Home Konkurrencer Guns ‘N Roses – Estranged – 30/9 – 2016

Guns ‘N Roses – Estranged – 30/9 – 2016

2000
0

Vi er stadig i 1991, i vores kontinuerlige fredags-fejring af albums som i år kan/har kunnet fejre sølvbryllup, making us feel very, very old!

I dag skal vi forbi et band og en udgivelse (eller udgivelser) der står mit hjerte ret nært, og som jeg stadig holder af, trods fejl og mangler, eller fordi der er bare er for meget af det hele. Den 17/9 1991 udsendte Guns ‘N Roses ikke et, men hele to, albums, Use Your Illusion I & II. Hvorfor? Fordi, fuck you, that’s why!

På mange måder en milepæl og på flere punkter et peak for bandet, og i dén grad begyndelsen til enden. Izzy Stradlin skred senere på året fordi han havde fået nok af det cirkus, Axl Roses’ opførsel blev mere og mere… “excentrisk”, diktatorisk og utilregnelig og bandet begyndte kort og godt at falde fra hinanden de følgende år.

I sidste uge vippede jeg på hatten for Nevermind, fordi det er en af de plader der startede det hele for mig, men det band som var begyndelsen på en hårdere musikalsk løbebane for mig var nok Guns ‘N Roses. Jeg husker ikke årstallet, men vi er i slut 80erne, og jeg sidder i køkkenet en mørk vintermorgen og lytter til den lokale sønderjyske radiostation. Og pludselig BRAGER sirenerne og “Welcome To The Jungle” ud af transistoren. HOLY CRAP! Jeg fik først fat i Appetite For Destruction nogle år senere, så min første Guns ‘N Roses plade blev Use Your Illusion II. Jeg havde kun råd til den ene i første omgang, så man måtte vælge, Det blev II til den fyrstelige sum af 180 kr. i Expert i Tønder.

Use Your Illusion I & II er på mange måder også topmålet af opblæsthed, storhedsvanvid og lige dele galt og genialt. Der er simpelthen ikke nok gode sange til, at kunne bære 2 plader af 75 minutters spilletid.. HVER! Så man undgår ikke en del numre, som lidt føles som fyld på begge albums. Men hold da op hvor er der også mange klassikere. Pladerne spejler sig lidt i hinanden, der er et covernummer af en kendt klassiker, en version af “Don’t Cry” på og en outragous ballade, hvor svulstigheden bliver skruet op 11. “November Rain”, på I og “Estranged” på II. Det bliver sidstnævnte vi napper i dag, da “November Rain” næsten er slidt op (HA, som om!). Og så fordi, med al mulig respekt for den over the top video til “November Rain”, “Estranged” nok er der hvor det endelig kammer helt over for Axl og co.

Dagens Track er episke “Estranged”, læsset med alle de guitarsoloer man kunne ønske sig, forliste skibe, Axl i en føle føle stund under bruseren og delfiner, der svømmer i oversvømmede gader:

Previous articleAarhus Psych Fest 2016 – kvikguide
Next articleSmertegrænsens Toldere: Smertegrænsens Toldere (7″) ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.