Home Seneste Februar 2014 - Nyheder GFR Fokus: Koncerter i København, weekenden uge 6

GFR Fokus: Koncerter i København, weekenden uge 6

2786
0

Vinterferien står for døren, men trods konkurrence fra skiferier, ungdommelig nedsmeltning i Prag og en frisk gåtur ved vandet, så er der stadig lidt rock at finde rundt omkring i København den kommende weekend.

Fredag kunne turen gå til Christiania, nu de holder åbent igen, hvor der er psykedeliske toner på Loppen. Hele 3 repræsentanter fra den nordiske psych rock scene dukker op, 2 danske i form af groove/melodiske The Mind Flowers og garage-psycherne The Hedgehogs. Endelig kan man opleve islandsk/tyske The Third Sound, der til dagligt huserer i den berlinske undergrund.

Loppen // 7/2 // kl. 21.00 // 60 kr.
Er du mere sulten efter en 3-retters metal menu, så kan vi også klare det. Du skal bare svinge forbi Templet i Lyngby fredag aften, hvor der diskes op med 3 danske metalbands. De semi-hypede dødsmetallere Fall of Pantheon, Sylvatica der startede med at spille black/folk metal men nu gør sig i melodisk død og endelige Dreadlord, der leverer brutal dødsmetal. Velbekomme!

Templet // 7/2 // kl. 20.00 // 70 kr.
Traditionel dansk visesang hørte jeg nogen råbe? Så er det Viften i Rødovre du skal opsøge fredag aften, hvor Benny Holst Trio kigger forbi. Sanger/sangskriver Benny Holst havde nok sin storhedstid i 70’erne (blandt andet sammen med Arne Würgler), med ræverøde samfundsrevsende sange som ‘Sang om Merværdi’, ‘Jeg Står Op Om Morgenen’, ‘Nej Til Kernekraft’ og mange mange flere. De senere år har budt på lidt af et comeback med de 2 prisvindende plader Himlen Må Vente (2005) og Sepiadage (2009)

Viften // 7/2 // kl. 20.30 // 197 kr
Lørdag kan man få slået kraniet ind på Lygten Station, når de unge metal-knøse Roarback holder releasefest for albummet Echoes of Pain. En plade undertegnede anmeldte fornylig og var jævnt godt underholdt af, selvom jeg havde visse problemer med at huske sangene fra hinanden:

“… Ligeledes fornemmer man masser af energi, velvilje og attituder i musikken. Sangskrivningen er solid, men uspektakulær med lidt for mange velkendte tricks og virkemidler. Håndværket er til 4 stjerner, men problemet med at levere virkeligt mindeværdige melodier og generelt få den noget konservative indpakning til at skinne lidt mere, eller stikke ud, trækker ned”. Læs hele anmeldelsen HER

Live er jeg dog ikke i tvivl om, at Roarback formår at rive en rundt.

Special guests: Corpus Mortale

Lygten Station // 8/2 // kl. 20.00 // 50 kr.
Surfact og deres akustiske tour og unplugged album Unamplified har vi efterhånden skrevet en del om (et udpluk finder du HER), men det skal da ikke forhindre os i at nævne, at gruppen gæster Templet i Lyngby lørdag aften! Nysgerrig efter hvordan bandets semi-grungede bagkatalog gør sig når man cutter strømmen? Så er det afsted til Lyngby.

Support: Stella Blackrose

Templet // 8/2 // kl. 20.00 // 80 kr.
Lørdag kan du også tage en tur på Rødager Bodega i Rødovre. Udover at øllet er koldt og billigt, så tropper Bolværket op med samfundsbevidst og flabet københavner-rock! Bandet, der blandt andet tæller selveste Willi Jönsson på bas, modtog tidligere på ugen 5 stjerner her på siden for deres 3. album Hvem Er Du, kollega JSB skrev blandt andet:

“Man kan høre oprigtigt engagement, social indignation og livserfaring i musik og tekster, og der bliver tonet rent (rødt) flag. Solidariteten er på de udsattes side og vi ser gennem Bolværkets optik Københavns pladser og gader fra den side, man ikke ser i turistbrochurerne”. Læs hele anmeldelsen HER

Rødager Bodega // 8/2 // kl. 22.00 // Gratis
Slutteligt vil jeg lige råbe lidt op om den danske undergrund, og mulige kommende stjerner på den danske musikhimmel. Lige som sidste weekend, så er der fuld knald på de indledende runder af musikkonkurrencen Emergenza. Det foregår på Rust, tjek deres hjemmeside for program og spilletidspunkter.

Af KDT

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleThe Reptones: The Last Call *** (3/6)
Next articleInterpol – Turn on the Bright Lights – 7/2 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.