Home Artikler GFR Fokus: Live Live Festival i Roskilde – rock anbefalinger, Fredag d....

GFR Fokus: Live Live Festival i Roskilde – rock anbefalinger, Fredag d. 10/5

3293
0

Fredag og lørdag afvikles Live Live Festival i Roskilde, med over 50 kunstnere på plakaten fordelt på 3 scener. Vi har taget et dyk ned i den mere rockede del af programmet, og kommer her med nogle hurtige anbefalinger til fredag d. 10/5.

Live Live har haft vokseværk siden festivalen debuterede som et en-dags arangement for upcoming navne sidste år. Det betyder flere scener og flere navne at gå på opdagelse i. Vi har strikket et lille personligt program sammen for, hvad vi agter at dække og opleve. Reportage/anmeldelser følger naturligvis når weekenden er vel overstået. Så tag med på en lille rocket rundtur i Live Live’s fredagsprogram.

Castles Made Of Sand, Discovery, kl. 15.30
Vi starter turen med Castles Made Of Sand, der ifølge dem selv spiller “Blues rock with a slice of onion”. Vi har at gøre med en duo, der a la The Black Keys formår at skabe en hel del lyd med kun to mand, bedømt ud fra de numre der ligger på bandets facebook. Virker som en gedigen indledning på festivalen.

Defecto, Experience, 16.30
Det københavnske metalband Defecto har jeg fornylig oplevet til Boil’s releaseparty, hvor jeg ikke var vildt imponeret. Nu får de en fair chance til, uden at være klemt inde mellem to Århus bands på hjemmebane, som den pågældende aften. Så find plads i programmet, sammen med mig, og se festivalens eneste band der spille alternativ/progressiv/symfonisk metal.

Apollo Bear, Discovery, 17.30
Næste stop er en omgang prog-rock/new prog fra det fem mand store orkester Apollo Bear. De nævner selv Mew, Muse, Radiohead og Kashmir som inspirationskilder, og bedømt ud fra et hurtigt lyt på nettet, lyder det som korrekt varebetegnelse.

Scots On Ice, Experience, 19.00
Efter en lille pause efter de to prog navne, så er vi klar til noget af et genreskift til teatralsk balkan-fusion. Scots On Ice’s egen betegnelse er fint i tråd med, hvad jeg oplevede bandet levere da de vandt Emergenza i Store Vega for et års tid siden. Festligt, men forfærdeligt, var min umiddelbare dom dengang – jeg er bestemt ikke til balkan-inspirerede toner. De får dog en chance, om ikke andet for at se hvordan de har udviklet sig siden, og en lille udfordring skader jo ikke.

LSD On CIA, Discovery, 20.00
Jeg har stadig trioen frisk i erindring fra weekends Off Spot arrangement på Backstage i Århus (læs her), hvor de med tempo, energi og dygtighed leverede en overbevisende showcase. Selvom musikken indeholder velkendte elementer, så har LSD On CIA formået at skabe en ganske personlig lyd der blander Muse-falset, metal stykker, garage rock og alt muligt andet, i en hæsblæsende genre-cocktail. Tjek dem ud, de er om ikke andet ret unikke.

Among Relatives, Discovery, 21.30
Så er vi nået frem til de lidt mere etablerede navne i fredagens program. Among Relatives udgav i 2010 deres debut album, og opnåede P3 airplay med et par numre derfra. Siden er kvintetten blevet reduceret til en trio, og musikken efter sigende drejet i en mere “drømmende” retning. Den rekonstruerede gruppe udsendte i januar en EP, og nu er der mulighed for at se om de lever op til deres ry som et “forførende og fandenivoldsk liveorkester”.

Siamese Fighting Fish, Experience, 22.00
Skulle det ikke lige være dig, så er et andet band med vind i sejlene klar på en af de andre scener. Siamese Fighting Fish vandt sidste år en Gaffa Pris i kategorien “årets danske hardrock udgivelse” for albummet Breathe See Move. Hvad det så er for en fisk (tøhø), må vi hellere prøve at få svar på fredag aften.

Darling Don’t Dance, Experience, 23.30
Aftenens sidste udvalgte navn har også allerede fået en del omtale i pressen, for deres alternative støj-rock. Bandet har eksisteret siden 2007, så de har en del rutine med i bagagen. Bandet består af tre hunkønsvæsner, og en enkelt han, om det skaber en anderledes dynamik på scenen må jeg hellere få undersøgt, da det er et af de navne der indtil videre, på forunderlig vis, er lykkedes mig at gå glip af live.

Vel mødt!

Skrevet af Kodi

Læs meget mere om arrangementet på Live Live Festival’s hjemmeside

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleThe Who – Won’t Get Fooled Again – 8/5 – 2013
Next articleGFR Fokus: Live Live Festival i Roskilde – rock anbefalinger, Lørdag d. 11/5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.