Home Interviews Interview med Major Noise – På jagt efter den store lyd

Interview med Major Noise – På jagt efter den store lyd

2234
0

Københavnske Major Noise spiller poppet rock med masse af elektroniske vibrationer, faktisk vil de helst ikke sætte sig selv i, eller sættes i, musikalsk bås. Det gjorde de tidligere, da de startede som regulært rockband på jagt efter en stor lyd, som de fandt, men først da de omfavnede det de tidligere havde kaldt “elektronisk fis”.

Læs om det og meget mere i interviewet med bandet nedenfor, hvor bandet fortæller om fortid, nutid og fremtiden for bandet (de har blandt andet bygget deres eget studie), der lige nu er aktuelle med nummeret “Freak”, som bliver en del af en kommende EP.

Først og fremmest, hvem er Major Noise og hvad gemmer der sig bag navnet?

Da vi skulle finde et navn til bandet, startede vi med, at lave et mind map og blev hurtigt ret glade for ordet “Noise”. Efter at have prøvet at sætte det sammen med forskellige andre ord fandt vi på at bruge “Major”. Vi synes der er en ret fed dobbelthed i ordet Major og specielt i sammenhæng med Noise. Først og fremmest har vi tænkt på Major som dur eller glad og fik derved “Munter Støj” oversat. Vi synes desuden at Major, oversat som stor, også passede godt på vores musik, idet vi selv tænker musikken som forholdsvis storslået. Major kunne selvfølgelig også ses som autoritet, og så synes vi også det var ret sjovt, at det kunne høres som “made your”, særligt i sammenhæng med Noise.

Hvem Major Noise er, må forklares ud fra hvor vi startede. Vi begyndte i starten af 2008, hvor vi alle tre mødtes i Aalborg og begyndte at spille sammen. Vi havde alle inspiration i rockgenren, men dog med forskellige subgenrer som inspiration. Der er løbet meget vand gennem åen siden, og efter vi havde spillet sammen med rock som udgangspunkt i en del år, beslutte vi at lukke bandet ned og starte forfra med Major Noise.

Major Noise er opstået i asken efter bandet Liquid Field, hvad var det for et band og hvad er forskellene mellem de 2 projekter?

Liquid Field var et rockband der prøvede at lyde moderne, men var begrænset af den klassiske rockopsætning med to guitarer, en bas og trommer. Vi havde en modvilje mod synth, backing track og det vi dengang kaldte “elektronisk fis”. Vi havde ønsket om at have en stor lyd i vores musik, men vores æreskodeks var en forhindring.

Derfor startede vi Major Noise med at sige, at der kun var én regel, og det var, at der ingen regler er. Derfor tog det en hel del tid at finde ud af, hvordan vores lyd skulle være fremadrettet. Vi har måtte søge inspiration i andre genrer og har tvunget os selv ud i at spille cover-numre vi aldrig havde drømt om vi skulle spille, for at få andre genrer ind under huden.

Genren har derfor også taget en drejning fra at være hård rock til at være mere poppet og elektronisk. Vi er samtidig gået fra analog og akustisk instrumentering til nu at have alt digitalt, bortset fra vokalen.

På jeres Facebook side beskriver i jer selv som pop med elektroniske og rockede elementer, men at der generelt ikke er nogen regler for musikken. Kan I alligevel beskrive musikken lidt nærmere, hvordan I arbejder med at skabe numre og finder den lyd et nummer skal have?

Vi har tidligere arbejdet ud fra den model, der kaldes “bottom up”, hvor et nyt nummer for os ofte udsprang fra jam eller en mindre idé en af os havde, og hvor vokalen var det sidste som blev lagt på.

Vi har i det nye projekt ønsket, at melodien og vokalen skulle være mere i fokus, og har derfor arbejdet med at vende processen på hovedet.

Vi har siden nedlæggelsen af Liquid Field bygget vores eget studie, som vi har brugt en del tid på blive kompetente til at anvende. Det betyder for sangskrivningen, at den er blevet meget mere intuitiv, på den måde at vi nu hele tiden kan ændre i de numre vi er i gang med at arbejde med og afprøve idéer. Tidligere når vi havde fået indspillet vores sange i et studie et andet sted, var produktet forholdsvist lukket, når vi forlod studiet. Det var en af de store motivationer for at bygge vores eget.

I forhold til sangskrivningen har vi en ambition om, at have et tema for teksten ret tidlig i processen, og også et hook som sangen kan bygges op omkring. Vi har med succes forsøgt at starte med at finde en melodi, vi alle synes holdt, for at bygge sangen op om det. Vi har i det hele taget arbejdet en del med sangskrivningsprocessen i det nye projekt (Major Noise) hvorfor vi også har været på sangskrivningsseminar.

Den kontinuerlige lyd i Major Noise stammer nok stadig fra rockens verden, da vi stadig er forholdsvis nye i den elektroniske verden, og derfor forsøger os en del frem.

Lige efter jul smed I nummeret “Freak” på YouTube, hvad er det for en størrelse? Dømt ud fra teksten, så er det et lidt skævt/twisted kærlighedsnummer?

Vi synes det var fedt at tage en kliché og tage en anden vinkel på det. “Freak” er vores første udspil i denne omgang. Vi har brugt en hel del tid på at finde vores lyd, og har skrevet en bunke numre som et led i processen til at komme til, hvor vi er nu. Vi synes nu at have ramt både den lyd vi ønsker og samtidig et niveau rent produktionsmæssigt, hvor vi kan være bekendt at smide det på nettet.

Sangskrivningsmæssigt startede “Freak” med stryger-introen, som fremkom efter at eksperimentere i studiet. Det gav stemningen til resten af nummeret. Vi prøvede derefter, at sætte et stykke på vi tidligere havde jammet, som i den færdige version er temaet, og derefter tog sangen langsomt form.

I er i gang med at indspille numre til en EP, i et studie, kan I fortælle lidt om den kommende EP og hvordan er det at være herre i eget hus?

Ja, det er korrekt. Vi er i gang med at indspille en EP, som vi regner med at bliver færdige med i løbet af foråret. Vi er endnu ikke helt afklaret med antallet af numre, men det bliver nok en fire-fem stykker. Vi glæder os helt vildt til at komme ud at spille med det nye projekt, hvorfor EP’en blev en naturlig del af processen.

Vi har allerede været lidt inde på det, men denne gang har vi valgt selv at stå for at indspille EP’en. Simpelthen med det for øje at vi er i stand til, at redigere i det indtil vi er tilfredse med produktet. Vi har dog snakket om, hvorvidt vi skal have nogle af de sidste opgaver ud af huset, eksempelvis mastering og grafisk arbejde. Der er selvfølgelig også andre fordele og ulemper ved selv at stå for indspilningen. Blandt andet ser vi en fordel i selv at stå for indspilningen i forhold til, at få vores helt egen lyd, da vores erfaring er, at en producer ofte vil få det til at lyde lidt af den lyd eller genre produceren plejer at arbejde med. Men det er selvfølgelig også en vis risiko forbundet med selv at stå for det hele, da en producer måske vil stille spørgsmål til stykker, som vedkommende mener muligvis ikke holder – man kan sige at vi på godt og ondt har fjernet et filter.

Står I selv for alt vedrørende bandet? Indspilning, promotion, booking ect.? Eller hvordan fungerer det?

Som det ser ud nu står vi selv for alt i bandet. Indspilningen har vi været inde på. Vi har tidligere haft eksterne til at hjælpe os med promotion og booking, men uden vi fik så meget ud af det. Derfor har vi i en lang periode selv stået for det. Vi fik på et tidspunkt tilbage under Liquid Field-tiden en band-coach til at hjælpe os med at finde en god måde at uddelegere arbejdet på, når vi selv gjorde de fleste ting. For at optimere promotion- og bookingdelen har vi også været til forskellige foredrag, for at blive klogere på, hvor vi kan sætte ind. Det er dog helt sikkert noget vi overvejer, hvorvidt det fortsat skal ligge som en af bandets interne opgaver.

Hvordan håber I 2015 kommer til at se ud for Major Noise?

Først og fremmest skal vi have færdiggjort en række sange og have dem indspillet, så vores EP kan blive klar. Derudover har vi gang i de første spadestik til en ny musikvideo, som skal komme sammen med EP’en. Derudover vil vi gerne arbejde endnu mere med sangskrivning- og indspilningsprocessen, så begge elementer kan blive endnu bedre.

Live har vi også en del nyt at se til i 2015. Vi har som nævnt ikke tidligere spillet med backing track, og vi har også nye instrumenter med, som vi skal lære at kende helt – også live. Vi har helt klart en ambition om, at vi skal være et rigtig fedt liveband, og derfor kommer det til at kræve en hel del at få alt ind under huden.

Sidst men ikke mindst har vi et mål om, at vores musik skal nå længere ud, end til vores venner og bekendte, som vi må indrømme er vores hovedfølgere lige i øjeblikket.

Vi kan desuden løftet sløret for at der kommer et nyt nummer allerede i udgangen af januar.

Besøg Major Noise på Facebook og se videoen til “Freak” HER.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Oliver Rosendal 

Previous articleBody Count – Institutionalized – 23/1 – 2015
Next articleMom & Bear: Borderline Reckless EP ***** (5/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.