Home Artikler GFR Fokus: 1-Day Hardcore Showdown – Hardcore med holdninger

GFR Fokus: 1-Day Hardcore Showdown – Hardcore med holdninger

3226
0

Lørdag d.17. august er der for tredje år i træk 1-Day Hardcore Showdown. Eventen finder sted på Amager Bio/Beta og byder på både danske og internationale navne fra hardcore-scenen. Blandt andet spiller Misfits for første gang i mange år i Danmark, mens man også kan opleve amerikanske Sick of it All og danske The Psyke Project. Vi fik Jesper Frydenlund fra 1-Day Hardcore Showdown til at svare på nogle spørgsmål om arrangementet. 

1) I år er tredje omgang med 1-Day Hardcore Showdown – hvad er der sket på de 3 år?

Der er sket dét at eventen har bidt sig fast; til at begynde med i det danske. Folk – både indenfor og udenfor hardcore og punk miljøet – ved nu at 1-DAY HARDCORE SHOWDOWN er en tilbagevendende årlig begivenhed. Derudover er der sket det for den kunstneriske profil vi havde håbet på og planlagt fra start – at vi så småt kan indlemme internationale artister af en lidt større kaliber og samtidig være med til at give de helt nystartede danske artister chancen. De 2 ting vil være med til at sprede kendskabet til eventen, som er essentielt i et lille land som Danmark, hvor de subkulturelle miljøer er så små som de er.

2) 1-Day Hardcore er landets største festival for hardcore genren, men handler også om mere end bare musikken, lyder det til. Hvad er det dagen handler om, og hvad kan man opleve på dagen, ud over en masse hardcore?

Vi skal ikke glemme Days Of Fury Fest i Fredericia som har et rigtig godt program i år og som forsøger at overtage hvor Fredericia Hardcore Festival slap.

Men ja – 1-DAY HARDCORE SHOWDOWN handler om rigtig meget andet end bare musikken – af flere årsager. Eventen skal forsøge og være et modstykke til samtlige andre danske musikbegivenheder der forherligere bajer-kultur, ensartet programsammensætning, fastfood og decideret eskapisme. Vi vil gerne på en fin og ikke-insiterende måde fortælle at der er alternativer til både de eksisterende musikfestivaler og til de skræmmende madvaner vi i Danmark har tilegnet os – give stof til eftertanke i gode omgivelser.

På selve dagen vil vi have et loppemarked hvor man kan komme og købe/sælge/bytte sit gamle merch gear. Vi kommer til at have én af de bedste key note speakers i hardcore miløjet, Greg Bennick, til at køre 2 spoken word set og vi kommer til at have Anima og Sea Shepherd til tale med de interesserede om deres aktiviteter. Derudover vil der selvfølgelig være musik fra start til slut samt et chillout space og et skate-område udenfor.

3) I har formået at tiltrække nogle store hardcore-navne i år – hvad kan vi forvente af Misfits, Sick of it All, og de øvrige udenlandske bands?

Jeg tror vi kan forvente en del. Det er artister med mange år på bagen der gåde både ydmygt og dedikeret til opgaven at spille for deres publikum. Det er én af de ting der er taknemmeligt ved at lave hardcore og punk koncerter; det er at der som hovedregel er den rette indstilling! Derudover er det 15 år siden Misfits har gæstet Danmark – så mon ikke de vil gøre hvad de kan, for at denne her gang bliver husket. Og Sick Of It All har et fantastisk forhold til Danmark og har spillet her adskillige gange!

4) Der er en del danske hardcore bands med på plakaten i år – hvordan er dit syn på den danske hardcore scene i øjeblikket? 

Der sker noget – men der kunne godt ske meget mere. De sidste par år er der dukket nogle spændende navne op i og omkring Ungdomshuset og flere af dem virker tændte på at spille.

Vi kunne dog godt bruge flere nye bands fra Jylland, som i gamle dage havde en fin tradition for lige netop hardcore.

5) Hvad glæder du dig mest til på årets udgave af 1-Day Hardcore Showdown?

-Den er tricky! Det er meget, meget lidt jeg ikke glæder mig til at se, vil jeg sige – men jeg er rigtig spændt på Misfits, responsen på The Psyke Projects soniske angreb, Walls Of Jerichos endelige tilbagevenden og den forhåbentlige gode pit til Broken Teeth! Men lige nu glæder jeg mig mest til at høre hvad Greg Bennick har på hjerte og hvordan vores 5-band pakke i BETA kommer til at gå!

På GFRock ser vi også frem til at tjekke 1-Day Hardcore Showdown ud d.17. august – Programmet ser således ud: 

Udendørsområdet åbner foran Beta kl. 14 – her vil der være musik, mad, skate-areal, mulighed for at købe drikkevarer, samt loppemarked og salg af nye og brugte vinyler, cd’er og kasettebånd.

Kl. 16.00 åbner dørene til koncertsalen i BETA hvor 5 bands fra hele Skandinavien giver den gas og her lukker loppemarkedet ned. 

Kl. 16.00 – 16.20: Halshug (DK)

Kl. 16.30 – 16.50: Beyond Pink (SE)

Kl.17.05 – 17.25: Haraball (NO)

Kl. 17.40 – 18.00: No Love (DK)

Kl. 18.10 – 18.30: Slöa Knivar (SE)

Alt der foregår på pladsen og i BETA er gratis. Der tages dog forbehold for kapaciteten på Beta.

Herefter rykker musikken ind på Amager Bio, hvor programmet ser således ud:

Kl. 18.30 – 19.10: Last Resort

Kl. 19.25 – 19.55: Broken Teeth

Kl. 20.15 – 20.55: Walls of Jericho

Kl. 21.15 – 21.55: The Psyke Project

Kl. 22.25 – 23.25: Sick Of It All

Kl. 23.55 – oo.55: Misfits

Fra kl. 19.55 – 20.15 og igen kl. 22.00 – 22.25 kan man høre Greg Bennick udfolde sig. Fra kl. 01.00 er der afterparty.

Billetter til aftenens koncerter kan købes til 250 kr + gebyr via billetlugen. Læs mere om programmet på 1-Day Hardcore Showdowns facebook-side.

HxC-program

 

Af

Af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

Previous articleR.E.M. – I’ll Take The Rain – 8/8 – 2013
Next articleGFR Fokus/interview: Made In Esbjerg fejrer 5 års jubilæum

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.