Home Artikler GFR Fokus: Rudersdal Live 2014

GFR Fokus: Rudersdal Live 2014

2060
0

En flok unge, lokale ildsjæle har stablet en lille en-dags musikfestival på benene på Mantziusgården i Birkerød. Rudersdal Live finder sted torsdag d.15. maj, og vi har kigget lidt på de optrædende, hvor flere er kendte navne i GFRock-regi. 

Rudersdal Live blev stablet på benene sidste år af en håndfuld lokale unge, der gik sammen med Ung i Rudersdal om at lave et musikevent, med fokus på det musikalske talent, der findes udenfor selve København. Festivalen er non-profit, der er gratis entré, og det hele arrangeres af en kernegruppe på 8 unge, og omkring 50 frivillige på dagen. Sidste år var Ginger Ninja øverst på plakaten, og i år tilfalder den ære de efterhånden rutinerede retro-rockere i The Blue Van.

Bandet brød igennem i begyndelsen af årtusindet (ja, det lyder sgu lidt storladent, men sandt er det) og har spillet koncerter i massevis både herhjemme og i udlandet. Seneste album udgivelse var i 2012, og siden har frontmand Steffen Westmark (som S. Westmark) udgivet et soloalbum, Deserter, med mere afdæmpede sange. Nu arbejder bandet på et nyt album, og The Blue Van’s stil har udviklet sig en del siden starten. Lyden af bandet anno 2014 kan du høre i den nye video til ‘The Beat Goes On’ herunder.

http://youtu.be/fkYf0f9agm4

På plakaten er også metalcore-drengene i Cold Black, hvis EP In Motion vi anmeldte her på siden i marts i år. Hele 5 stjerner diskede Christian op med i sin anmeldelse, hvor han blandt andet skrev:

Det er pop i metalform, og det er præcis det Cold Black vil have, det skal være. Til trods for et par minimale missere undervejs, er In Motion en af de bedste danske metalskiver, jeg længe har hørt, og jeg glæder mig allerede til at høre mere fra dem” 

Læs hele anmeldelsen HER og tjek videoen til ‘These Lips Will Go Blue’ herunder.
Endelig vil vi også lige nævne endnu et band, som vi har anmeldt, endda to gange, her på siden, nemlig Tales From The Attic. Kvintettens seneste udgivelse, EP’en Another Fairytale, anmeldte jeg selv for en måneds tid siden og skrev blandt andet:

Det er en komprimeret lille omgang, Tales From the Attic serverer på Another Fairytale, men absolut en smagsprøve, der giver lyst til at høre bandet udfolde sig over flere numre. ‘When You Realize’ viser i hvert fald et melodisk potentiale, mens energien og rockånden er upåklagelig på de to øvrige numre

Du kan læse hele anmeldelsen HER  og tjek ‘When You Realize’ ud herunder.
Festivalen foregår fra kl. 17-02 torsdag d.15. maj på Mantziusgården i Birkerød. Du kan finde alle de optrædende og mere information om Rudersdal Live på begivenhedens facebook-side.

Af Jonas Strandholdt Bach

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleMoron Police: Defenders Of The Small Yard *** (3/6)
Next articleTom Gabel – Anna Is A Stool Pigeon – 15/5 -2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.