Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 13 + Påsken

Koncerter i Aarhus, uge 13 + Påsken

2565
0

Vores mand i Aarhus, Jonas, har valgt at aflægge Fidel og Raul et besøg i Cuba, så undertegnede er ved roret i denne omgang. Lad os få navigeret skuden igennem koncertudbuddet i smilets by hen over Påsken.

Vi lægger ud på Voxhall, der torsdag d. 25/3 har besøg af de amerikanske power metal nørder DragonForce, der på 15. år imponerer med deres tekniske kunnen. Bandets seneste album, det 6. i rækken, er fra sidste år og bærer den sikkert sigende titel Maximum Overload.

Update: Savage Machine tilføjet som opvarmning.

Voxhall // d. 25/3 // Kl. 21.00 // 170 kr.

Dagen efter, fredag d. 27/3, starter vi med en tur på Backstage, hvor 3 bands gør Mejlgade usikker. Lokale The Repears New Rumour havde vi på som Dagens Track for nylig, mens hybrid metal bandet Stream City er et vi ikke har nået at være omkring endnu – tænk System of A Down i en lettere version, med masser af violin og ekstra balkan-ræs.

Sidste navn på plakaten er Siamese (der har droppet Fighting Fish i navnet), der er aktuelle med deres 3. album, hvor bandet for alvor går all in på stadion-rock fronten. Kollega Thomas sammenlignede dem med et band som Biffy Clyro, i hans 4-stjernede anmeldelse af albummet:

“Siamese er alt i alt et godt og voksent album, med flere ups end downs, som bandet bør og skal være stolte af, og jeg vil blive meget overrasket hvis ikke Siamese får et par eller tre sange i radioen. Om ikke andet så helt sikkert i udlandet, det ville være fortjent”. Læs hele anmeldelsen HER

Backstage // d. 27/3 // Kl. 21.00 // 50 kr.
Samme aften, på Radar, er der dømt Indiciplinarian Label Night, ligesom dagen før på Stengade i KBH, som jeg har skrevet om andetsteds her på siden – så jeg er fræk og copy/paster fra mig selv!

Det lille pladeselskab (Indiciplinarian) har de seneste par år markeret sig med en række hårdtslående kvalitetsudgivelser, som også har scoret højt på stjerneskalaen hos os. Denne aften får man lov til at smage på 3 bands fra selskabets menu, i form af Fossils, Anti Ritual og Piss Vortex.

Den kød-gale instrumental-duo Fossils gør sig i energisk støj-rock, som vi indtil videre har anmeldt 2 udgivelser fra. Først blev det til topkarakter og hele 6 stjerner fra Thomas for deres Flesh Hammer album fra begyndelsen af 2014. Senest måtte de nøjes med halvdelen og 3 stjerner fra Jonas for The Meating, hvor de genindspillede numre fra deres første album med en række gæstevokalister.

Anti Ritual har jeg selv haft fornøjelsen af, at blive lavet til hakkekød af på deres selvbetitlede EP, der udkom i april sidste år. I den 5 stjernede anmeldelse lød det blandt andet:

“Det nye københavnske hardcore/sludge/metal bæst Anti Ritual har så meget anstændighed, at de kun tildeler én brutale klø i 16 minutter på deres rasende debut EP. Men det er lige før man ligger rallende og tigger om mere, når overfaldet er overstået, for musikalsk er det intet mindre end fremragende, det bandet leverer”. Læs anmeldelsen HER

Sidste servering er beslægtede Piss Vortex, som også blev belønnet med 5 stjerner, denne gang for et helt album, som jeg anmeldte i slutningen af sidste år. Kompromisløs grind/hardcore, sådan:

“Det er en af den slags plader, hvor jeg kunne få tømt lageret for grumme tillægsord og metaforer inden jeg nåede halvvejs igennem de enkelte sange, og ikke kun fordi jeg muligvis har et lidt begrænset ordforråd! For det her er eddermame grove og svært fordøjelige løjer, hvor man tager sig i gentagende gange at tænke, “ok, hvad fanden har JEG egentlig gjort for at fortjene det her?”.” Læs resten af anmeldelsen HER

Radar // d. 27/3 // Kl. 20.00 // 80 kr.
Vi bliver hængende ved Godsbanen og på Radar indtil dagen efter, lørdag d. 28/3, hvor sanger/sangskriver Nikolaj Nørlund søreme svinger forbi. Han behøver vel efterhånden ikke nogen nærmere introduktion. Nørlund er på en længere Danmarks turné, denne gang uden band. Hans nyeste album, Det Naturlige, udkom til bragende flotte anmeldelser for snart et års tid siden.

Som en bonus medbringer Nørlund stryger-kvartetten Who Killed Bambi ved denne koncert.

Radar // d. 28/3 // Kl. 21.00 // 130 kr.

Dagen efter, det er så søndag d. 29/3, skal vi en tur til Skotland. Eller, Atlas får i hvert fald skotsk besøg i form af The Twilight Sad. Gruppen har efterhånden 12 år på bagen, hvor de har mikset lidt af hvert fra indierocken, både det melankolske og det mere kraftfulde, tilsat lidt trang til at kigge på deres snørebånd med jævne mellemrum.

Atlas // d. 29/3 // Kl. 20.00 // 130 kr.
Efter endnu en dag… er det tid til en ny koncert ved Åen! Mandag d. 30/3 er der dømt amerikanske singer songwriter toner, i den folk-orienterede afdeling, når Jessica Pratt tager guitaren med på Atlas. Pratt debuterede til rosende anmeldelser fra medier som Pitchfork og Consequence Of Sound (moderat hipster alarm!) i 2012, og er aktuel med album nummer 2, der udkom i begyndelsen af året.

Atlas // d. 30/3 // Kl. 20.00 // 120 kr.

Og koncerterne bliver ved med at falde som perler på en snor. Tirsdag d. 31/3, lægger vi ud på Backstage, der endnu engang har læst os over skuldren og booket 3 navne vi har anmeldt.

Dear Delusion anmeldte freelancer Mikkel til 3 stjerner tilbage i februar 2013:

“Masser af spade og rigelige mængder distortionpedal. Detbutpladen fra ungersvendene i Dear Delusion er et lovende, men desværre noget ufokuseret og forglemmeligt udspil. Selvom det ikke lykkes fuldt ud at skabe fængende hård rock, er fundamentet og håndværket bestemt i orden”. Læs hele anmeldelsen HER

3 stjerner blev det også til, da jeg anmeldte Ciccone Ritchie’s Within Our Parameters, hvor de blandede energien fra start 00’ernes college rock, det emotionelle udtryk har lidt emo-rock over sig, og så en skvis metallisk overhaling af instrumenterne, til at give musikken noget tung bund hist og her (især trommerne). Albummet virkede dog, som en lidt for stor mundfuld for bandet på daværende tidspunkt.

The Kamshaft hev den derimod op på 4 stjerner for deres selvbetitlede debut, som jeg anmeldte for lige nøjagtig et år siden. Jeg beskrev blandt andet musikken således:

“Musikalsk befinder vi os et sted omkring amerikansk riff-tung rock som for eksempel Velvet Revolver på deres første album Contraband, med lidt Alice In Chains elementer, der kigger frem hist og her. Her tænker jeg især på brugen af vokalharmonier og andenstemmer”. Læs hele anmeldelsen HER

Backstage // d. 31/3 // Kl. 20.00 // Gratis
Samme aften er der også rock på HeadQuarters, der også har fundet et band frem, som vi har noget på i arkivet. Bonzo Did It sagde Mud Shark på deres EP tilbage i september 2013, og jeg kvitterede med 4 stjerner for en tur rundt i rockhistorien, fordelt på kun 4 numre. 4 numre hvor vi nåede omkring de psykedeliske 60’ere, punken og helt op til de grungede 90’ere.

Support: Fennec On Fire

HeadQuarters // d. 31/3 // Kl. 20.00 // 30 kr.

Eggs Laid By Tiger kigger forbi Radar onsdag d. 1/4, og nej, bandnavnet er ikke en aprilsnar, men en reference til den walisiske poet Dylan Thomas, hvor bandet har fundet meget af deres inspiration til deres tekstunivers. Jeg oplevede det art-rockende band for en månedes tid siden i Det Røde Rum i Skuespilhuset i hovedstaden, hvilket var en musikalsk kompetent, omend lidt lang og tiltider udfordrende, tur. I et univers, hvor 60’er hitliste pop sagtens kan eksisterer skulder ved skulder med afro-funk og psykedelisk rock. Og måske var det også lidt jazzet? Er det jazz??

Radar // d. 1/4 // Kl. 21.00 // 100 kr.
Så holder vi sgu alligevel en lille pause en dags tid og hopper til fredag d. 3/4, men bliver dog hængende på Radar, hvor der er moderne folk toner fra de britiske øer. Dry The River var lige ved, at få et større gennembrud i kølvandet på indie-folk bølgen, anført af bands som Mumford & Sons, for et par år siden – men det var som om, at potentialet ikke helt blev indfriet, fine anmeldelse til trods. Eller var markedet måske allerede ved at være mættet? Men de lyder nu nydelige! Og er aktuelle med et nyt album.

Radar // d. 3/4 // Kl. 21.00 // 110 kr.

Love Shop har taget endnu en tur på de danske landeveje, og nå lørdag d. 4/4 forbi Train. Jens Unmarck og hans nyeste version af Love Shop kigger forbi med deres seneste album, Kærlighed og Straf, der generelt blev godt modtaget af pressen. Jeg har ikke hørt den, endnu, mit Love Shop behov blev dækket i årene omkring årtusindeskiftet, hvor jeg dyrkede pladerne DK, Go, Anti og National ganske voldsomt, og fik set bandet….. MANGE gange live. Alt for mange storslåede oplevelse til at vælge imellem (også nogle stykker fra start 00erne på Train), men deres “afskedskoncert” på Roskilde’s Odeon Scene en sen nattetime i 2004, var nu noget ganske specielt. Ikke mindst det ulykkeligvis endte med at blive sidste koncert med et Love Shop der indehold både Unmack, Hilmer Hassig og Henrik Hall.

Siden genopstod bandet, hvor jeg også har fanget dem live et par gange, uden at det helt har været det samme for mig. Jeg, og de, er nok bare “kommet videre” og gået i hver sin retning. Alle har en drøm at befri og alt det der. Men turnépremieren på den igangværende tour fik hele 6 stjerner af selveste Steffen Jungersen, så de kribler da lidt i mig igen.

Train // d. 4/4 // Kl. 21.00 // 190 kr.
Five Dollar Justice, som Jonas anmeldte i december sidste år, fik blandt andet følgende ord med på vejen:

“Five Dollar Justice lyder som det de er. En håndfuld gutter, der kan lidt at spille hård rock og gør det med nerve og sjæl. At produktionen så ikke er skarptsleben er til at leve med, og Broken Hearts ‘n’ Bottles viser at bandet faktisk også mestrer at skrue nogle medrivende rockskæringer sammen”.

Denne lørdag står de på scenen på Backstage, hvor de får følgeskab af SpitAnger og Capacity.

Backstage // d. 4/4 // Kl. 21.00 // 50 kr.

Vi lukker og slukker med Ugens, eller Påskens, anbefaling, der rammer Atlas anden påskedag. EYEHATEGOD.

Det er alt du behøver at vide.

Atlas // d. 6/4 // Kl. 20.00 // 150 kr.
Vikaren takker af, tak for nogenlunde ro og orden, og så er Jonas forhåbentlig tilbage på sin pind efter Påske.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleBellhound Choir – Selfloathing – 26/3 – 2015
Next articleFokus: Roskilde Festival 2015 – de første fragmenterede tanker om årets program

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.