Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 37

Koncerter i Aarhus, uge 37

2229
0

Nå, så var det slut med den festuge. Dermed er vi tilbage i en mere vant koncertgænge og udbuddet er knap så bugnende i Aarhus denne uge. Der deles dog stadig godbidder ud fra spillestederne i weekenden. 

Onsdag d.10/9

Vi starter ugen på Fatter Eskil, hvor der er semifinale II til årets udgave af Fatter Eskil Prisen. Gratis entré, lave barpriser, og 4 navne på plakaten, blandt dem den meget kompetente pigetrio Velvet Volume.

Fatter Eskil, døre kl. 19, start kl. 20, gratis

Torsdag d.11/9

Ugen byder sandelig også på en festival. Det drejer sig om Postfest, som ikke har noget at gøre med postvæsenet (tøhø), men derimod har post-rock, post-metal og progressive udgaver af rock og metal på plakaten. Festivalen løber over 3 dage, og førstedagen finder sted på Radar. Her kan man opleve norske The Samuel Jackson Five, danske Nanna Schannong, samt Flod, hvis debutalbum jeg anmeldte sidste år: “Aalborgensiske Flod leverer et ambitiøst værk med Kurs, hvis numre er tænkt som en sammenhængende enhed. Blandingen af post-rock, kinesisk musik og storladen instrumentering gør albummet til en speciel lytteoplevelse,” skrev jeg i min indledning til anmeldelsen og kvitterede med 4 stjerner.

Radar, døre kl. 20, start kl. 20.30, 270 kr (partoutbillet til alle 3 dage)
Fredag d.12/9

Uha-uha, fredag skal du ud i noget med at vælge. Hvis du da ikke allerede har billet til den udsolgte Søren Huss koncert, som Radar og Voxhall i samarbejde har arrangeret i Skt. Lukas Kirke. Det kunne nok ellers også blive en stor oplevelse. Nå, men der andre muligheder. I en helt anden boldgade finder vi farce-metallerne Red Warszawa, som holder hof på Voxhall. Bandet har hærget siden 90’erne, og selv om jeg var en af dem, der synes joken blev lidt gammel efter album nummer 2 (og det er lang tid siden), så har bandet et elementært godt greb om det at skrive humoristiske knallertrock og metalhymner og tage grundigt pis på sig selv om alle mulige andre. Så har du nogen venner, så tag dem med på Voxhall og bøvs sammen med dem.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 140 kr. 

Hos naboen på Atlas er der også smæk for skillingen. Faktisk så meget, at det får ugens anbefaling. Her præsenterer den nye metalklub, Hegn, to tonstunge navne fra den anden side af atlanten i form af YOB og Pallbearer. Sidstnævnte havde jeg selv fornøjelsen af at anmelde for nylig, da jeg havde deres nye album, Foundations of Burden i rotation. Om det album skrev jeg blandt andet: “Vi kommer nemlig godt omkring Pallbearer’s styrker i de stærke, evigt progressive riffs, den tordentunge rytmesektion og Campbell’s vokal, der passer som fod i hose i lydbilledet. Samtidig viser Pallbearer også at de både mestrer at gå hurtigt til biddet, og at cirkle tålmodigt omkring, for så at indsætte breaks og riffs med kirurgisk præcision hvor de giver størst effekt”. Jeg fandt 5 stjerner frem og var lige ved at hive den sjette med. Double Space varmer op og DJ Bager vender plader. YOB’s nyeste album, Clearing The Path To Ascend, anmeldes her på siden på fredag.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 160 kr. 
Endelig runder vi ugen af på Train, hvor de to sidste Postfest dage finder sted. Fredag kan du blandt andre opleve Tides from Nebula og Sky Architects. 

Lørdag d.13/9

…Og på sidste dag af Postfest starter løjerne tidligt, og her får du både The World State (Anmeldt både på EP og live her på siden), Fossils (hvis debutalbum høstede topkarakter i Thomas’ anmeldelse), MimasTortorro og tyske The Ocean, som gjorde det godt på årets Roskilde Festival (der er lidt om deres koncert i denne reportage fra fredagen). Så der er altså gode grunde til at få fingre i en Postfest partoutbillet.

Train, døre kl. 19 fredag og kl. 17 lørdag, start kl. 19.30 fredag, kl. 17.30 lørdag, partoutbillet 270 kr. 
Af Jonas Strandholdt Bach

 

 

 

 

Previous articleThe Devil’s Tiny Chains – Where’s The Riot? ***** (5/6)
Next articleCaved Crow – Two-Faced Man – 11/9 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.