Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i København, uge 40

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 40

3192
0

Vi er trådt ind i oktober, og spillestedernes kalendere begynder at være gearet til dårligt vejr og inde-trang, så lad os se hvor du kan gemme dig med noget live-musik i København den næste lille uges tid.

Vi starter rundturen et lidt specielt sted, Københavns Museum får nemlig aarhusiansk besøg i form af Under Byen. Besøget skyldes, at det mystiske og tilbagetrukne orkester udsender livealbummet Protokol d. 7/10. I den anledning giver de 2×45 minutters koncerter torsdag aften.

Københavns Museum
Torsdag d. 3/10
Pris: 95 kr.
Tid: kl. 19.00 & 21.00

Samme aften lægger Jazz House lokale til en releasefest for Spillemændene, der i mandags udsendte deres sært dragende og besynderlige debutalbum Nationalsange. Albummet har allerede høstet flotte anmeldelser i diverse medier, også her på siden, hvor den begavede udgivelse endte på de sjældne 6/6 stjerner. I den lange anmeldelse lød det blandt andet:

“Er det ætsende satirisk? Er Spillemændene lidt frastødte? Er de positivt stemte? Man får sjældent noget, der kan tydes som entydige svar på Nationalsange, alligevel virker det ikke distancerende, det er bare åbent for fortolkning på grund af bandets leg med både sprog og musik. Og konstant billedskabende”. Læs hele anmeldelsen HER

Det er uden overdrivelse en af de mest originale danske udgivelser i år, hvis ikke i flere år.

Jazz House
Torsdag d. 3/10
Pris: 80 kr.
Tid: Kl. 20.00

Efterårets rusken kan også mærkes fredag, hvor Beta 2300 ligger lokaler til Rusk Festival. Bag festivalen står Musikforeningen Rusk, der har øvelokaler på Øresundsvej 4. I august var foreningen med til at arrangerer vækstlagsfestivalen Uhørt på Refshaleøen, så det er folk med føling for, hvad der rører sig i den dansk undergrund.

Arrangementet er gratis for publikum, og der præsenteres i løbet af aftenen 6 bands på scenen og fra Rusk’s side lyder det:

“Kriteriet for udvælgelsen er ambition, ihærdighed og villighed til at modtage kritik, for bag scenen arbejder Musikforeningen Rusk ihærdigt på et skræddersyet talentudviklingsforløb for de seks bands”.

De 6 bands er: The No Go Girls, Hedron, Nanny Nostoc, The Imago, Wanted Jacks og The Bleak. Læs mere om de enkelte bands på Beta’s hjemmeside

Rusk Festival
Fredag d. 4/10
Pris: Gratis
Tid: Kl. 18.00

Er du mere til en omgang god gammeldags metal, så der smæk for skillingen og dunk til nakken når Templet i Lyngby åbner portene for 3 danske bands fredag.

Først har vi Mercenary, der efterhånden kan betragtes som veteraner på den danske metalscene. De er aktuelle med albummet Through Our Darkest Days, der udkom i sommers. Jeg var umiddelbart lidt lunken overfor udgivelsen, der blev tildelt 3 stjerner, men skrev også at:

“… det er forbandet flot leveret, produceret og på alle måder veludført. Éns endelige indtryk af pladen afhænger så nok af, hvor mange melodisk episke sange om at “kæmpe”, “slås mod modgang”, “kæmp for det du har kært”, “aldrig give op” og lignende metalfloskler, man kan tolerer”. Hele anmeldelsen finder du HER

Ligeledes på plakaten finder vi de aalborgensiske thrash-metallere fra Essence, der tilbage i marts måned begejstrede mig med deres anden fuldlængde album Last Night Of Solace. Jeg kørte måske en smule død i skiven efterfølgende, da jeg nok fik skamhørt den lige vel meget, men et nyligt genhør bekræfter ord som:

“Jeg synes Essence på imponerende vis får blandet elementer der både peger bagud til forbillederne, men samtidig lyder nutidige og peger frem mod en lys fremtid for bandet selv. De genopfinder ikke direkte nogen genre, eller er banebrydende i stor skala, men har bare skruet et forbandet lytteværdigt og slidstærkt album sammen. Lyrikken virker ambitiøs i den forstand, at Essence træder udenom de fleste genreklicheer om død, blod og ødelæggelse, og leverer noget med flere tolkningsmuligheder – hvis du er typen der vil dykke ned i lagene”. Hele smøren kan læses HER

Tredje navn er Defecto, der opererer indenfor den mere progressive del af metalverdenen. Jeg to gange tidligere oplevet bandet live, til Boil’s releaseparty på Radar i Aarhus, samt til Live Live Festival i Roskilde. Begge gange havde de lidt teknik og omgivelserne imod sig, så en helt fair dom er det ikke blevet til endnu. Men ingen tvivl om, at det skinner igennem at det er et teknisk dygtigt band vi har med at gøre.

Templet
Fredag d. 4/10
Pris: 120 kr.
Tid: Kl. 20.00 (døre)

I Pumpehuset er der dømt støjrock, når Baby In Vain rider videre på deres bølge af hype. På Roskilde Festival i sommers demonstrerede de tre unge tøser, at den store opmærksomhed og de positive anmeldelser, heldigvis, ikke kun skyldes netop deres alder og køn. De har simpelthen bare ben i næsen, et godt greb om virkemidlerne og trykker den af på scenen i behørig vis – og et strømsvigt tidligt i koncerten, var åbenbart ikke nok til at bringe dem ud af fatning. Vi var i den 4-stjernede anmeldelse ikke helt sikre på om trioen ligefrem er det nye sort, men ingen tvivl om at de kan et eller andet!

Pumpehuset
Fredag d. 4/10
Pris: 110 Kr.
Tid: Kl. 21.00 (døre kl. 20.00)

Lørdag kan man tage på en lille udflugt udenfor byen, og troppe op i sit fineste puds til Hippie Galla(r) i Birkerød. Her gæstes Mantziusgården af de to legendariske hippie-bands Burnin’ Red Ivanhoe og Young Flowers. Hvor førstnævnte var tæt på at slå igennem udenfor landets græsner, så nåede Young Flowers aldrig i første omgang at gøre det store væsen af sig. Gruppen har dog fået en art mini-revival de seneste år, blandt andet igennem Spids Nøgenhats live-cover af kult-hittet “Oppe i træet”, og seneste Jonny Hefty & Jøden’s samling af samme sang på deres debutalbum Den Fede.

Så det er både musik der er ude af trit med, og lidt oppe i tiden, der kan opleves i Birkerød – og det er sikkert langt langt væk.

Hippie Galla(r)
Lørdag d. 5/10
Pris: 285 kr.
Tid: 20.00

Loppen er der derimod fornemt besøg af 3 amerikanske progressive/stoner-rock bands i form af Black Tusk, Royal Thunder og ikke mindst Baroness. Sidstnævnte er på landevejene igen efter en nær-fatal busulykke sidste år, et år hvor de også kiggede forbi både Dirty Days of Summer på Amager og Roskilde Festivals Odeon Scene.

Læs en længere historie om bandet på Loppens hjemmeside.

Loppen
Lørdag d. 5/10
Pris: 160 kr.
Tid: Kl. 21.00

Vi slutter vores lille rundtur på Amager lørdag aften, hvor du kan få en ordenlig dosis dødsmetal, når Beta 2300 gæstes af hele 4 bands. De udenlandske gæster er: Psycroptic (AUS), Hour of Penance (I), Dyscarnate (UK) og Exhumer (I).

Beta 2300
Lørdag d. 5/10
Pris: 145 kr. (forsalg) // 150 kr. (døren)
Tid: Kl. 21.00

Af Kodi

Like GFRock på facebook og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you, hver dag.

Previous articleGFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 40
Next articleMarc Bolan & T-Rex – 20th Century Boy – 3/10 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.