Home Seneste Februar 2016 - Nyheder Energi, glæde og kærlighed til rockmusik – Interview med Velvet Volume

Energi, glæde og kærlighed til rockmusik – Interview med Velvet Volume

2921
0

Interview: Velvet Volume har fart på. Det er næppe gået manges næse forbi, i hvert fald dem der sådan følger lidt med i de danske musikmedier. Trioen er lige nu aktuelle med 2 nye singler, og vi har fanget de 3 søstre pr. mail for at høre lidt om de nye numre, fremtiden, hypen og al den der virak.

Vi nåede lige at omtale/anmelde Velvet Volume 2 gange, inden det sagde “svusjh” i løbet af sidste efterår og raketten lettede med de 3 søstre, Noa Lachmi (guitar, vokal) Naomi Lachmi (bas, vokal) Nataja Lachmi (trommer) ombord. Første gang var helt tilbage i oktober 2013, hvor Jonas roste deres support tjans for Captain Casanova på HeadQuarters i Aarhus. Det må da have været en af deres allerførste officielle koncerter?

Nuvel, han skrev at de blev spændende at følge, og det viste sig så at være lidt at en underdrivelse. 2 år senere, i august sidste år, oplevede jeg dem så vælte Uhørt Festival med en 5-stjernet koncert, og så gik det godt nok stærkt efterfølgende! Men hvordan har hele turen været set fra Velvet Volume’s perspektiv?

Lad os starte fra begyndelsen. Nu kunne det jo virke lidt som om i dukkede op ud af det blå og det hele er gået meget hurtigt – men hvordan har Velvet Volume’s start, historie og udvikling egentlig set ud fra jeres side af hækken?

Vi kan sagtens forstå hvorfor der er nogen der kunne tænke det, da det hele også er gået super hurtigt det sidste halve år! Men altså, vi har jo spillet musik i efterhånden 12-13 år. Vi startede med at spille individuelt: Naomi og Nataja spillede klassisk klaver, og Noa, spansk guitar. Og så har det bare været helt naturligt at vi skulle spille sammen, det har aldrig været noget der er blevet diskuteret og sat spørgsmålstegn ved. Men ja så har det siden udviklet sig, først ved at gå fra det akustiske til det elektriske og rockede, og fra covers til egen musik. Fra familiekoncerter hjemme i stuen til rigtige spillesteder! Vi har arbejdet rigtig hårdt de sidste 3 år for at nå dertil hvor vi er nu, og vi garanterer, at vi først lige er begyndt.

I er 3 søstre i bandet – fordele og ulemper ved det? Og hvordan får man det til at fungere, at man ser så forholdsvis meget til hinanden?

Jamen igen, det er ikke noget vi tænker så meget over! – Kun når folk kommenterer på det.

Vi ser det som en fordel, specielt når vi er i øveren sammen og skal skrive musik. Vi har fælles meninger og tanker, og som søskende kan vi være meget ærlige overfor hinanden. Og at vi er søskende, og ser meget til hinanden hver dag, gør at vi hele tiden kan snakke sammen om alt muligt indenfor planlægning, ideer og musikken.

De fleste der roser jer, gør det heldigvis for musikken og jeres live-optræden, men der sniger sig ofte, også i det små, en bemærkning ind om, at I jo ER hunkøn (så gjorde jeg det også). Hvordan har I det med hele den køns-virak og håber I/tror på, at det går over?

Vi er selvfølgelig godt klar over at der er mange der tænker på den måde første gang de hører eller ser os. Men vi har altid som band haft fokus på musikken og vores kærlighed til rockmusik.

I har indtil videre udsendt 4 singler (find dem på Spotify, iTunes m.m.), bundtet 2 af gangen, med et halvt års mellemrum. Hvorfor denne fremgangsmåde og ikke eksempelvis en EP? Og kommer der evt. en EP?

Nu når vi allerede har udgivet 2 dobbeltsingler vil vi nok forsætte med det, og til sidst samle det til et album. Vi fokuserer nok mere på at udgive et album da det består af flere sange og ikke ligesom en EP, hvor der kun er få sange. Vi vil gerne give vores fans et fedt og fuldendt album med masser af fede sange som vi har brugt lang tid på at samle.. det bliver ligesom en samling af en masse fede singler.
Er der flere numre “klar” til at blive indspillet, og hvor mange sange har I egentlig efterhånden på repertoiret?

Vi har helt sikkert nogle numre vi godt kunne tænke os at få indspillet. Højst sandsynligt en dobbeltsingle mere engang til sommer. Vi kan ikke helt sige hvor mange sange vi har skrevet, der bliver hele tiden skrevet nye sange, som vi måske har lagt til side i et stykke tid og så har vi også gamle sange, som vi ikke har spillet i lang tid, som vi indtil videre har lagt på hylden.

I har som nævnt modtaget masser af roser og positive tilkendegivelser for jeres koncerter, ikke mindst på Uhørt Festival og p& beat Rocker Koncerthuset. Hvordan har I selv oplevet det seneste halve til hele år, omtalen og det pludselig at få den slags positiv opmærksomhed?

Det har været virkelig fedt! Kæmpe oplevelser! Vi er så glade for al den positive opmærksomhed vi har fået, og det har helt sikkert været det vildeste halve år der er sket for
os indtil videre i vores karriere.

Omvendt, har der så været nogen negative ting ved det, eller noget der er kommet bag på jer?

Der er lidt svært at komme i tanke om noget negativt. Vi er jo klar over at når man starter som et band går det hele ikke kun smooth, det går lidt op og ned i en bølget kurve. Det er jo ikke fordi vi
bryder totalt sammen hvis vi har fået en dårlig anmeldelse, det er et must når man er musiker og er ude og spille for nye mennesker.

I går alle 3 på gymnasiet, så hvad er vigtigst og sjovest -lektier eller rock og rul?

Der er selvfølgelig ikke noget vi elsker mere end at spille gigs og være på roadtrip. Men vi går også meget op i at blive færdige med gym, så vi kan gå endnu mere amok med musikken!

I er allerede offentliggjort til en række festivaler hen oversommeren, ikke mindst Northside og Smukfest – hvordan bliver det oghvordan har i det med det? Og hvad
med Roskilde Festival – er det ikke noget for jer?

Vi glæder os super meget til at spille på festivaller til sommer! Og ja, vi er ikke i tvivl om at Northside og Smukfest bliver stort for os! Vi glæder os utroligt meget! Vi kunne rigtig godt tænke
os at spille til Roskilde Festival, da vi selv er fan af festivalen – men nu må vi se hvad der sker.

I har også en række koncerter rundt omkring på spillesteder her de kommende måneder, hvis vi nu skulle slutte af med at vende den lidt om: hvorfor er det folk skal
komme ud og se Velvet Volume give den gas?

Vi har en masse energi og glæde til musik, som vi elsker at dele med andre! Så hvis folk er lige så glade for rock musik som vi er, så skal de komme og feste og nyde det med os! – vi er så glade for
folk der kan lide hvad vi laver!
Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Alexander Höllsberg

Previous articleBess: Rummet/Bez (2xEP) ★★★☆☆☆
Next articleNavneløs – Bukseløs – 17/2 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.