Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i København, uge 48

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 48

3032
0

Ind imellem begyndende gaveræs og alle julefrokosterne, kan du klemme nogle koncerter ind, her er et kig på nogle af tilbudene i Københavns området ugen ud.

Allerede i aften er der mulighed for et lille afbræk, når Loppen får besøg af amerikanske Tempers. New Yorker duoen gør sig indenfor coldwave og shoegazer toner, og hvis det ikke er nok, så får de selskab af de danske shoegazer støj/synth-rockere The Foreign Resort. Dem har vi oplevet både live og på plade, på Beta blev det til 4 stjerner, hvorimod de sneg sig op på 5, da jeg anmeldte udgivelsen Scattered and Buried sidste år.

Loppen
Onsdag d. 27/11
Tid: 21.00
Pris: 100 kr.
Bold, bajere og rock? Lyder det ikke som en god blanding? I Pumpehuset kan du onsdag følge Fck’s Champions League kamp mod Juventus og efterfølgende kokse ud til tonerne fra grunge punkerne Vokadin. Udover at have anmeldt deres EP og albummet My Fix Before Yours, så havde vi fornøjelsen af at have dem på scenen til vores arrangement i Aarhus sidst i oktober. Her leverede de en intens performance, med masser af nerve og ægte gammeldags rock ‘n roll ånd, ikke så meget pis, bare op for volumen og fremad.

Pumpehuset
Onsdag d. 27/11
Tid: 19.30 (døre)
Pris: 75 kr.
Onsdag er der også dobbelt dansk rock-angreb på Huset KBH, hvor punkede The No No Girls og pop/rockerne Nanny Nostoc giver dobbeltkoncert. De to bands er blevet udvalgt til koncerten efter deres optræden på Rusk Festival tilbage i oktober, konceptet kan du læse mere om HER.

Huset KBH
Onsdag d. 27/11
Tid: 21.00
Pris: Gratis

Torsdag byder på alsidige tilbud, hvis du er til kvinderock, så kig forbi Viften i Rødovre, hvor Kira Skov kigger forbi. The Kindred Spirits virker som fortid, og de seneste år har budt på et samarbejde med selveste ex. Sort Sol guitarist Peter Peter og det fornyeligt udsendte og meget anmelderroste album When We Were Gentle.

Support: Our Broken Garden

Viften
Torsdag d. 28/11
Tid: Kl. 20.00
Pris: 157 kr.
I Lille Vega er der ligeledes dobbelt op på dansk, når Mellemblond og Mouritz/Hørslev gør holdt på Vesterbro. Mellemblond udgav tidligere i år det roste album Lysvågen, der modtog 4 stjerner her på siden, i anmeldelsen lød det blandt andet:

“Lysvågen er en plade, der rammer plet, når den rammer. Kontrasterne mellem det storladne og underspillede blandet med dagdrømmerier og fortællinger fra storbyen gør den interessant, og jeg opdager nye detaljer, hver gang, jeg lytter til den. Det ér en virkelig nuanceret størrelse, men det er dét, den vinder på”. Læs hele anmeldelsen HER

Lille Vega
Torsdag d. 28/11
Tid: 21.00
Pris: 140 kr.
Dagens sidste danske dobbelt op er i den kradse ende, når Mnemic giver deres måske sidste koncert nogensinde. Med på Beta har de Aarhusianske Diamond Drive, hvis debutalbum modtog hele 5 stjerner fra undertegnede tilbage i maj. Kort tid efter oplevede jeg dem live på netop Beta, hvor det blev til 4 store stjerner for et kort, men slagkraftigt opvarmningssæt for Supercharger.

Mnemic har selv sat spørgsmålstegn ved bandets fremtid, så det her er måske rent faktisk sidste chance for at opleve dem live.

Beta 2300
Torsdag d. 28/11
Tid: 21.00
Pris: 100 kr. (forsalg) // 120 kr. (døren)
Ørkenrockerne Queens of the Stone Age blev tidligere på ugen offentliggjort til Northside 2014, og spillede så sent som i sommers en udmærket søndagskoncert på Orange Scene. Fredag aften står de på scenen i betonklumpen Forum, hvor der nok skal blive varmt, november kulden tiltrods.

Der er i skrivende stund stadig biletter.

Forum
Fredag d. 29/11
Tid: 20.00
Pris: 400 kr.

http://youtu.be/r4Qea4u9vPI

Fredag og lørdag prøver de også at holde varmen på Beta, hvor der diskes op med Black Winter Fest. Som navnet antyder, så er det black metal der er i fokus, med 8 navne (4 pr. dag), hvoraf en del aldrig har spillet i Danmark tidligere.

Line up fredag: Plage, BlackShore, Myrd og Saille, læs mere om fredagens program HER

Line up lørdag: Wrack, Kirkebrann, Thyrgrim og Den Saakaldte, læs mere om lørdagens program HER

Fredag d. 29/11 + lørdag d. 30/11
Tid: 20.30 begge dage
Pris: 170 kr. pr. dag (forsalg) // 200 kr. (døren) // Partoutbillet 270 kr.
Lørdag aften er der sortsynet besøg på Frederiksberg, når gode gamle (de ER efterhånden halv-gamle) Placebo gæster Falconer Salen. Det er efterhånden nogle år siden at gruppen toppede kreativt og kommercielt, men de bliver ved med at udsende driftsikre albums, og live plejer de at være en glimrende oplevelse.

Der er i skrivende stund stadig billetter.

Falconer Salen
Lørdag d. 30/11
Tid: 20.00
Pris: 425 kr.
Vi slutter af med en lørdags anbefaling, dobbelt op på fremadstormende dansk rock på Rust i form af L.A. Collection og Franklin Zoo. Førstnævnte er et lidt ubekendt blad for mig, men de lover klassisk rock ‘n roll inspireret af bands som ZZ Top og AC/DC. Franklin Zoo derimod, har vi været omkring et par gange, eller flere, her på siden, både i live sammenhæng og på studieoptagelser.

Vi “opdagede” gruppen tilbage i maj 2012, da guitarist Daniel Hecht prakkede os en EP på under Spot Festivalen og opfordrede os til at komme til showcase på Backstage dagen efter. Begge dele viste sig at være en fin ide, som du kan læse HER. Dernæst oplevede vi gruppen live på selvsamme Backstage præcis et år senere under Off Spot arrangementet, og senere på måneden til Live Live Festival i Roskilde. Senest fik vi kløerne i deres debutalbum Untamed, hvilket affødte 5 stjerner og denne anmeldelse.

Vi oplevede efterfølgende bandet live for tredje gang på Backstage, da de gæstede Aarhus tilbage i september. En anmeldelse blev det ikke til i den omgang, men vi var vidner til et band der over det seneste 1 ½ år er vokset både musikalsk og på en scene, og nu har du en sidste mulighed for at opleve bandet på dansk grund i 2013 denne lørdag.

Rust
Lørdag d. 30/11
Tid: 21.00
Pris: 50 kr.
Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleBaby Woodrose udgiver b-side opsamling
Next articleThe Woken Trees – Succubus – 28/11 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.