Home Artikler GFR anbefaler: MetalDanmarks Branchedag på Stengade

GFR anbefaler: MetalDanmarks Branchedag på Stengade

2283
0

I denne debutudgave af det vi har valgt at kalde GFR anbefaler kigger vi lidt nærmere på MetalDanmarks Branchedag, der præsenterer 5 upcoming navne på Stengade lørdag d. 5/9.

GFR anbefaler vil fremover dukke op her på siden cirka en gang om ugen (hvad tiden nu lige tillader), med skiftende indhold og roterende skribenter ved roret. Indholdssiden holder vi helt åben, bare der er en musikvinkel. Det kan være anbefaling af en sang, en ny video, et band, en film, en bog, billige eller gratis musik downloads, gammelt eller nyt, kortere eller længere skriverier- hvad ugens skribent nu lige føler for og synes fortjener lidt opmærksomhed.

Første udgaven bliver lidt en omgang ananas i egen juice, da vi (eller rettere jeg) er fedtet lidt ind i et upcoming arrangement på Stengade, der afholdes lørdag d. 5/9. Jeg har haft fornøjelsen af, sammen med 4 andre, at være med til at udvælge de 5 bands der står på Stengade’s scene dene lørdag, hvor man som ekstra bonus får en rusketur af I’ll Be Damned som afslutning. Lyttegruppens medlemmer har ikke haft mulighed for at kontakte hinanden, endsige vide hvem hinanden overhovedet var, inden musikken blev sendt ud til gruppens medlemmer – og de individuelle bedømmelser foretaget.

Lyttegruppen til udvælgelse af bands bestod af:

Alexander Koldby – BlastBeast
Ken Damnedgaard Thomsen – GFR (GF Rock)
Kristian ”Jeff” Højlund – Pumpehuset
Mikkel Wad Larsen – Beta & Helhorse
Ria Rasmussen – Dedicated Booking

Men det er nu ikke så vigtigt i denne sammenhæng, men nu er formalia af vejen – det vigtige er musikken! Hensigten med arrangementet er at forsøge at bygge bro mellem erhvervslivet og metalbranchen, og vise at de kan have gavn af hinanden (Lucer har eksempelvis lige lavet en musikvideo i samarbejde med Burn og Coca Cola. Jeg ved ikke helt hvordan jeg har det med den slags, men andre må gøre hvad de vil – jeg interesserer mig for musikdelen) .

Desuden ønsker MetalDanmark at vise en bredt udsnit af metalmusikken (jvf. lyttegruppen) og at komme lidt rundt i regionerne, i håb om at der ikke altid vælges det lokale eller “sikre”.

Men musikken, det er jo den du skal komme for som publikum og som er grunden til at arrangementet lige får lidt ekstra opmærksomhed. De 5 bands der slap igennem nåleøjet er:

Velociter – Silkeborg
Cor Vacante – Esbjerg
Wolfram – Odense
The Absent – København
Redwolves – København

3 navne vi tidligere har omtalt her på siden, og 2 vi har tilgode. Lad os starte med det velkendte, bare for lige at blive i the comfort zone.

Redwolves hed tidligere Awesome Mr. Powerwolf indtil et tysk powermetal band, Powerwolf, blev bange for at blive forvekslet med de skandinaviske power-rockere… eller også var det noget med noget copyright der var på tyskernes side. Anyway, det var da bandet stadig gik under det gamle navn, at jeg selv anmeldte deres EP Wake Up for 2 års tid siden. Dengang blev det til 4 stjerner, hvilket jeg blandt andet begrundede således:

“Awesome Mr. Powerwolf blæser originalitet et stykke og blæser i stedet bare til angreb med gamle våben, der ikke har mistet deres træfsikkerhed. Der er sgu ikke så meget at sige om det her, det er charmerende, velspillet og klassisk god gammeldaws rock ‘n roll”. Læs hele anmeldelsen HER

Siden har gruppen, ud over navneskiftet bakset med nyt, hvilket blandt andet har ført til følgende single
Københavnske The Absent tog Jonas sig af for ikke så lang tid siden, da han også var ude med 4 stjerner til gruppens EP-udspil Old Habits Die Hard. Her er vi ovre i noget delvist bøllet dødsmetal med hardcore tendenser, en blanding jeg personligt også syntes ret godt om da gruppen røg igennem det der lytteudvalgshalløj.

“Selv om der er smæk for skillingen, så er det faktisk ualmindeligt lettilgængeligt, det, The Absent har gang i, for man begynder hurtigt at bevæge nakken i takt til musikken”, skrev Jonas i anmeldelsen. Det er jeg sådan set helt enig i, plus at The Absent virker som en af den slags bands der lige kan spæde det hele op med ekstra nerve og tænding i en live setting.

https://youtu.be/jste878zUTQ

Så har vi silkeborgensiske Velociter som vi har haft igennem anmeldelser møllen 2 gange de seneste år. Begge gange for en EP og begge gange til 4 stjerner for deres solidt thrashende metal udladninger. Første gang var tilbage i august 2013, hvor undertegnede anmeldte Hangar Of Doom og senest var det Jonas der lagde ører til opfølgeren Heir Of Solitude tilbage i april måned. Musikalsk er stilen nogenlunde den samme, old school heavy thrash uden så meget pjat, men på et afgørende punkt er der sket noget i mellemtiden.

Gruppen har nemlig fået en kvindelig forsanger i Marika Hyldmar, der tilføjer Velociter en god omgang blackend klang hist og her på vokalen – og pludselig har vi noget, der skiller sig lidt mere ud fra mængden af thrash bands! Velociter mangler måske lige den allersidste hemmelige ingrediens, eller sangsnedker snilde, der kan løfte sangene fra voldsomt solide til fremragende – men det virker som om det kunne lure lige frundt om hjørnet. Så hold øje med dem.
Så er vi nået frem til de 2 sidste navne, Wolfram og Cor Varcante, som vi endnu har til gode at smide nogle ord efter her på siden. Altså indtil nu.

Wolfram, fra Odense, lyder som om de er blevet flasket op på en god dosis 90’er stenermælk (slothrock kalder de det selv), i hvert fald er nummeret “Mother Is God” et der sender mine tanker i retning af grumset Seattle grunge møder sumprocken og tager på en næsten 10 minutter lange udflugt. Det kunne nemt ende i tomgang eller mudder til knæene, så man ikke kan rykke sig ud af stedet. Det er dog ikke tilfældet her, hvor spredte kraftfulde kampvognstryk hele tiden holder nummeret i gang. Det andet nummer jeg har lyttet til, “Sonar Ballerina”, er til gengæld en mere trimmet og pågående sag på lidt over 3 ½ minut, der sender mine tanker i retning af Helhorse. Både lidt af den rumlende klang men også på den der måde, hvor det føles som om der står en steroidepumpet hingst  og skubber til dig og fnyser dig i nakken, sangen igennem.
Sidste stop er Esbjerg, så vi kommer da på herlig vis lidt rundt i landet denne aften, hvor Cor Vacante går og knurrer til daglig. Groovy and heavy death metal lyder overskriften for bandet, der rummer medlemmer fra bands som x-Frameless Scar, Inbreeding Rednecks og Kellermensch. Grum, til tider ret flosset vokal, olmt brummende og ulmende toner er med til at give Cor Vacante en gennemgående ubehagelig og ildevarslende klang og urovækkende stemning. Men på den måde hvor man fascineres og lokkes ind i mørket, om ikke andet så fordi melodierne netop har et dragende groove over sig. Det lugter af led undergrund det her, men en jeg har lyst til at kaste mig ned og lade mig opsluge af. Tjek et par numre ud på Soundcloud.

Og så er der jo det lækre stykke bacon viklet omkring upcoming pølsen helt til sidst i form af I’ll Be Damned, som vi gerne guffer i os og endnu engang helt ublu anbefaler man tjekker ud! Klik HER for at finde en lille buffet med noget af det vi har skrevet om bandet i tidens løb.
Alt i alt er det et rigtigt spændende line up der præsenteres til MetalDanmarks BranchedagStengade, og det ville jeg såmænd også have både sagt og anbefalet selv om jeg ikke var sovset lidt til og ind i sagerne! Og så er der også lige noget afterparty på Escobar.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleWoes – Woebegone – 25/8 – 2015
Next articlePowerplay: All Those Years ★★☆☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.