Home Artikler GFR Fokus: Blue Beetle Rock For Charity byder på rockbuffet til april

GFR Fokus: Blue Beetle Rock For Charity byder på rockbuffet til april

4142
0
Foto: Liv Søndergaard

Foto: Liv Søndergaard

2 dages retro-rock og psykedelisk blues-festival, til fordel for fattige børn i Indien. Sådan lyder den korte beskrivelse af Blue Beetle Rock For Charity, der løber af stablen d.19 og 20. april på Huset – København.

På plakaten er: Artig Verner, Bite The Bullet, Dirty Old Town, Fuzz Manta, Gonzo Morales (hvis debut-album vi har anmeldt her på siden), Love Crystals, Paper Tigers, Papir, Red Suburban, Romulus & The Wolves, Sahra Da Silva & The Jagged Soul, Shivas Nat, Shogun Assassins, Syreregn, The Hedgehogs og Øresund Space Collective. Lidt af et line-up, som man får til den beskedne pris af 100 kr pr. dag.

Overskuddet fra festivalen går til en lektiecafé i slumområdet Muthupatty i Indien. Vi har fået en snak med festivalens bagmand, Thor Boding, som selv svinger bassen i Syreregn og andre bands.  Han fortæller om baggrunden for festivalen:

“Da jeg i julen, for tre år siden tog til Indien, besøgte jeg en lektiecafé i slumområdet Muthupatty. Med egne øjne så jeg disse fattige børn, der trods deres vilkår havde en helt utrolig livsglæde og lærelyst (og en dyb fascination af en hvid mand med tatoveringer, Stetson-hat og meget langt hår!).  Jeg blev venner med en af lederne for projektet, og efter at have jammet blues på hans tag, med dertilhørende stærk Kingfisher-øl, fortalte jeg ham om de charity-koncerter jeg har afholdt i Nykøbing Falster, og jeg lovede ham at arrangere en koncert til fordel for lektiecaféen. Tiden gik og jeg fik meget at lave, blandt andet som bassist og sanger i Syreregn, men jeg løber ikke fra mit ord, og derfor holder jeg nu Blue Beetle Rock For Charity 2013 den 19. og 20. April, på Huset-KBH. En 2-dages non-profit festival, til fordel for lektiecaféen. Bedre sent end aldrig!”

Men hvorfor er det lige dette indiske projekt, som fortjener opmærksomhed? Hvad gjorde så stort et indtryk på dig, at du måtte arrangere en velgørenhedskoncert?

“Det, som gjorde det største indtryk, var børnenes livsglæde og lærelyst. Det var simpelthen SÅ bekræftende. Og danske kroner står meget højt i indisk valuta, så jeg ved at det, inden for velgørenhedsindsamlingers rammer, beskedne beløb, som jeg kan indsamle, virkelig vil kunne gøre en forskel!”

Har det været nemt nok at finde bands, der vil optræde? 

“Rigtig mange bands har budt sig til – langt flere end der er plads til. Så det har egentlig været ret meget lige til, at få bookingen på plads. Det har dog ikke lige været til at få et lidt større band til at spille, som en slags headliner. Enten skulle de på tour de dage, eller ikke haft lyst. Enkelte har decideret meldt ud, at de hellere ville spille et gig i København den måned, i eget navn, da der er flere penge i dét… Det synes jeg er en ærgerlig udmelding, men jeg skal dog ikke hænge nogen ud her.”

Hvad får man som publikum, ud over god samvittighed? 

“Til festivalen får du stort set hele toppen af den traditionelle(/psykedeliske) rock-undergrund. En festival, med denne profil, mener jeg har manglet i hovedstaden. Det nærmeste vi kommer er Gutter Light, som så alligevel forsøger at skære de bands fra, som hænger sig mere i inspirationerne fra bluesrocken. Kildemose Festival på Fyn, hvor jeg har optrådt to år i træk med Syreregn , har en profil meget lig denne line-up, og jeg har da også mange af mine kontakter til orkestrene, på grund af netværket fra Kildemose…”

Hvad glæder du dig især til selv at høre på festivalen? 

“Uha, det er jo et farligt spørgsmål. Jeg glæder mig jo til at høre dem alle sammen. Men hvis jeg skal nævne et par stykker, så glæder jeg mig til Fuzz Manta. Vi lånte deres leadguitarist, Freddy Jensen, til Syreregns single, “Hvem Ved Hvad”, og jeg har hørt det første mix af deres kommende plade, “The Stonewolf”, og DÉT lover dælme godt!

Desuden glæder jeg mig til at optræde med Romulus & the Wolves – et nystartet sideprojekt med Stephan C. Krabsen ( Bjertaget/Helhorse) , som har debut på festivalen.”

Hvad håber du der kommer ud af det? 

“Først og fremmest, så håber jeg selvfølgelig på en masse penge i kassen, så lektiecaféen får så meget ud af det som muligt. Så håber jeg på at alle disse kunstere vil netværke en masse, og hooke op og spille koncerter på kryds og på tværs, så vi kan få noget af “konkurrenceelementet” ud af vores beslægtede genrer, og ind med solidariteten.

Og så håber jeg selvfølgelig på noget fed PR for mine og alle de andre projekter, hvilket delvist, ind til videre, er lykkedes. Hvis det er en stor succes, ser jeg ikke noget i vejen for at gøre det igen til næste år, med et nyt projekt i fokus.

Det fungerede fint på Falster, hvor jeg kommer fra, hvor jeg 4 år i træk lavede Rock For Charity (Til fordel for Tsunami ofrene/Børne Cancer Fonden/Børneafdelingen Nykøbing Falster sygehus/Krisecentret Hjemmet). Tiden vil vise, om det bliver til noget…”

Vi følger selvfølgelig med i hvad der sker omkring Blue Beetle Rock for Charity her på GFRock.

Projektet i Muthupatty er også støttet af KFUM/KFUK, og man kan læse mere om projektet på deres hjemmeside.

Skrevet af Judas.

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

 

Previous articleAventyr: Driven ***** (5/6)
Next articleThe Twilight Singers – On The Corner – 29/1 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.