Home Seneste Februar 2014 - Nyheder GFR Fokus: Koncerter i København, uge 9

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 9

3510
0

Ingen tid at spilde, selv efter lidt grov sortering er der masser af rock i forskellige genre at finde i hovedstaden de kommende dage. Let’s rock and roll!

Allerede i aften (torsdag) har vi fundet 3 tilbud man kunne tjekke ud. Vi lægger ud på Amager, hvor Beta’s lille boks indtages af Speedy Ortiz. Amerikanerne kombinderer 90’er slacker-rock tendenser med noise pop, tilsat skæve tekster og poppede omkvæd. Bandet er aktuelle med det anmelderroste debutalbum Major Arcana.

Opvarmningen leveres af danske A Horrible Death To A Horrible Man, det nystartede band skulle efter sigende spille noget de kalder “post traumatisk death grunge”, det lyder jo på alle måder interessant.

Beta // d. 27/2 // Kl. 20.00 // 105 kr.
Stengade er der mere eksperimenterende toner, leveret af bandet TV Ghost. De spiller en særegen blanding af post-punk og horror soundtracks med guitar-støj. Opvarmningsbandet Infuse Huddle præsenteres som “teknisk math grunge punk med bredt 90er smil”. Samlet set lyder det som ugens bud på “en på opleveren”.

Stengade // 27/2 // Kl. 21.00 // 50 kr.
Torsdag aften kunne også tilbringes på Loppen i selskab med hele 3 bands. Øverst på plakaten står engelske The Boxer Rebellion, “this band can alter your life”, har musikmagasinet NME sagt om bandets ambitiøse rockmusik. På plakaten er også den britisk/hollandske folkemusiker Christof, der er leveringsdygtig i personlige tekster om klassiske emner som kærlighed og tab.

Sidste navn er danske The Rosie Way, som min kollega Jonas tildelte hele 5 stjerner for deres EP Avalance Affinity tilbage i september måned. Han skrev blandt andet:

“Det er sjældent man hører et så stilsikkert udtryk på en debut-EP, som The Rosie Way demonstrerer på Avalanche Affinity. Aalborgenserne styrer uden om den for nuværende bredest trafikerede rock-mainstream, og spiller med både god energi, en del originalitet og hørbar nerve, selv om der også trækkes nogle tydelige tråde til musikhistorien”. Læs hele anmeldelsen HER

Loppen // 27/2 // Kl. 21.00 // 150 kr.
Fredag er tætpakket, vi har fundet hele 5 arrangementer som kæmper om din gunst. Vi lægger ud i Pumpehuset, hvor norske Skambankt kigger forbi. Det er ved at være en del år siden, at jeg oplevede de hårdtarbejdende og intense nordmænd vride betydelige mængder sved ud af et fyldt Voxhall i Aarhus. Bandet er aktuelle med deres 4. albums Sirene og lader ikke til at have mistet grebet om den energiske rocksang siden dengang.

Opvarmningen står danske Awesome Mr. Powerwolf for, et band vi har omtalt/anmeldt tidligere, et udvalg af materialet finder du HER

Pumpehuset // 28/2 // Kl. 21.00 // 150 kr.
På rockklubben High Voltage indtræffer Ragnarock fredag aften, eller “Ragnaröck” som de kalder arrangementet: “A NIGHT OF WARRIOR & AMAZONE METAL EXTRAVAGANZA – FEAT. SVARTSOT (DK) VANIR (DK) + SPECIAL GUESTS”.

Fri øl, flæskesvær og valkyrier, de 2 førstnævnte ting gratis mellem 22 og 02.

High Voltage // 28/2 // Kl. 22.00 // 150 kr. (forsalg) 200 kr. (døren)
Da legendariske Niels Skousen gæstede Radar i Aarhus tilbage i maj måned sidste år, lød det blandt andet fra vores mand på stedet:

“At dømme ud fra denne aften er Niels Skousen bestemt ikke færdig med at berige den danske musikscene med sine skarpe betragtninger og poetiske tilgang til hverdagslivet og nyhedsstrømmen, og selv om der måske ikke kommer en ny ‘Isabel’ eller ‘Herfra hvor vi står’, er det nye materiale både spændende og vedkommende og fungerer fint live”. Resten kan læses HER

Fredag aften får du muligheden for selv at bedømme om han havde ret, når Niels Skousen indtager Amager Bio med band og med garanti krydre nyere numre med de kendte evergreens.

Amager Bio // 28/2 // Kl. 21.00 // 250 kr.

http://youtu.be/cy6dYdktNeI

Albumaktuelle The Great Dictators indtager samme aften Loppen med deres “folkede” rocktoner. Vi har løbende bragt materiale om bandet, det og en EP anmeldelse kan findes HER, ligesom vi er klar med en anmeldelse af deres første hele album Liars, der i dag (fredag) tildeles 5 stjerner af kollega Jonas.

Support: Santiago

Loppen // 28/7 // Kl. 21.00 // 50 kr.
Sidste bud fredag er samtidig også sidste mulighed for at opleve Thee Attacks, både i København og måske nogensinde. Bandet siger farvel og tak på Kayak Bar, vi har kigget lidt nærmere på bandet i den anledning HER

Kayak Bar // 28/2 // Kl. 21.00 // 60 kr.
Lørdag kunne man vælge at få blæst ørerne igennem af instrumental duoen Fossils, der afholder release koncert for deres album Flesh HammerBeta. Albummet modtog fornylig topkarakter af kollega Thomas, der i sin 6-stjernede anmeldelse blandt andet ytrede:

“Hvad er det så FOSSILS kan så godt, at de ligefrem fortjener hele 6 stjerner? Ikke så meget andet end at levere et album der ikke er hørt magen til i lille Danmark tidligere, et album med international klasse og ikke mindst et af de mest velspillede, energiske, og velproducerede udgivelser jeg kan mindes at have hørt i meget lang tid”. Læs resten HER

Beta // 1/3 // Kl. 21.00 // 60 kr.
Escobar på Blågårdsgade er der et ganske gratis tilbud, når “party sludge rockerne” GOAThawkBUFFALO indtager rock-kælderen. Hør nogle sange fra bandet HER

Escobar // 1/3 // Kl. 20.30 // Gratis

Er Amager eller Nørrebro ikke noget for dig, så er der også et glimrende tilbud i Lyngby. Her åbner Templet portene for The Woken Trees, der sidste år udsendte det roste album NNON. Albummet blev tildelt 6-stjerner her på siden (anmeldelse HER). Samtidig er det et band der både fandt vej til vores liste over favorit udgivelser i 2012, et band vi fik et langt og lettere løssluppent interview med på Roskilde Festival 2013 og som vi har live anmeldt et par gange – links til det og mere med The Woken Trees finder du HER

Templet // 1/3 // Kl. 21.00 // 80 kr.
Vi runder en bugnende musik-weekend af med en tur tilbage på Beta, hvor amerikanske A Pale Horse Named Death stikker mulen frem og varsler død og metal. Gruppens lyd er blevet sammenlignet med Alice In Chains, Paradise Lost og Type O Negative. Sangskriver og guitarist Sal Abruscato har netop en fortid i Type O Negative (Og Life Of Agony), hvor han tæskede trommer.

Beta // 2/3 // Kl. 21.00 // 130 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleThunderboss: Give Me A Big Smile **** (4/6)
Next articleThe Great Dictators: Liars ***** (5/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.