Home Seneste April 2014 - Nyheder GFR Fokus: Koncerter i Aarhus i påsken

GFR Fokus: Koncerter i Aarhus i påsken

2626
0

Vi har taget et hurtigt kig på, hvad der er af rock rundt omkring på de aarhusianske spillesteder i påsken, og der er faktisk ganske meget at komme efter, hvis du hellere vil høre rockguitar end sidde derhjemme og spise sild og drikke påskeøl (okay, det ene udelukker ikke det andet). 

Onsdag

Vi starter rundturen på HeadQuarters, hvor aarhusianske Zeroine og aalborgensiske Rowbird indtager det lavloftede lokale. Førstnævnte spiller melankolsk lowcore, med shoegaze og støjrockelementer, mens Rowbird bevæger sig et mere americana-klingende univers, der snor sig om Camilla Würtz Bredahl’s overbevisende vokal. Jeg anmeldte bandets debut-EP sidste år, hvor jeg blandt andet skrev: “Hele vejen gennem EP’en er musikken gennemført velspillet. Der er ikke de helt store armbevægelser, men til gengæld en stærk sans for nuancer og små detaljer. Det er blandt andet det, der gør at numrene på EP’en vokser for hver gennemlytning”.

HeadQuarters, døre kl. 19, entré: 60 kr. i døren/40 kr. + gebyr i forsalg

På Fatter Eskil er der anden indledende runde i kampen om Fatter Eskil Prisen, denne uge er det bands indenfor metal/hård rock-genrerne. Der er fri entré, og spændende navne i blandt, blandt andre Malfunction, som vi har anmeldt her på siden.

Fatter Eskil, døre kl. 19, entré: gratis
Torsdag

Torsdag er det til gengæld ikke just et upcoming navn, der står på scenen, når The Savage Rose gæster Voxhall. Siden dannelsen i 1967 har bandet leveret en speciel blanding af en masse forskellige genrer (rock, jazz, verdensmusik, you name it), med frontkvinde Annisette’s kraftfulde og ekspressive vokal i front. Har du ikke hørt The Savage Rose før, så ligger der helt sikkert en oplevelse og venter her.

Voxhall, døre kl. 20, koncertstart kl. 21, entré: 260 kr. 
Fredag

På Radar fejrer de to års fødselsdag. Det gør de med koncerter både fredag og lørdag. Fredag får du album- og Roskilde Rising-aktuelle Get Your Gun og De Underjordiske. Nordjyske Get Your Gun har gennem længere tid gjort sig positivt bemærket live, blandt andet oplevede jeg dem til Aarhus Psych Fest sidste år (hvor De Underjordiske også spillede). Bandet har netop udgivet et glimrende album, som anmeldes her på siden i morgen, og gør sig i en tung, indadvendt og indimellem knugende desperat omgang mørk rock. De Underjordiske spiller dansksproget psych-rock og tæller medlemmer fra blandt andet The Woken Trees.

Radar, døre kl. 20, koncertstart kl. 21, entré: 60 kr.

Andetsteds i byen, på Backstage, kigger de canadiske DIY-rockere Grimskunk forbi, og det sker i selskab med energiske Dance With Dirt, som vi har skrevet en hel del om i tidens løb (se en oversigt HER).

Backstage, døre kl. 20, koncertstart kl. 21, entré: 50 kr. (inklusiv en øl/vand)
Lørdag

Lørdag er der også et par muligheder på plakaten. Folkeklubben besøger Train med deres poetiske folk-pop. Opvarmning er et andet spændende navn, nemlig Sonja Hald (som er en gruppe).

Train, døre kl. 20.30, koncertstart kl. 21.30, entré: 150 kr.

Endelig markerer Radar anden del af sin 2 års fødselsdag med endnu en dobbeltkoncert, nemlig med De Høje Hæle og Myreskær. Sidstnævnte er et soloprojekt af Myre Knudsen fra De Høje Hæle. De Høje Hæle spiller dansksproget punk, og jeg anmeldte deres seneste album, Mund til mund, til 4 stjerner. Der er stadig et par af sangene der sidder fast et sted i baghovedet, og bandet har evnerne til at levere mundrette tekster og gode melodier i en energisk indpakning. 

Radar, døre kl. 20, koncertstart kl. 21, entré: 60 kr. 
Af Jonas Strandholdt Bach

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleSuits Boulevard – Oblivious – 15/4 – 2014
Next articleLady-Like – Lady-Like – 16/4 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.