Home Artikler GFR Anbefaler: Gutter Island Garagerock Festival 2016

GFR Anbefaler: Gutter Island Garagerock Festival 2016

2138
0

Gutter Island Garage Rock Festival, måske det længste navn på en festival i Danmark, løber af stablen for 9. gang torsdag-lørdag i denne uge. I år er festivalen udvidet til hele 3 dage, men udover dette nye, gode, tiltag ser det ud til, at næsten alt er som det plejer, men også kun næsten. Selve musikprogrammet kan du læse mere om HER.

I år er det 4. gang jeg spenderer en weekend på Gutter Island Garage Rock Festival, og tro mig, der er mange der har spurgt hvad faen jeg laver derude. Når jeg fortæller at jeg skal til Gutter Island, ligner folk et kæmpe spørgsmålstegn. Og det er ikke så underligt, festivalen er en lille uopdaget perle i det efterhånden store danske festivalland, og på trods af at den har haft vokseværk siden starten for 16 år siden, ryger den stadig under radaren hos de fleste.

Men hvorfor spendere hele 3 dage på en ø lidt udenfor Vordingborg? Ja, det er der dælme mange gode grunde til, og har man aldrig brugt en weekend på fortet, er her en lille “Gutter guide”.

Da jeg var med første gang, for 8 år siden, var der 500-600 billetter til salg, vil jeg skyde på, hvilket jo ikke er et skræmmende stort antal. Og det er netop det relativt lille antal af publikummer, der er med til at gøre Gutter til en unik oplevelse.

For det er, meget utraditionelt, kun hver andet år Gutter Island afholdes på Masnedø Fortet. Der spilles udelukkende garage rock, i alle afskygninger, på blot to scener, den største og åbne, Island Stage og teltscenen, Gutter Stage. Derudover er der festivalen igennem, mindre koncerter, DJs, bio, rock club og gedigen gutter-hygge, i selve fortet, der ligger delvist under jorden.

Festivalområdet, både camping og selve pladsen, der er adskilt af stort set ingenting, ligger med udsigt over Storstrømmen og Storstrømsbroen, og sammen med festivalens beliggenhed på Masnedø Fortets område, og ikke mindst verdens bedste, og mest trofaste, publikum, er det opskriften, på den hyggeligste festival jeg til dato, har været på.

Hygge er måske kodeordet på Gutter, for ja, man tager selvfølgelig til festival for at høre musik, men på Gutter er det den helt unikke Gutter-ånd, der, for mig, trækker mest. For der hersker en helt speciel stemning på festivalen, en stemning der er et resultat af festival arrangørernes tilbagelænede tilgang til tingene, et publikum, der gang på gang vender tilbage, og tager ejerskab af festivalen. Ydermere er der et meget afslappet forhold mellem artister og publikum, specielt fra artisternes side, og det er mere reglen end undtagelsen, at de bliver efter koncerterne, og fester videre. Det er sgu én stor Gutter familie…

Og feste, det skal der på årets udgave af Gutter, og at man så bliver forkælet men en ekstra dag at gøre det i, skal man være noget af et skarn for at beklage sig over. Med udsigten til et stort åbnings-freakshow allerede på torsdag, 20 rockende bands fra ind og udland fredag og lørdag, et gensyn med de trofaste gutter og gutinder, og ikke mindst Gutter-hof-drikken, en lunken Fernet, kan man ikke andet en at glæde sig. Hertil kan man så tilsætte et par nye tiltag, for ja, en ekstra dag er ikke det eneste nye i år.

Nope. Samtidig med at man kan få fyldt garagerock-depoterne i hele 3 dage, byder festivalen på noget så fornemt som Gutter Wellness. Yep, et helt område hvor man kan snuppe et varmt bad, en tur i sauna eller gå all in, og kaste sig i et vildmarksbad, hvad det så end er.

Er man ikke så meget til det der renlighed, men hellere vil bruge festivalen på at give den gas, så er der så sandelig også mulighed for det. Der vil nemlig både fredag og lørdag blive afholdt tyreridningskonkurrence for de modigste af de modige blandt gæster, musikere og andet godtfolk. Så ta’ en svingom med El Guttoro, hvis du tør eller plej dine tømmermænd med at se andre blive flået rundt.

Mere nyt? Ja da! Hvis man skulle være så heldig at have kæresten med, eller bare én eller noget, man er helt tosset med, så er der rig mulighed for at get a ring on it, i år har Gutter nemlig allieret sig med St. Pauli Chapel of Love. Og hvem fuck er det, tænker du nok, måske? Det lader vi lige Gutter Island forklare, følgende er copy/pastet med lind hånd fra deres pressemeddelse;

St. Pauli Chapel of Love er en kunstnergruppe fra Hamborg, der har sat sig for at sprede kærligheden hvor de kommer frem. I deres lille omdannede campingvogn drager de rundt i verden og smeder mennesker sammen med den eller det, som de holder allermest af: mand eller kvinde, hund eller kat, en guitar eller sig selv. De er klar på det meste – bare det er ægte kærlighed. Sammen med bandet The Cheating Hearts (ligeledes fra St. Pauli, Hamborg) åbner St. Pauli Chapel ofLove fredagens musikprogram, hvor de i dagens anledning tilbyder gratis indgåelse af ægteskab foran scenen og detsamlede publikum på festivalen. Herefter vil de være at finde på festivalen både fredag og lørdag, hvor giftelystne par for et mindre gebyr får bryllupsceremoni, mulighed for at blive iklædt de rigtige gevandter, låne ringe, etbryllupscertifikat og naturligvis en rigtig sjov oplevelse. St. Pauli Chapel of Love passer utrolig godt ind i ’Gutter ånden’ og festival er utrolig glade for på denne måde at kunne bidrage til at sprede endnu mere kærlighed og glæde.

Hold da kæver, det ender da med at alle bliver gift med et eller andet, det skal nok blive underholdende.

Alt det wellness, tyre-action og kærlighed kan man ikke blive andet end sulten og tørstig af, og det er der heldigvis også råd for. I år er der igen blevet opgraderet på både mad og drikke fronten, og der vil være mulighed for at købe ægte rock ‘n’ roll food, fra alle verdenshjørner, i hele 5 madboder. Bare rolig, er du ikke til vegansk eller vegetarisk mad, så skulle der efter sigende også været noget med kød. Alt dette kan med fordel skylles ned med den helt nye Gutter øl, som er blevet til i samarbejde med Nørrebro Bryghus, så der er absolut ingen grund til at gå hverken sulten eller tørstig til køjs.

That’s all folks! Vi er mere end klar, og pakker GFR redaktionen sammen, og tøffer i fuld besætning, for første gang nogensinde, mod Masnedø på torsdag, så vi ses på fortet til årets garage-rock-fest numbero uno.

Her på siden kan du de næste par dage, læse en gennemgang af årets musikalske indslag, og selvfølgelig reportager og anmeldelser fra årets festival i starten af næste uge, så stay tuned.

Har du ikke billet til dette års udsolgte festival, kan du være heldig at opstøve en på Gutter Islands facebook-side.

 Af Thomas Bjerregaard Bonde

Previous articleGutter Island ’16: Den udenlandske invasionsstyrke
Next articleStöj Snak – White Male Middle-Class Blues – 18/8 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.