Home Seneste November 2012 - Nyheder Gasblå udgiver albummet Fabrikken, single allerede på gaden

Gasblå udgiver albummet Fabrikken, single allerede på gaden

2680
0

Bandet Gasblå er på vej med et nyt album, og har allerede en single ude, men hvad er Gasblå for en størrelse?

GASBLÅ blev dannet i 2006 i Næstved som et rockband med sanger/sangskriver Brian Hesselberg i front. Navnet GASBLÅ kom af Brians baggrund som svejser og arbejderdreng, hvor netop den farve var en ting, der havde fulgt ham i mange år og dette skinnede igennem, helt ind til bandnavnet. Efter debuten Rebel var bandet yderst aktive på livescenen og spillede bl.a. opvarmning for Henrik Hall og Gnags, mens to singler fik flittig rotation på P3.

Mens debutalbummet Rebel centrerede sig om at være ung i provinsen, med både store og små tanker om livet, handler Fabrikken om livet som voksen i storbyen. Fabrikken er en metafor for den fabrikerede virkelighed der er en fast bestanddel af voksenlivet med tilhørende ægteskab, familie, parcelhus, hund og bil. I tråd med teksterne er også sangskrivningsprocessen modnet. Brian Hesselberg forklarer:

”Lyden på Fabrikken er blevet mere moden. Den er desuden tungere, og mere rocket end på Rebel. Albummet har en tydelig rød tråd, med endnu bedre tekster og melodier efter min ydmyge holdning. Vi har denne gang valgt at indspille alle sangene live, og det synes jeg har givet en mere samlet og umiddelbar lyd.”

De nye sange er indspillet i Black Tornado studiet i København, og bandet har stort set arbejdet på sangene siden udgivelsen af ”Rebel” i 2009. Nogle af de nye sange fra albummet stammer helt tilbage fra tiden på landevejen, da GASBLÅ var på turné med Rebel. Alle sangene er, som nævnt indspillet live, hvor formålet var at indfange en live, håndspillet og ægte sound i samarbejde med produceren Rune Buhr. Albummet er mixet af Kristian Thomsen, der blandt andet har arbejdet med navne som The Storm, Tue West og Black City.

 GASBLÅ udgav førstesinglen ”Du Er Så Smuk” digitalt d. 5/11, og videoen kan du se ved at klikke på youtube linket herunder.

Target Distribution udgiver ”Fabrikken” d. 10. december 2012.

Gasblå på Facebook

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleInto Century: Nobody’s Slave **** (4/6)
Next articleSoloprojekt på vej fra Phil Anselmo