Home Interviews Interview med One Eyed Mule & konkurrence om koncertbilletter

Interview med One Eyed Mule & konkurrence om koncertbilletter

1367
0

Har du lyst til at trave ned af en stille og rolig vej til country/folk/americana toner? Så er det i Lille Vega man indfinder sig lørdag aften, sammen med One Eyed Mule, der for nylig udsendte nyt album.

Vi har fået os en lille snak med frontmand Rasmus Dall om bandet, og udlodder samtidig 2×2 billetter til lørdagens koncert. Konkurrencen finder du nederst.

One Eyed Mule udsendte for nylig albummet For the Hollywood Heart in Your Girlfriend, der scorede hele 5 stjerner fra undertegnede, jeg skrev blandt andet:

“For the Hollywood heart in your girlfriend er på sin vis en lidt fragmenteret størrelse, som 9 kortfilm der afspilles lige efter hinanden. Men selv om de skaber forskellige billeder og stemninger, så er der alligevel nogle udefinerbare følelser og fællestræk der binder dem sammen og skaber et samlet udtryk, der giver mening og en fornemmelse af sammenhæng”. Læs hele anmeldelsen HER

Hvad er One Eyed Mule egentlig for en størrelse? Hvordan opstod bandet og navnet?

Et mulddyr med et øje, men med en veludviklet sjette sans! Vi startede oprindeligt som et rootsy blues band og spillede folk og blues sange fra 1920‘erne og 1930‘erne. Navnet stammer fra en gammel countrysang – “I can make more money with my pick and plow – my one-eyed mule and my jersey cow”  og nu, 5 plader senere, hænger vi vist på det.

Der står i pressematerialet til den nye plade, at inspirationen til numrene findes i “sanseindtryk, erindringer, fremtidsdrømme, hverdagsplanlægninger og associationer, som hverdagen består af..”. Kan du uddybe det lidt, og hvordan ser sådan en hverdag egentlig ud?

Det er en hverdag der handler om at få det hele til at gå op – at få hentet og bragt børn, handlet ind og alt det der, det er kampen om at prioritere rigtigt – træffe de rigtige valg, og så er det en insisteren på at fastholde et poetisk blik på verden. Sådan lidt hverdagspoesi fra 3 tv – ligesom Dan Turell.

Jeg formoder dermed, at teksterne som udgangspunkt er personlige, men er det udelukkende personlige erfaringer i arbejder med, eller vokser der “opdigtede” fortællinger frem om noget mere generelt?

Sangene er et produkt af alt det man går rundt og har i hovedet – det være sig samtaler med venner om hvordan livet skal leves, digtsamlinger, musik,  bøger – ja alt det der flyder rundt og gemmer sig inde i ens hoved. Teksterne udspringer oftest af egne erfaringer men der er da også opdigtede fantasiudflugter til 1930‘ernes USA,(for at møde gamle helte) og en enkelt Fandango i spanien

Albummet genstrømmes af en del forskellige musikalske strømninger, som folk, country, americana m.m., hvordan finder i “One Eyed Mule” lyden?

Ja, altså One-Eyed Mule lyden er heldigvis sådan ret bred synes jeg – det kan både være banjo og elektronisk beat- sitar og mandolin.  Vi  har egentlig altid tænkt at det var sjovt at have mange farver på paletten, men overordnet set, så er vores lyd nok karakteriseret ved at være ret ind til benet – indspillet hurtigt  og uden et hav af overdups.

Det er 5. album fra One Eyed Mule, er det blevet nemmere eller sværere at lave plader for jer? Og hvilken udvikling er der sket over årene?

Jeg synes sådan set altid det er et stort arbejde at skrive sange- nogle sange er flere år undervejs og det er de færreste der bare lige sådan kommer ind ad vinduet med morgensolen. Men jeg synes vi er ved at være gode til at indspille og finde den rigtige vibe og retning for en given sang. Og ramme den lyd vi gerne vil. For the Hollywood Heart in Your Girlfriend er indspillet på 4 dage og mikset på en dag på den gamle pult i Black Tornado i københavn. Vi har på ramt en lidt større og mere drømmende lyd på denne plade og vi har da også fået en ekstra mand med i bandet – Rune Højmark på pedal steel.

Hvis jeg skulle sætte er par ord på For the Hollywood Heart in Your Girlfriend ville det være “kærlighed” og følelsen af “bevægelser, eller bevæge sig væk fra eller hen til noget”. Er det noget i selv har tænkt over – hvordan ser I selv albummet?

Det synes jeg faktisk er godt ramt!

Pladen har generelt fået en rigtig god modtagelse, hvordan har i det med anmeldelser og den slags? Hvordan bedømmer i selv værket, når pladen først er færdig og sendt ud i verden?

Man bliver altid glad for gode anmeldelser, men man får jo meget mere is i maven, når man er fuldstændig tilfreds og stolt af den plade man sender ud, og synes man har gjort alt det der skulle gøres. Så krydser man fingre og håber på at andre også kan se kvaliteterne. Når så pladen er ude, så er der ligesom gjort rent bord og så går der ikke så lang tid før hovedet ligeså stille begynder at tune ind igen og så sidder man lige pludselig igen med guitaren og blokken og kæmper med en ide.

I spiller på Vega på lørdag, hvordan er One Eyed Mule som liveband og hvad kan publikum se frem til?

Fem fyre i deres bedste alder der er glade for at stå på en scene. Vi skifter ret meget rundt mellem forskellige instrumenter så der er xylofoner – sav – discobeat fra en smadret trommemaskine – sådan lidt for enhver smag:) bare kom glad og lidt chillet!

Vi siger tak til Rasmus og skulle du have lyst til at opleve One Eyed Mule live, så har du nu chancen for at vinde 2×2 billetter til Lille Vega lørdag d. 4/10. alt du skal gøre er, at svare på følgende: hvad er titlen på One Eyed Mule’s nye album?

Send en mail til gfrockdk@gmail.com, skriv svaret i emnefeltet og husk at skrive dit navn i selve mailen. Deadline er fredag d. 3/10 kl. 13.00, vinderne får direkte besked.

Af Ken Damgaard Thomsen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.