Home Seneste April 2013 - Nyheder Gasblå og Rum 37 præsenterer dansksporget musik fra sin bedste side på...

Gasblå og Rum 37 præsenterer dansksporget musik fra sin bedste side på Beta

3638
0

Først kommende fredag, d. 12/4, indtager to af de nyeste skud på den dansksprogede rock-stamme Amager, når Rum 37 og Gasblå giver koncert på Beta.

Der er tale om to bands, der begge udsendte roste plader sidste efterår/vinter, og som begge fik en anmeldelse med på vejen her på gfrock.dk.

Gasblå har turneret rundt i Danmark de seneste par måneder, med skiftevis Motor og Rum 37, nogle aftener med begge. Gasblå udsendte hen imod slutningen af 2012 albummet Fabrikken, der udover 4 stjerner, blandt andet fik vores anmelder til at skrive følgende:

“…det (er) svært at sige noget dårligt om god sangskrivning, og det er lige præcis hvad Fabrikken er – velskrevet (pop)rock”, endda med potentielt 2-3 radiosingler blandt numrene. Du kan læse hele anmeldelsen HER

Samtidig kan du lære bandet og Fabrikken lidt bedre at kende ved at læse vores Q&A med bandet

Gasblå “Du Er Så Smuk”

Aftenens egentlige hovednavn, for mig personligt, er københavnske Rum 37, vis debut plade Mellem Rum fik mig helt op at ringe, da det landede i efteråret. De 6 stjerner virker måske at lidt meget, set i bakspejlet, men Mellem Rum ramte mig bare på det helt rigtige tidspunkt, hvilket et citat som dette er vidne om:

“…jeg føler mig ramt af denne plade, og kan sagtens se bort fra de mangler der er -derfor ser jeg ingen grund til at være nærig. Rum 37 får topkarakter for et album jeg kan mærke bliver hos mig i lang tid fremover – og meget mere kan man næsten ikke forlange”.

Bandet selv gav sig også tid til, at fortælle lidt om hvad de kæmper og brænder for, om Mellem Rum er en “københavner plade” og hvad man egentlig skal forstå ved titlen Mellem Rum, da vi lavede en Q&A med trommeslager Mikkel Lumbye. Læs den HER

Nu er der så en kærkommen lejlighed til, at se hvilket indtryk sangene efterlader live, efter pladen har fået en lille pause siden årsskiftet.

Både Gasblå og Rum 37 er tydeligvis en del af den nye dansksprogede rock/pop-bølge, der er slået ind over landet de seneste år, og som ikke viser tegn på at have toppet endnu. Beta giver dig en fin mulighed for at opleve to af de nyere navne på scenen, og måske to af dem man skal regne med i fremtiden? Smut til Amager og dan dig dit eget indtryk.

Beta
Fredag d. 12/4
Døre: kl. 21.00
Pris: 75 Kr.

Rum 37 “De Stærke”

Skrevet af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal, and the what have you – hver dag!

 

Previous articleThe Sandmen – House In The Country – 11/04 – 2013
Next articleKonkurrence: Vind billetter til hemmelig og eksklusiv koncert med The Floor Is Made Of Lava

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.