Home Seneste December 2017 - Nyheder Det bliver for fuld skrald – Interview med Helhorse

Det bliver for fuld skrald – Interview med Helhorse

2354
0

Helhorse begynder at røre på sig igen. Arbejdet med en ny plade er gået i gang, og du kan få svedt julemaden ud sammen med dem på Loppen mellem jul og nytår. En tur til tyskland venter også forude. Kort sagt går de ikke stille ind i 2018 – vi har fået en lille snak med Mikkel Wad.

Laver man en søgning i vores arkiv, så er Helhorse nok et af de bands vi i den ene eller anden sammenhæng har skrevet mest om over årene. Anmeldelser af albums, koncerter, interview og andet. Men på det sidste har der været lidt stille, så vi fik fat i frontmand Mikkel Wad for, at få en lille status på Helhorse anno 2017 og hvad der skal ske i nærmeste fremtid.

Sidst vi fangede jer til en lille snak var i oktober måned sidste år, da i udsendte videoen til “No Fucks Given”, hvad har hesten rodet med i tiden efter?

Der er sket en del i Helhorse siden oktober 16. Vi spillede en rigtig god DK tour, der kulminerede med en headliner i VEGA – noget som har været en personlig ambition for os i lang tid. Men primært har vi fokuseret på udlandet og så er vi begyndt at kigge på nyt materiale igen.Det har været fantastisk endelig at få Helhorse ud over grænserne og virkelig få taget et livtag med det store udland, det har vi savnet. Især shows som Hammerfest i Wales og Reeperbahn står som nogle vilde oplevelser.

Videoen kunne måske ses som en slags afrunding på arbejdet og processen omkring jeres anden plade, hvordan har det været, at sige “farvel” til den?

Jeg tror ikke vi ser det som et farvel, men det er rart at komme videre og starte med at skrive musik igen, helt klart. Alle vores udgivelser og arbejdet med dem er selvfølgelig en del af vores DNA, som præger os som band og mennesker. At udgive et album er jo en ambivalent størrelse, da det både er slutningen på en rejse, men også starten på en ny.

Det virker ikke som om, at i har holdt nogen længere pause i forbindelse med påbegyndelsen af arbejdet med plade nummer 3, har det været helt bevidst, eller er det noget I på nogen måde har gjort jer tanker om?

Vi har holdt pause på den måde at vi bare har spillet en masse shows. Vi kobler fra når vi spiller koncerter.Glemmer “hverdagen” en smule, fester, hygger og går amok på scenen. Dét er jo derfor vi eksisterer som band, for at spille live, så vi nyder det bare fucking meget. En ny sangskrivningsproces startes når det føles naturligt og kræver en anden slags kreativt nærvær, der selvfølgelig kan være hårdt, men også skide fedt. Nu er vi klar igen og har været i gang med at skrive de sidste 6 måneder cirka.
Og nu vi er der, hvad er det for en plade man kan forvente sig, har hesten lært nye tricks eller blevet endnu bedre til nogle af de gamle?

Hesten har udviklet sig over årene og jeg synes den sangskrivning vi har gang i lige nu, viser en moden og selvsikker side af bandet, som jeg tror vil resonere med mange forskellige lyttere. Vi har haft en naturlig rokade i sangskriverrollerne internt i bandet, som vi bare har omfavnet, hvilket har været skide fedt og et friskt pust til vores lyd og proces i de nye sange. I sidste ende skriver vi det, der føles fedt og så fuck resten.

Sidst på måneden, den 27/12, kan man opleve jer live til Sct. Hell CPH på Loppen, hvad er det for et arrangement, og hvad kan man forvente sig af Helhorse ovenpå al julemaden?

Vi glæder os for sygt! Showet på Loppen er den perfekte undskyldning for at ryste mad-svederen af sig og varme op til 2018 på. Det er første show på vores mini tour til Tyskland mellem jul og nytår sammen med Karma To Burn. Det bliver godt at komme ud på landevejen og holde juleferie og nytår med mine gode makkere i Helhorse og det bliver for fuld skrald.

Dermed sparker I også døren ind til 2018, hvad skal der ske der for Helhorse?

Vi har netop skudt de første demoer afsted til vores pladeselskab og management. Så nu ruller bolden snart igen men at udgive nyt materiale og så videre… Men vi har ingen konkrete datoer endnu, så I må vente og følge med. I marts skal vi til Tyskland igen på tour med den tidligere Motörhead guitarist Phil Campbell. Alt i alt nogle ret fede ting i vente!

Læs mere om koncerten på Loppen d. 27/12 HER
Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Daniel Buchwald

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.