Home Artikler GFR Fokus: Live Live Festival i Roskilde – rock anbefalinger, Lørdag d....

GFR Fokus: Live Live Festival i Roskilde – rock anbefalinger, Lørdag d. 11/5

3099
0

Fik du læst om fredagens rocknavne? Lige Her? Godt, for nu går det løs med et kig på lørdag, der indledningsvis har et så tætpakket program, at man må vælge lidt.

Live Live har haft vokseværk siden festivalen debuterede som et en-dags arangement for upcoming navne sidste år. Det betyder flere scener og flere navne at gå på opdagelse i. Vi har strikket et lille personligt program sammen for hvad vi agter at dække og opleve. Reportage/anmeldelser følger naturligvis når weekenden er vel overstået. Så tag med på en lille rocket rundtur i Live Live’s lørdagsprogram. Og modsat fredag, hvor vi synes vi kunne nå “det hele”, så må vi desværre vælge lidt fra i lørdagens program.

Mellow Yellow, Discovery, 12.30
“Nogle gange bliver man bare godt gammeldags glad, glad på en måde hvor man tænker “nå ja, det skal nok gå alt sammen”. Sådan havde jeg det allerede første gang jeg lyttede Mellow Yellow’s fire numre igennem. Fire numre, der viser, at trods hvad der er oppe i tiden af elektroniske tilføjelser og genre sammenkog inden for rockmusikken, så er der nogen derude, der stadig bare spiller ROCK”. Således indledte jeg min anmeldelse af Mellow Yellow’s EP, og nu får jeg endelig mulighed for at opleve om musikken gør sig endnu bedre live – ligner den perfekte start på dagen for det rockelskende folk.

Bob Sacamano, Discovery, 13.45
I en lidt anden, og mørkere, boldgade finder vi Bob Sacamano. Bag Seinfeld-referencen finder vi fem, ofte sortklædte, herrer, der spiller hvad nogen ville kalde “voksenrock”. Bandet blander elementer fra 90’ernes rockscene med nyere navne som Interpol og The National, samt et skud altmodisch Johnny Cash feeling. Følelsesladede tekster møder til tider eksplosive instrumenter, alt sammen styret af en flok rutinerede rotter. Her finder du en oversigt over alle indlæg GFRock har bragt om Bob Sacamano.

Franklin Zoo, Discovery, 14.45
Det semi-grunge rockende københavner-orkester har jeg tidligere oplevet to gange live, i Århus. Første gang var sidste år på Backstage, hvor de fik trykket den flot af, og i år, samme sted til Off Spot arrangementet, hvor de blev lidt snigløbet af middelmådig lyd på vokalen og lidt for begrænset spilletid. Nu ser jeg frem til, at de får lidt mere tid at gøre godt med, så de kan bevise at et band som Soundgarden bestemt ikke har levet forgæves.

JohnWheresMyWhiskey, Discovery, 15.45
Vi bliver bare hængende på Discovery, og ser om de finder deres whiskey. Dømt ud fra en hurtig smagsprøve på nettet, så er bandet en tungt rockende sydstats-inspireret rock-sjus, med Mark Lanegan’sk vokal og en sjat sumpet stemning. Virker umiddelbart meget lovende.

Where Did Nora Go, Experince, 18.00
Efter en lille pause ovenpå den hektisk indledning, starter vi lidt mere roligt op med Where Did Nora Go. Vores anmelder var meget begejstret for det selvbetitlede debut album, som han gav følgende anbefaling med på vejen: “Er du til melankolsk, drømmende og stemningsfyldt musik, der i min verden trækker referencer og elementer fra kunstnere som blandt andet Nick Cave, Ane Brun, P. J. Harvey og Oh Land, men som stadig er helt sin eget, så giv Where Did Nora Go et lyt”. Det prøver jeg så.

Deafbeats, Discovery, 19.00
Bandet præsenterer sig selv med følgende ord på Facebook: “Melancholic Indie-Pop inspired by bands like The National and Interpol. Over-the-top reverb-guitars and melodic baryton vocals creates Deafbeats”. Efter at have lyttet til deres “The Fox And The Locust” på nettet, så lyder det som en dækkende beskrivelse, og en fin dyster måde at starte aftenen på.

The Awesome Wells, Discovery 20.30
Bandets musik, der er en blanding af Joy Divison og Arcade Fire, kredser om følelsen at være fremmedgjort og isoleret. Så vi forsætter i det mere mørke og dystre spor, men med plads til lidt lys i kraft af poppede elementer, denne lørdag aften. der skulle være en udgivelse på vej til efteråret, hvor blandt andre Kellermensch’s Sebastian Wolf har været inde over, så vi ser frem til at få en forsmag af resultatet.

Paper Tigers, Discovery, 22.00
Så er det blevet tid til “ægte” rock igen, når Paper Tigers leverer retro-toner inspireret af 60’er/70’er rocken og 90’ernes britpop. Bandet har turneret heftigt de seneste år, hvilket også bragte dem forbi sidste weekends Spot Festival. Så vi formoder det er et brandvarmt band, der spiller op til klassisk svedig rock og rul fest – lige hvad man trænger til en lørdag aften!

A Road To Damascus, Discovery, 23.15
Og vejen er belagt med energi og store rock-melodier. Det fem mand store band har allerede en EP og et fuldlængde album (fra 2011) i bagagen, samt masser af koncert kilometer i bentøjet. I det jeg har hørt, har de en frisk og ungdommelig klang i deres musik, og virker som et band der kommer til at give den max gas på scenen.

Dance With Dirt, Experience, 00.00
Max gas får den med garanti også hos Dance With Dirt, der ifølge dem selv stadig slæber rundt med diverse knubs efter weekendens koncerter i Århus. Her oplevede GFRock dem levere en energisk og smittende indsats til Off Spot, hvor jeg personligt blev overbevist om deres kvaliteter som live-band, frem for den alt for store mundfuld, deres studie album var for mig (læs anmeldelsen af albummet HER). Så dagens sidste anbefaling går ubestridt til DWD, de leverer i den grad varen på en scene, og lader til at være i deres helt rette element der.

Alt i alt byder Live Live Festival 2013 på lidt af det hele, dansk rock kan byde på lige pt., selvom du kun skulle tage smagsprøver hist og her fra den bugnende buffet, så burde det i sidste ende være mere end rigeligt til at mætte maven.

God appetit og vi ses i Roskilde!

Skrevet af Kodi

Læs meget mere om arrangementet på Live Live Festival’s hjemmeside

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Fokus: Live Live Festival i Roskilde – rock anbefalinger, Fredag d. 10/5
Next articleRammstein – Sonne – 9/5 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.