The Great Dictators som et band i deres egen ret”. På den forsmag, der er kommet ud på bandets nye materiale, lyder det til at bandet søger nye veje, og mon ikke man får lov at høre smagsprøver på det fredag aften?

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 150 kr. 
Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleSelect Captain: The Fear and The Lights **** (4/6)
Next articleInterview med One Eyed Mule & konkurrence om koncertbilletter

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.