Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Hanging The Nihilist: Crow (EP) ★★☆☆☆☆

Hanging The Nihilist: Crow (EP) ★★☆☆☆☆

1362
0

Hanging The Nihilist har været skarpe, da de skulle finde på et bandnavn. Og at kalde deres EP Crow får den selvfølgelig også til at emme af mystik og klassiske temaer. EP’en ender dog med at skuffe, da idérigdom ofte drukner i komprimeret lyd, larm og produktion.

Det positive først. Der forsøges at udvikle på genren deathcore. Der er præsente klaverer og tydelige synths oven på de i øvrigt udmærkede barrages af guitar og bas.

Det er da nyt ikke mindst med klaveret og ærværdigt at man forsøger at udvikle.  Men!

Det går bare ikke så godt. Jo, der er gjort alt muligt for at smække lytteren i hovedet med masser af lyd og hvad der i pressematerialet kaldes frygtindgydende vokal. Jeg må sige, at jeg i højere grad tænker at vokalen bliver lidt ufrivilligt komisk her og der. Dels fordi man ikke kan høre, hvad der growles, men især når der flere gange bruges en effekt, der lyder som en opkastrefleks i ‘Endless Crime’ hos én af sangerne.

Musikken er ultra-komprimeret og ja, bestemt da i noget, der kan minde om hardcore. Den høje komprimering ender dog med at betyde, at lyden bliver underlig poleret og på den konto til trods for komprimeringen en kamp om de lavere frekvenser, mens de lysere bliver tynde i komprimeringen.

Masser af dobbelt stortromme og kantede riffs tager os rundt i ‘Endless Crime’, men skrigeriet i vokalen bliver på én gang lidt for intenst – men også for hektisk, støjende og stakåndet. Numrene kommer derfor til at virke for lange og huggende riffs og times til trods, så kommer de bare til at fremstå som en lang lydpølse.

Jeg vil ikke afvise, at det kan fungere live. Men her er det lidt for pænt, lidt for konstrueret med klaveret / synthene og lidt for enerverende med de larmende vokaler.

Det kan næsten være svært at skelne numrene fra hinanden og selv om der er en forbandet masse energi i projektet, så bliver det bare aldrig rigtig godt. Det betyder også, at lysten til at trykke play efter de de fem numre har gjort hvad de kan for at rive lytteren midt over, totalt udebliver.

Havde vi modtaget en booklet kunne jeg måske være kommet mere ind bag teksterne – uden er jeg chanceløs i at dechifrere hvad titlerne ‘Abandoned’, ‘Endless Crime’, ‘Filth’, ‘Forgotten’ og ‘Hostile’ dækker over. Men de slår da en tone an… Jeg er da nysgerrig på, hvordan numrene relaterer til krager.

Jeg er jævnt glad for forskellige ’core-genrer, men måske lider Hanging The Nihilist bare under, at jeg stejler lidt på, når lyden bliver for produceret og komprimeret. Det er bare ikke rigtigt min kop the.

Så jeg når ikke så meget længere og må erklære, at det tydeligvis er nogle dygtige folk, der kan spille deres instrumenter og få en plade til at lyde som den produktion, de tilsyneladende gerne vil.

Men det bliver fatalt, når numrene er så svært adskillige og ideerne og udviklingen generelt drukner i tendens til stor – og til tider storladen – lydpølse.

Anmeldt af Troels-Henrik Balslev Krag

Previous articleUdvalgte koncerter i København, januar 2019
Next articleBaal: Time Is Old ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.