Home Roskilde Festival RF 2007 Kodi´s korte – Roskilde 2007

Kodi´s korte – Roskilde 2007

3919
0

Volbeat, Orange Scene Torsdag
****
Endelig startede musikken efter et latterligt regnfuldt døgn! Og kunne man ønske sig en bedre løfteraket for festen end voldsomme Volbeat? Ikke i min våde bog – men det var da lige før krudtet blev vådt da himlens porte fandt endnu mere vand at hælde i hovedet på band og publikum.
De hårdt prøvede festival gæster og Volbeat lod dog til ikke at ville lade festen drukne før den overhovedet var kommet rigtig i gang. Bandet har redet på en bølge det seneste år og gang på gang demonstreret at de er et af landets fedeste booza a booza boggie woggie VOOOLBEAT alle siger VOOOLBEAT live oplevelser.
Og torsdag aften var ingen undtagelse – det rigtige sæt, den rigtige attitude og den rigtige stemning… som alle andre gange jeg har set dem live. Derfor desværre også en kende forudsigeligt og slidt, men stadig på et højt underholdningsniveau.

Mastodon, Arena torsdag
*
Denne koncert skulle have været et af årets store oplevelser for mig. Det blev det på sin vis også, bare på en helt forkert måde.
Mastodon spiller kompliceret metal, nogen gange på grænsen af kollaps når instrumenterne i en lyd orkan kæmper om opmærksomheden – derfor var det glædeligt at de var placeret på festivalens bedste scene til stor og brutal lyd… i teorien!
For af uanede årsager var lyden under denne pseudo koncert en regulær katastrofe! Og vi taler inde i teltet, venstre side, lige udenfor båsene foran storskærmen. Vi var næppe Roskilde døve på pågældende tidspunkt, for trommer og bas var mere end tydelige! Hvorimod de 2 forsangeres vokaler var ikke eksisterende – man kunne se de sang, men kun høre bulder og brag!
Hvem der bærer ansvaret kan være ligegyldigt – vi blev ofrene… men bandet så da ud som om de fyrede den af…

In Flames, Orange Scene Fredag
****
Svensk metal til den tiltagende eftermiddagsbrandert? Altid et godt valg. Helt op til hegnet og stå i fred fordi bandet er fejlplaceret både hvad angår spilletidspunkt og sted? Lige så godt valg.
Svensken lod det tilsyneladende ikke påvirke deres optræden, de virkede oplagte, spillede fint og kom godt ud over den meget store scenekant foran en plads der føles enorm når man kan se flere kvadratmeter ”græs” helt oppe hvor festen næsten altid damper.
Jeg var før koncerten stort set kun bekendt med sangen ”Only for the weak”, som er et trucker godt nummer og som de heldigvis også valgte at hælde i hovedet på mig og min papvin.
Helt igennem fin heavy hour, som med garanti havde væltet Odeon eller Arena klokken nat.

My Chemical Romance, Arena Fredag
**
Indrømmet, jeg så kun ca. 30min af Emo drengenes koncert, fra ydrekanten af teltet – ikke det bedste udgangspunkt for en fair bedømmelse. Men jeg sværger, havde jeg skullet stå igennem samtlige 90min så havde enten band eller jeg ikke overlevet! For jeg HADER deres teenage forførende lorte pop i al sin påtagede og falske ”følsomhed”! Så dette er et kompromis…
Baseret på personlig smag måske, og det er svært ikke bare at blive ved med at svine dem til, men det skulle da være for selv at undgå en hjerneblødning – plattenslagerne på scenen hverken kan eller ville forstå hvad jeg mente.. det ville kræve dybde og lidt selvindsigt – den ser jeg ingen tegn på!
Men – publikum var med og det de nu gør på scenen gjorde de egentlig udmærket. Så 2 stjerner for at give deres fans det de ville have. Jeg tror ikke et split sekund på dem og deres forsanger er om muligt endnu mere tonedøv og synger mere skingrende falsk end Anthony Kedies fra Red hot Chili Peppers.

Queens of the stone age, Orange Scene Fredag
***
Roskilde har en tradition, well de har flere, men en af de helt store er at booke QOTSA til at spille på en scene hvor de ikke hører hjemme – og hvis muligt, helst på et håbløst tidspunkt! Klokken 2230 fredag aften, måske festivalens helt store peak.
Et band der langtfra er kendt for deres folkelighed eller publikums kontakt, som er bedst tjent med at fyre den af i en lille svedig koncertsal, hvor deres intensitet og energi har optimale betingelser. Det kan ikke helt lade sig gøre på Roskilde, men smid dem dog på Arena – ja, der kommer mange folk så, men har det stoppet jer før? Og det er bedre end dette alternativ!
Vi fik ”Feel good hit of the summer”, ”Go with the flow” og en blandet pose af josh´s ørkensand, men på den store scene virkede en potentiel sandstorm som et ligegyldigt lille vindpust.
Bandet gjorde sikkert som de plejer , men de var totalt udenfor deres rette element.

Arctic Monkeys, Orange Scene søndag
****
De über-hypede engelske ungersvende opnåede en sjælden ære – 2 år i træk på Roskilde og begge år søndag eftermiddag! Godt man ikke er mega party fan af deres populære retro lyd…
Så vi har altså at gøre med endnu et band i rækken af ”tak for spilletidspunkt og sted”. Ja, der skal jo være navne på plakaten søndag og det hele skal lige passe sammen planlægningsmæssigt, men 2 år i træk søndag eftermiddag virker sgu dumt!
Udover dette, som jo ikke skal falde bandet til last men handler om selve festivalen, så gjorde de en rigtig god figur på Orange! Velspillende, tilbagelænet oplagte og en kærkommen lige ud af landevejen attitude der stod godt til musikken.
Jeg aner ikke hvad de enkelte numre hedder, og mange af dem kan godt flyde sammen i ensformighed, men jeg hyggede mig udmærket og giver gerne 4 med pil opad.

Basement Jaxx. Orange Scene søndag
****
Spørg mig ikke hvem der inden koncerten fik den ide at lade ungabunga dance duoen lukke Orange 2007. Og spørg mig heller ikke hvorfor jeg i desperation efter at suge den sidste vin og fest ud af festivalen havde parkeret mig foran denne scene.
Men begge dele viste sig faktisk at være gode valg! Til min store overraskelse var der meget lidt dance og rigtig meget world music, eller hvad man nu kan kalde det, over denne afslutning. Fremragende kor og solo sangerinder, masser af rytmiske instrumenter og så Hr og Hr Jaxx ved pulten.
Det hele fungerede rigtig godt og tilsat det store fyrværkeri show til sidst var det en fornøjelig og overraskende positiv lukning.

Kodi

Previous articleRF06: Volbeat – Fredag, Odeon og Spot festival 06 *****
Next articleRF07: Beastie Boys – Orange Scene, Fredag ***

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.