Home Seneste December 2019 - Nyheder GFR julekalender 2019 – 24. december // Roskilde 18

GFR julekalender 2019 – 24. december // Roskilde 18

826
0

Så blev det dælme december. Og ingen december uden en julekalender, sådan er det. Vi disker op med 25 små historier, fra festivalen der er grunden til, at denne lille musik-butik er i verden i dag, nemlig Roskilde Festival.

Siden 1995 har Thomas fra GFR nemlig betrådt markerne lidt uden for Roskilde, og i år ramte 25 år i træk. Så i dagene frem til jul, vil der hver dag, blive åbent for en låge, startende den 1.december med det første år, 1995. Det lille tilbageblik vil omhandle den største oplevelse det pågældende år, hvilket kan være alt mellem himmel og jord, men dog mest musik.

24. december – 2018

20 års jubilæum, drinks og David Byrne

Nå men øh, 2018… Den var sgu lidt langt væk, på trods af, at det jo var for lidt siden. Men, tror det hænger sammen med, at programmet ikke var helt fantastisk, i min rock-optik og at der blev drukket 1000 drinks. Vejret var til gengæld super.

Det var nemlig året, hvor der blev konsumeret ufatteligt mange drinks, af en eller anden årsag. Normalt plejer menuen at stå på bajere og Happy Vino, men af en eller anden grund, skulle der drikkes VM i drinks i 2018. Hyggeligt, men også en farlig disciplin.

Som de seneste år var Get A Tent East igen stedet hvor Camp Gnu kunne findes, en pænt stor lejr med 3 pavillioner und alles. Og, det var da også her, den gode Kodi holdt en bette reception onsdag eftermiddag, da han i 2018 rundede 20 år in a row på Roskilde, ja, vi er sgu nogle gamle hoveder. Gaver, snacks og en del Happy Vino fik ben at gå på, før turen gik mod pladsen, hvor SAVEUS åbnede på Orange Scene.

Det lød da fint, nu er jeg ikke den store fan af bandet, men de fik da folk med, og leverede eftersigende, en mere end godkendt koncert. Og det var da også kendetegnende for de koncerter jeg fik hørt, og det var da en del, nu hvor jeg skimmer plakaten.

Slaves var eminente, Clutch gjorde det fint, efter en lidt bumpy start, Eminem var en af de største fester på Orange længe, Interpol ramte mig lige i rock-hjertet, på trods af en lidt sløv optræden på Orange – Interpol og høj sol passer bare ikke sammen. First Aid Kit var gode som altid, men Orange var for stor for søstrene, The Hunna blæste Pavillion omkuld, det samme gjorde Yonaka, som var en af de bedste koncerter dette år. Gorillaz var også fede, indtil en rapper skvattede ned i et hul på scenen, så sluttede den fest, og Veto var overraskende gode på Arena. Se årets plakat HER.

Men den klart største positive overraskelse var uden tvivl, David Byrne. Jeg anede ikke hvad jeg gik indtil da han gik på Arena sent fredag, men det skulle vise sig at blive en af de helt store danse-fester længe, ja faktisk siden Sleigh Bells spillede på samme scene et par år forinden. Alt var fedt. Musikken, scenografien, publikum – det hele gik op i en højere enhed, fantastisk oplevelse.

GFR var selvfølgelig på pletten, og anmeldte koncerten til topkarakter. Se alle anmeldelser og reportager fra 2018 HER.

Årets oplevelse: Kodi’s 20 år reception og David Byrne Gnu-fest på Arena.

 
 

Previous articleMusikfilm og serier du kan streame i juleferien
Next articleGFR julekalender 2019 – 25. december // Roskilde 19

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.