Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i Aarhus, weekenden uge 36

GFR Fokus: Koncerter i Aarhus, weekenden uge 36

2809
0

Weekenden i Aarhus byder på lidt forskelligt på byens scener – der er både piratpunk, singer/songwriter, sludge og fee’ døø’ – og endda finsk folkemetal. 

Skullclub + Pångk, Backstage, fredag kl. 21, entré ukendt

Fredag aften byder Backstage indenfor til fest med Skullclub, hvis EP min kollega Kodi anmeldte i august. I den 5-stjernede anmeldelse, var ordene blandt andet: “Skullclub er lyden af et toptrimmet bodega-band, i bedste forstand, men samtidig også lyden af en flok gutter som man gerne sad sammen med på en bænk, en mandag formiddag og skuede ud over havnen, imens man delte en pose Elefanter”. Ord som “bøvet charme” og sammenligninger med Dropkick Murphys, Skambankt og Magtens Korridorer indgik også i anmeldelsen, så hvis du vil høre hvad det er for noget, så sæt sejl med Skullclub på Backstage. Pångk er med til at sparke festen i gang.
Plöw + support releasefest, Dome of Visions, fredag kl. 21, 30 kr. 

Samme aften fejrer aarhusianske Plöw udgivelsen af deres første album, No Highness Below The Crown, et album jeg selv havde fornøjelsen af at anmelde. Plöw gør sig i sludget stoner-rock/metal med masser af variation, men et fællestræk for produktionen er at det er tungt og sejt svingende. Sulo og KNGKGNFNFNK kommer og spiller henholdsvis klassisk guitar og støj før Plöw indtager scenen. OBS: Man kan kun betale med kontanter i døren.
The Tristesse of Enola, Store Torv, lørdag kl. 18.30, gratis

Et andet band, jeg har anmeldt er aarhusianske The Tristesse of Enola, som imponerede med deres seneste EP, The Styx Riverflow fra november sidste år. Bandet er på vej med et debutalbum, og lørdag aften giver de en times gratis koncert fra festugescenen på Store Torv midt i Aarhus. Kig forbi og varm op til koncerterne senere på aftenen – eller brug alle dine penge på fadøl i selskab med god musik. Bandet skulle i øvrigt, i følge deres facebook-side, være klar med en ny single i morgen, og mon ikke den bliver luftet foran Domkirken.
Christian Hjelm, Train, lørdag kl. 21.30, forsalg 70 kr. + gebyr, 90 kr. i døren

Hvis du vælger at gemme lidt penge til en koncert senere på aftenen, så er der mange valgmuligheder. Første bud er Christian Hjelm, der besøger Train. Hjelm solodebuterede med et meget rost album, Før Vi Blev Lette fra 2012. Siden har den tidligere Figurines-frontmand turneret flittigt med sine dansksprogede sange. Kites & Komets leger også med.
Søren Huss, Voxhall, lørdag kl. 21, 180 kr.

En anden dansk sanger og sangskriver kan man opleve på Voxhall samme aften. Her er det den tidligere Saybia-frontmand, Søren Huss. Efter en personlig tragedie, udgav Huss i  2010 solodebuten Troen & Ingen, der behandlede tabet af kæresten i en trafikulykke, et album som i 2012 blev fulgt op af Oppefra Og Ned, begge meget roste albums, der viste nye sider af Huss. Dissing & Las varmer op.
Crocell + support release fest, Radar, lørdag kl. 21, 80 kr.

Er man til fee døø’ skal man i stedet svinge forbi Radar, hvor Crocell holder release for deres seneste album, Come Forth Plague, som kollega Kodi gav 5 stjerner med på vejen i sin anmeldelse fra juni. På programmet denne aften, som foregår i Club Brutal regi, og derfor selvfølgelig har DJ Bager bag pulten, er også Illnath og The Fall of Pantheon. Crocell har fået ny guitarist, efter Smukke Ken i august forlod bandet – han er blevet erstattet af Rasmus ‘Hexen’ Henriksen, som tidligere har svinget spade i Panzerchrist og Slow Death Factory. Forvent kort og godt masser af god dødsmetal.
Finntroll, Voxhall, søndag kl. 19, 220 kr.

Har du ikke brændt al energien og sparepengene af  når du vågner søndag, så tag til folkmetal-bal med Finntroll på Voxhall. Finnerne blander frejdigt black- og dødsmetal med finsk folkemusik og har spillet løs siden 1997. Seneste album, Blodsvepter fra i år, så mon ikke der bliver spillet masser af materiale fra den. Færøske Týr og islandske Skálmöld varmer op.
Af Judas 

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

Previous articleShotgun Revolution – S.O.B – 6/9 – 2013
Next articleGFR Live: Mini-reportage fra Plöw’s release fest, Dome of Visions, 6/9 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.