Home Seneste Februar 2014 - Nyheder GFR Fokus: Koncerter i København, uge 7

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 7

2979
0

Der er masser af fine koncert muligheder i København de kommende dage. Her er, som næsten altid, lidt for enhver smag.

Torsdag aften har vi fundet 3 tilbud til de musikhungrende, vi lægger ud på spillestedet Stengade, hvor der er punk. Arrangementet er en støttekoncert for bandet Halshug, som selv optræder, der skal rejse penge til bandets næste LP. I forbindelse med 1-Day Hardcore Showdown 2013, der blev afholdt i Amager Bio, bragte vi et lille interview med bandet, som du kan læse HER

På plakaten er også Dogmatist, Primitive Rites og Warbeast.

Stengade // 13/2 // kl. 21.00 // 50 kr.
Tager man et smut til Amager, så afholder Black Book Lodge gratis release party på Beta for deres album Tundra, som vi anmelder her på siden fredag. Bandet blander efter sigende dystre tekster med progressiv rock og stener metal, med forbilleder som Mastodon, Opeth, Kellermensch og QotSA.

Support: Machine

Beta // 13/2 // kl 21.00 // Gratis
To danske tilbud finder man også på Loppen, hvor Get Your Gun og De Underjordiske kigger op fra undergrunden. Førstnævnte barsler med debutalbum til april, der kredser om tunge emner som individualitet kontra ensomhed, iklædt nordiske melankolske toner, mørk folkemusik og stener rock. Lyder som en tung og dunkel blanding! Kollega JBS oplevede dem live til Aarhus Psych Fest i oktober måned, HER finder du en lille reportage der blandt andet omtaler deres koncert.

De Underjordiske bevæger sig i et mere psych-syret univers, noget vores udsendte til Aarhus Psych Fest ligeledes fik smagt på, da bandet koncert debuterede til aarhusianske arrangement. Læs reportagen om den, og andre, optrædener HER

Loppen // 13/2 // kl. 21.00 // 50 kr.
Fredag har vi fundet to vidt forskellige koncerter man kunne tjekke ud. Først Steel Panther i Amager Bio. De amerikanske glamrock nostalgier lyder som om de er taget direkte ud af 1980erne og smidt på en scene i 2014. Man kunne næsten foranledes til at tro, at man var zappet ind på MTV midt under Reagan æraen, når man ser deres stramme spraglede gevandter og hører deres lirede guitarrock – alt sammen leveret med masser af glimt i øjet.

Support: Blackwater

Amager Bio // 14/2 // kl. 21.00 // 255 kr. (forsalg) 280 kr. (døren) OBS: Der meldes om “få billetter”.
Anden mulighed befinder sig mildt sagt milevidt fra 80’er glam. I Karens Minde Kulturhus i Sydhavnen er der dansksprogede guldkorn fra De Efterladte. Duoen består af Michael Lund og Peter H. Olesen (kendt/ukendt fra blandt andet Olesen-Olesen), der med Alvorsord og Etagevask leverede en af de bedst anmeldte danske plader i 2013. Et album vi skammeligt nok aldrig fik anmeldt, men som får de varmeste anbefalinger med herfra (hvis det kan redde noget).

Karens Minde Kulturhus // 14/2 // kl. 20.30 // 75 kr.

http://vimeo.com/85398222

Lørdag kunne man tage et smut til Lyngby, hvor Folkeklubben gæster Templet. Gruppen udsendte sidste år det anmelderroste album Nye Tider, hvor flere sammenlignede deres dansksprogede univers med selveste Kim Larsen’s. Så er poetisk poprock med fængende melodier lige dig, så er det afsted til Lyngby.

Support: Ida Wenøe (fra Boho Dancer)

Templet // 14/2 // kl 20.00 // 150 kr. OBS: Der meldes om “få billetter”
Hvor Folkeklubben var et moderne bud på noget gammelt, så er bandet Hyldemor den ægte gamle vare. Det indflydelsesrige, men lidt oversete, hippieorkester nåede kun ganske få udgivelser i deres levetid, men det er udgivelser som et band som Spids Nøgenhat skylder en del. På lørdag afholder Loppen en hyldestkoncert for bandet og deres afdøde frontfigur Hans Vinding. For et par måneder siden kiggede vi i en nyhedsartikel lidt nærmere på Hyldemor og en af deres “glemte” optagelser, læs lidt mere om bandet og denne udgivelse HER

Loppen // 14/2 // kl 21.00 // 120 kr.

http://youtu.be/BMt5Lm7XMI8

Skal du være med i en musikvideo? Så smut på High Voltage lørdag aften, hvor tungrockerne Franklin Zoo indspiller deres nye musikvideo. Vi har bragte en del om bandet i tidens løb, et udvalg af omtaler og liveanmeldelser finder du HER.

I september sidste år udsendte gruppen deres debutalbum Untamed, der udover 5 stjerner blandt andet fik følgende skudsmål af undertegnede:

“På Untamed lyder Franklin Zoo som et kraftfuldt rockbæst, der er klar til at sparke døren ind til et større publikum”. Læs resten HER

Det publikum kunne så f.eks. være dig på lørdag, hvor bandet Loud N’ Rowdy også bidrager til festen på High Voltage.

High Voltage // 14/2 // kl. 22.00 // 70 kr.
Og det blev søndag, hvor vi har fundet 2 tilbud. I Lille Vega bringer veteranerne Iced Earth noget klassisk metal til Vesterbro. Bandet begynder stille og roligt at nærme sig de 30 år, de har måske aldrig opnået den helt samme brede anerkendelse og udbredelse som forbillederne Iron Maiden og Judas Priest, men i deres egen ret har de en flot karriere at kigge tilbage på. Og en der stadig, ifølge de fleste anmeldere, kaster glimrende udgivelser af sig.

Support. Warbringer

Lille Vega // 15/2 // kl. 21.00 // 185 kr.
Vi slutter weekenden og dette indlæg med en tur tilbage på Beta, hvor svenske Truckfighters spiller med hestekræfterne søndag aften. Trucken leverer støvet ørken stener-rock, i samme spor som QotSA, Fu Manchu og Kyuss. Hvis det ikke er argument nok for et truckstop på Beta søndag aften, så er der hele to fine opvarmningsnavne i form af White Miles og Valley of the Sun for pengene!

Beta // 15/2 // kl. 20.00 // 100 kr.
Af KDT

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleFederal Unicorn – Come Again *** (3/6)
Next articleGet Your Gun – Black Book – 13/2 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.