Home Seneste Juni 2014 - Nyheder GFR Fokus: Koncerter i København, resten af juni

GFR Fokus: Koncerter i København, resten af juni

2619
0

Så er vi klar til flere koncerter ovenpå Copenhell, og med Roskilde lurende ude i horisonten. Spillestederne er begyndt at geare ned til den sløve sommerperiode, derfor kigger vi på resten af juni i denne omgang og ser hvad vi får skrabet sammen.

Vi lægger ud  i aften (torsdag), hvor der faktisk er hele 3 tilbud at vælge imellem. I Store Vega spiller den engelske duo The Kooks op til melodisk garage-rock fest. Duoen er et af de der “The” bands der kom frem sammen med utallige andre for en 10-12 år siden, med ganske massiv hype i ryggen. Jeg mener, at jeg overværede en udmærket koncert med dem på Northside for et par år siden, det vil sige, jeg tror det var dem, har det med at blande de der “The” retro bands sammen. Nuvel, The Kooks er her stadig, det må være bevis for en hvis slidstyrke!

Support: Johnny Lloyd

Store Vega // d. 19/6 // Kl. 20.00 // 320 kr.

I Råhuset slippes katten ud af sækken torsdag aften, når blandt andre Goodbye Kitty K kigger forbi. Bandet er efterhånden ved at have skramlet så højt i undergrunden, at selveste Steffen Jungersen kiggede forbi og anmeldte dem da de for nylig gæstede High Voltage. Sjovt nok samme uge som vi havde nævnt dem som Ugens Anbefaling? Tilfælde? Helt sikkert… Men er du til garage støj/punk med karismatisk kvindevokal, der hiver, kradser og flår, så er det her nok sagen. Læs anmeldelsen af deres album Scrapped HER

På plakaten er også Mathilde Falch, Evil Cleaner og Halcyon Hope. Sidstnævntes album Northern Lights smed jeg 4 stjerner efter tilbage i januar måned.

Råhuset // d. 19/6 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Roskilde Rising i Huset KBH, er en gratis smagsprøve på 3 navne der om få uger får lov til at prøve kræfter med Rising Scenen (tidligere Pavilion Junior) på årets Roskilde Festival.

Fælles for disse navne er, naturligvis fristes man næsten til at sige, at de allerede er begyndt at have lidt medvind rundt omkring. Denne aften kan du smage på akustisk folk fra Heimatt, rå alternativ rock fra The Awesome Welles (som jeg hørte på P4 forleden?) og ikke mindst mørke toner fra Get Your Gun. Sidstnævnte har allerede høstet fornemme anmeldelser for deres debutalbum The Worrying Kind, også her på siden, hvor Jonas tildelte det 5 mørkrandede kammer-rock stjerner. Jonas har også oplevet bandet live to gange tidligere, og omtalt det i rosende vendinger (anmeldelse af koncert på Radar finder du HER). Personligt er det et af de bands der står højt på min must see liste på årets Roskilde Festival, hvor vi naturligvis kigger forbi og anmelder.

Skal du ikke på Roskilde, så er torsdagens gratis arrangement jo en kærkommen lejlighed til at tjekke nogle Rising navne ud.

Huset KBH // d. 19/6 // Kl. 21.30 // Gratis
Så hopper vi til lørdag, hvor du kan vælge mellem 2 forskellige tilbud. På Rust bydes der på upcoming toner under den fælles overskrift “live and loud med rock ‘n roll på”. De 4 navne er: Haltefanden, Grotæsk, Fugatúr og Jack In The Middle, læs mere HER

Rust // d. 21/6 // Kl. 20.00 // 40 kr.

Så er vi nået til “Ugens Anbefaling”, eller i denne omgang er det jo så “resten af juni’s” anbefaling, når der på lørdag er Midsommermetal i Palægården ved National Museet. Udover de unikke rammer for metalmusik, så er der linet lidt af en lækkerbisken op for metal-fans, når der bydes på dobbeltkoncert med Essence og Electric Hellride.

Sidstnævnte udsendte i begyndelsen af maj måned en slagkraftig EP, Come Darkness, Come Light, som jeg smed hele 5 stjerner efter. I anmeldelsen lød det blandt andet:

“Med Come Darkness, Come Light har Electric Hellride ikke bare forfinet og optimeret deres udtryk, de overhaler også indenom på den danske metal-motorvej og markerer sig som et band man bør tage alvorligt i førerfeltet.” Læs hele anmeldelsen HER

I det førerfelt synes jeg allerede de unge aalborgensiske thrashere Essence befinder sig, med kun 2 udgivelser i baghånden. Bandet har allerede prøvet kræfter med blandt andet Pavilion Junior på Roskilde Festival og Pandæmonium scenen på Copenhell. Deres andet album, Last Night Of Solace, står for mig stadig som et af de mest helstøbte og bedste metal-albums fra 2013, hvor jeg tildelte udgivelsen topkarakter.

Midsommermetal? Fedt koncept!

National Museet // d. 21/6 // Kl. 20.00 // 100 kr.
Så tager vi et lille hop til tirsdag, hvor der er lagt op til festlig og fordrukken ballade i Amager Bio med Boston’s fineste irske eksportvarer Dropkick Murphys. Folkemusik og vise-punk, så skal der danses, både til klassikere som “Shipping Up To Boston”, “Kiss Me, I’m Shitfaced”, “Finnegan’s Wake” og materiale fra deres nyeste solide skive Signed and Sealed In Blood.

Support: The Guv’nors

Amager Bio // d. 24/6 // Kl. 20.00 // 292 kr. (forsalg) 300 (døren)

Dagen efter, onsdag d. 25/6, kan man svinge forbi Råhuset og få et skud danske country/americana m.m. toner når The Haunted Brothers, Black Seagull og The Cynic kigger forbi.

The Haunted Brothers udsendte en, i min optik, 4-stjernet EP tilbage i september måned, i anmeldelsen lød det blandt andet:

“Smukt, enkelt og effektivt. Det kunne egentlig også være overskriften på denne anmeldelse, for det er hvad The Haunted Brothers er på denne EP. Der er ikke så meget at sige til det, eller sætte en finger på, hvis du er til traditionel country & western, så er dette en kort og indbydende lille udgivelse.” Læs hele anmeldelsen HER

Råhuset // d. 25/6 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Torsdag d. 26/6 er der smæk for skillingen når brødre duoen The Bots gæster Ideal Bar. De 2 unges knægte på henholdsvis 17 og 20 spiller en form for energisk støj-punk, der allerede har imponeret en række prominente kolleger. Sidste år gav de en meget rost koncert på Roskilde Festival, så de skulle være kvalitetsstemplet fra flere sider.

Ideal Bar // d. 26/6 // Kl. 20.00 // 80 kr.

Samme aften er der dobbelt up på gratis fonøjelser, når scenen i Pumpehuset’s hyggelige Byhave byder på Velvet Mornings og The Foreign Resort. Sidstnævnte har af 2 omgange modtage 5 stjerner her på siden, først for udgivelsen Scattered & Buried og senest for albummet New Frontiers. Om New Frontiers skrev jeg blandt andet:

“The Foreign Resort har været på plyndringstogt i det britiske, nærmere betegnet tilbage i 80′erne, hvor de har indsamlet ideer, toner og stemninger fra bands som The Cure, New Order, Depeche Mode og ifølge dem selv en masse ukendte navne. Det kunne hurtigt blive en stiløvelse eller et uoriginalt genreopkog, men på en eller anden måde lykkes det bandet at smelte inspirationskilderne sammen til noget der både lyder velkendt, men samtidig rummer en selvstændig klang”. Læs hele anmeldelsen HER

Pumpehuset’s Byhave // d. 26/6 // Kl. 19.00 // Gratis
Så rammer vi Roskilde ugen, og det meste “lukker ned” i København, men i Amager Bio serverer de lidt af hovedret mandag d. 30/6. Her kigger gendannede og album aktuelle The Afghan Whigs nemlig forbi. Med Greg Dulli i front (som jeg seneste hørte fra da han samarbejdede med Mark Lanegan i The Gutter Twins), udsendte bandet op gennem 90’erne en række anmelderroste plader der nu har opnået klassikerstatus. Bandets seneste, Do To The Beast, er generelt blevet godt modtaget i pressen, så det er ikke kun en gendannelse i nostalgiens tegn.

Support: Lovespeed

Amager Bio // d. 30/6 // Kl. 19.00 // 250 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag.

Previous articleThe Ocean – Bathyalpelagic II The Wish In Dreams – 19/6 – 2014
Next articleUHØRT Festival klar med de første navne

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.