Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i Aarhus & København, uge 19

GFR Fokus: Koncerter i Aarhus & København, uge 19

2471
0

Helt ekstraordinært har vi slået ugens koncert-kig for Aarhus og København sammen i denne uge. Aarhus er domineret af Kapsejlads i Uni-Parken, hvorimod Eurovisionen har taget sit tag i hovedstaden – men vi har fundet lidt rockede toner i krogene. Allerførst dog et lille shout out til Gimle i Roskilde, hvor Gimle Sound-Tjek fejrer 7 års fødselsdag i aften med Haltefanden, Bersærk og Skullclub – læs mere HER.

Fredag i Aarhus kan du holde din sejllads-brandert kørende på Radar, hvor hele 3 bands får dunken til at gynge på dig. Øverst på plakaten står tyske Beehover (hey, så en med en Beehover t-shirt under weekendens Doomtown i Ungdomshuset – så de må være the shit). Duoen består af en bassist og en trommeslager og ifølge dette citat er de nogle grumme karle: ”Hvis Motörhead, som Lemmy engang sagde i et berømt citat, kunne dræbe dine naboers græsplæne, så kan Beehoover sprænge deres hus i luften, æde deres børn og voldtage deres kat”.

De øvrige navne er danske, først Drön, der gør sig i den fortiden populære Black Sabbath m.m. fascinerede 70’er tung rock og den eksplosive duo Fossils, der har det voldsomt anmelder roste album Flesh Hammer på gaden. Albummet modtog topkarakter af vores egen anmelder Thomas, den 6-stjernede anmeldelse kan læses HER, og Jonas har også fået testet dem live i Aarhus sidste år. De 2 bands spiller åbenbart en slags fælles-sæt, hvor de spiller hinandens numre.

Radar // d. 9/5 // Kl. 21.00 // 60 kr.

I hovedstaden kan du i stedet for bevæge dig mod Lygten Station, hvor der endnu engang er et spændende upcoming line up på programmet. Stella Blackrose er på vej med et nyt album, deres tredje, hvorfra jeg hørte et nummer på P4 i denne uge. Hvad? Ja, jeg hører P4 – det burde du også! Bandet lader til at gå i en lidt ny, mindre hårdtslående, retning. Det lød interessant!

Stereoattack’s selvbetitlede EP tildelte jeg 4 beton-rockende stjerner for et halvt års tid siden, det kunne godt være et af den slags bands der virkelig skralder igennem live. Læs EP anmeldelsen HER

Sidste danske islæt er støj/garage rock duoen Skinny Violet, som jeg anmeldte en EP fra her på siden i onsdags. Hele 5 stjerner blev det til, jeg skrev blandt andet:

” (Netop) bister er et ord der går igen når jeg lytter EP’ens 4 numre igennem, sammen med indebrændt, eksplosiv og skramlet – en potent lille blanding der snapper efter en med jævne mellemrum. Med 4 numre, der alle varer mellem 2.30 og 3 minutter, er Skinny Violet heller ikke et band der bliver hængende længere end de er velkommen, hvilket egentlig bare er med til at styrke den “fuck jer” attitude der hænger i luften”. Læs hele anmeldelsen HER

På plakaten er ligeledes slovenske Trash Candy

Lygten Station // d. 9/5 // Kl. 20.00 // 60 kr.
Lørdag er der lidt mere at vælge imellem, vi starter i Aarhus, hvor vi endnu engang kigger mod Radar. Her afholdes der en ny omgang Club Brutal, denne gang i WOA Metal Battles tegn, hvor de 4 finalister kæmper om den endelige plads på årets Wacken Open Air Festival. Følge med på WOA’s Facebook, eller klik på Radar linket, går ud fra det bliver annonceret snarest hvem der er i finalen.

Aftenen afsluttes af gode gamle Mercenary!

Radar // d. 10/5 // Kl. 20.30 // 100 kr. (forsalg) 120 kr. (døren)

Backstage finder vi lørdag aften Ugens Anbefaling i Aarhus, når Plök og The Slaughterhouse 5 kigger forbi. Plök spiller skæv og eksperimenterende electro-rock, noget der resulterede i 5 stjerner fra min side for albummet Infolympics:

“Det er nok ikke en plade for alle, men tålmodighed og nysgerrighed belønnes og betaler sig, selvom Infolympics også sagtens kan nydes som små hurtige skud adrenalin. Samtidig er der noget udefinerbart tillokkende over albummet, som gør, at man har lyst til at høre den igen og igen, selvom den rent stilistisk måske ikke burde falde i ens smag. Smag på den, den smager både velkendt og ikke rigtig som noget man har smagt tidligere.” Læs hele anmeldelsen HER

The Slaughterhouse 5 modtog tilgengæld “kun” 3 stjerner for deres ambitiøse konceptplade om titelfiguren Alban B. Clay. Bandet blander adskillige pop/rock genre sammen til en slags teatralsk art-rock, noget jeg ikke lige helt kunne finde rundt i på albummet, men de 3 stjerner var nok for lav sat, dømt ud fra kvaliteten af de enkelte numre. Det 5 mand store band lader også til at have en vision for deres musik, både selve musikken, men også den visuelle del af pakken. Det, og meget andet, kan du læse meget mere om i vores interview med bandet.

Backstage // d. 10/5 // Kl. 21.00 // 50 kr.
Vi springer videre til det Københavnske, hvor det internationale Melodi Grand Prix forsøger at overtage hele byen. Heldigvis kæmper nogle spillesteder bravt imod, f.eks. Pumpehuset, hvor Von Dü lover et håndspillet alternativ til Eurovisionens backing-track helvede. Som forsanger Morten Nygaard har udtalt til Pumpehuset:

”Hver mand, sin smag – ingen tvivl om det. Men i Von Dü’s verden skal musikken sgu være levende! Og jeg tror faktisk, at der er en del danskere derude, som ikke stiller sig tilfredse med bare at sidde foran skærmen og klappe i takt til et overproduceret backing-track.”

Pumpehuset // d. 10/5 // Kl. 22.00 // 120 kr.

I Templet i Lyngby spiller danske Scarred By Beauty en koncert med fokus på deres første album Sutra. Det sker åbenbart på opfordring fra bandets fans, men der skulle efter sigende også blive lidt plads til nyere numre fra bandets andet album, Cape Zero, som undertegnede tildelte 4 stjerner sidste efterår.

Support: Contrition

Templet // d. 10/5 // Kl. 20.00 // 100 kr.
Lørdag aften er der igen 4 bands på scenen på Lygten Station, denne gang i den mere metalliske ende af spektret. For en flad halvtredser kan du få et skud Aphyxion, Sizewear, Decay Of Existence og Devil’s Work

Lygten Station // d. 10/5 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Vi slutter med Ugens Anbefaling i København, og den er af mere personlig karakter, nemlig min store “guilty pleasure”, kald det hvad du vil, hipt er det i hvert fald ikke at kunne lide Manic Street Preachers i 2014. Mandag gæster den walisiske trio Store Vega, og der er kun få billetter tilbage i skrivende stund, så jeg er da ikke den eneste fan der er tilbage! Hvorfor er de så ugens anbefaling, de har jo ikke “været noget” i snart 15 år. Næh, måske ikke, men de udsender stadig solide plader, en ny er på trapperne, og deres ældre materiale er i mine ører uopslideligt. For nogle år siden kastede jeg mig ud i at gennemgå et album med “alle” deres singler, det blev lidt til et portræt af bandet og deres karriere også, det kan de få interesserede læse HER.

Og så tror jeg de stadig kan fyrer en fremragende koncert af live, så se dem. NU. Eller mandag!

Support: Public Service Broadcasting

Store Vega // d. 12/5 // Kl. 20.00 // 360 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articlePsyched Up Janis – The Stars Are Out – 9/5 – 2014
Next articleVokadin’s dagbog fra Asien, kapitel 3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.