Home Artikler Fortovsfest klar med årets program

Fortovsfest klar med årets program

1545
0

Lørdag d. 26 maj afvikles Fortovsfest på og omkring Enghave Plads på Vesterbro, vi har tidligere kigget på arrangementets historie og baggrund, men nu er programmet for årets udgave klar.

I hovedsædet, i hvert fald for os, er, naturligvis, musikken, som i Fortovsfest’s tilfælde er med vækstlaget og upcoming bands af forskellige grad i centrum. Ligesom os, sjovt nok! Men der sker også en del andet lørdag d. 26/5, hvor man kunne sige, at en af overskrifterne for hele dagen var noget i retning af “hygge for hele familien”… på Vesterbro.

OK, bare lidt mere catchy, måske, men der er altså både noget for far, mor og børn (og måske den skøre tante) i det, at der udover musikken også er en række aktiviteter for “alle” aldersgrupper. Der afholdes blandt andet loppemarked, skatekonkurrence, fodbold turneringer i forskellige aldersgrupper og en debat om debat om idræt på Vesterbro.

Dagsplanen ser nogenlunde således ud:

Klokken 10.00 – Fortovsfesten er åben, loppemarked begynder

Klokken 10.30 – Fodboldturneringen for i aldersgruppen 4-13 sættes i gang.

Klokken 11.00 – Debat om idræt på Vesterbro

Klokken 14.00 Musikprogrammet begynder, fodboldturneringen for 13+ sættes i gang og der afholdes skatekonkurrence

Klokken 22.30 – Sidste musiknavn går på

Og så var der jo netop musikken! i år vil der være 5 scener med musik: Enghave Plads, Krist Kirken, Boutique Lize, BEAT og Nybolig Jazzscene.

Her kan du i løbet af dagen opleve en række forskellige navne fra “undergrunden”, hvor nogle vil vække genklang, andre ikke og nogen måske kun være lokalt kendte. I førstnævnte kategori hører nok et navn som post-punk gruppen Boundaries, som jeg selv oplevede på Uhørt Festival sidste år. De har allerede fået en del airplay på P6 Beat, og positiv omtale rundt omkring.

The Hail Music Committee er et andet navn, som ringer en lille klokke her, dem, eller ham, bag navnet gemmer sig Daniel Shailesh, var jeg nemlig ude med 5 stjerner til for en glimrende EP for ganske nylig. Et filmisk univers, hvor Morricone møder Radiohead, i dette tilfælde i Krist Kirken – det kunne godt kommet til, at fungere rigtig godt. Et andet navn vi allerede har haft fat i, er den dansksprogede sanger og sangskriver Lars Enggaard, som Jonas anmelder en EP fra snarest.

Bliver vi i det dansksprogede, så er det dog lykkes os, at komme udenom aarhusianske Zar Paulo, altså indtil nu, der tidligere i år udsendte deres første single, “Radiotårn”. De har efter eget udsagn arbejdet ihærdigt i øvelokalet og studiet i 3 år for, at komme med et bud på hvordan dansk rock anno nu kan lyde. Udgangspunktet er 80ernes art-rock og new wave scene. Fra Aarhus finder vi også funk/soul/reggae/dub bandet Total Hip Replacement, som er af den slags navne jeg har set nævnt rundt omkring, men ikke fået tjekket ud – før nu!

Indenfor overskuelig fremtid vil vi dykke yderligere ned i musikprogrammet, der tæller omkring 40 navne i alt, indtil videre kan du se listen og programmet HER.

Følg med i Fortovsfest på Facebook.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleFlush the Fashion: Failure Is Totally An Option ★★★☆☆☆
Next articleDeadwood Celebration: Out Here We’re No One, But We Know Where We Belong ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.