Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 21

GFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 21

2173
0

Så faldt der lidt ro over Aarhus på den musikalske front efter en weekend med festivaler. Det betyder dog ikke at du skal snydes helt for rock – vi har fundet 4 gode tilbud du kan kaste dig over. 

Vi starter hårdt ud med ugens anbefaling, som er allerede i aften, tirsdag d.20. maj. Her kommer norske Sivert Høyem nemlig på besøg på Voxhall. Den tidligere Madrugada-forsanger har fået godt i gang i solokarrieren efter mørkerockerne blev opløst i 2008, efter guitarist Robert Burås’ død. Han udgav således 3 soloalbums fra 2009-2011, som blev godt modtaget, og efter et par års udgivelsespause, vendte han tilbage med netop udgivne Endless Love, hvor blandt andet et par medlemmer af svenske Thåström’s band spiller med. Albummet er blevet godt modtaget hidtil, og mon ikke vi får flere smagsprøver herfra? Support er de nordjyske mørkemænd i Get Your Gun, som jeg har oplevet et par gange i år, efter udgivelsen af det glimrende debutalbum, The Worrying Kind. Den nordjyske trio (live som regel udvidet med violinist) gør også indtryk live, hvor de som regel er garant for et fortættet og intenst sæt. Er du til mørk rock, så er der altså ingen vej uden om Voxhall i aften.

Voxhall, døre kl. 19, koncertstart kl. 20, entré: 150 kr. 
Onsdag d.21. maj kan man også få sig et skud rockmusik, når Fatter Eskil holder indledende runde i kampen om Fatter Eskil-prisen for “andre genrer”. På plakaten er blandt andet pige-rockerne Taras, som blandt andet har varmet op for D:A:D, og Bunker, som har gjort sig positivt bemærket på de aarhusianske scener. Også folk-rock bandet Sonja Hald, som blandt andet spillede på årets Spot er med denne aften, så der er kvalitet for den gratis entré. Aftenens sidste navn er Maria Malmö.

Fatter Eskil, start kl. 19, entré: Gratis

Torsdag d.22. maj er der døøø’ for alle pengene. Hele fire bands indtager Studenterhuset, og øverst på plakaten står rutinerede Dawn of Demise. Ligeledes rutinerede Corpus Mortale, Death Comes Pale og københavnske Deus Otiosus udgør de resterende navne. Sidstnævnte har fået lidt spalteplads her på siden, blandt andet da kollega Ken anmeldte bandets seneste album, Godless. Her skrev han blandt andet: “Er du til dødsmetal, så er der absolut ingen vej udenom Deus Otiosus. Det er stramt produceret, men lyder levende og energisk, og ikke mindst forbandet velspillet og veludført”. Læs hele anmeldelsen HER

Studenterhus Aarhus, døre kl. 20, koncertstart kl. 20.30, entré: 50/70 kr (medlemmer/ikke-medlemmer)
Vi slutter anbefalingsomgangen fredag d.23. maj på Backstage, hvor svenske Freak Kitchen dukker op. De rutinerede svenske eksperimental-rockere blev dannet i 1992 og frontmand og guitarist Mathias Eklundh har turneret med flere af verdens største guitarnavne. Hårdrockerne Bullet Train Blast sørger for opvarmningen til Freak Kitchens progressive rock/metal.

Backstage, døre kl. 20, entré: 120 kr. 

Af Jonas Strandholdt Bach

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal, and the what have you – hver dag!

Previous articleTruckfighters – Mind Control – 20/5 – 2014
Next articleGFR Fokus: Copenhell programmet, del 3 (fredag)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.