Home Artikler Denmark Blooms på næste års Eurosonic – Aarhus band søges

Denmark Blooms på næste års Eurosonic – Aarhus band søges

5369
0

Næste års Eurosonic Festival nærmer sig, og Tapetown, SOZ, Never Mind The Hype og Promus inviterer til et “open-call” for aarhusianske rockbands. Jesper Mardahl fra Promus og Rasmus Bredvig fra Tapetown fortæller lidt mere om call’et her. 

Europas største showcasefestival hedder Eurosonic og finder sted i Groningen i Holland. Til januar næste år, er Danmark såkaldt fokusland under overskriften, ”Denmark Blooms”.

Det betyder en masse opmærksomhed på nye danske bands og solister, og 22 af dem er udpeget til at spille på festivalen i ’18 – blandt andre Baest, Velvet Volume, Myrkur, Lydmor og Iceage.

Et andet og nyt tiltag under næste års festival, bliver en række officielle ”Off-Eurosonic”-koncerter, der vil finde sted rundt i festivalbyen, Groningen.

Rasmus Bredvig fra aarhusianske Tapetown har, med sit band Captain Casanova, dyrket lokalscenen i byen i en årrække, og sammen med det hollandske bookingbureau, SOZ, musikbloggen Never Mind The Hype, og Promus inviterer de nu til et ”open-call” for aarhusianske rockbands, der har lyst til at få muligheden for at præsentere sig for den europæiske livebranche.

Vi har fanget Rasmus og Jesper Mardahl fra Promus til et par hurtige spørgsmål og svar om Eurosonic og showcase-muligheden:

Hvad er Eurosonic for en festival og hvad kan man som dansk band få ud af at spille der?

Jesper: Eurosonic er Europas største og ældste showcasefestival. Her samles alle de vigtige europæiske festivaler for at tjekke emner til årets program, så det er derfor en meget vigtig festival hvor det nye års kommende stjerner bliver vist frem.

Hvordan er det kommet i stand med showcasen?

Rasmus: Jeg har selv spillet en del koncerter i Holland og har gennem mit eget band opbygget kontakt til en del aktører på den hollandske scene. Det er sammen med et par af dem, jeg har arrangeret showcasen. 

Hvad bliver der lagt vægt på i udvælgelsen?

Rasmus: Der bliver lagt vægt på om bandet passer ind i profilen rent stil-mæssigt – alternative/indie inden for rock-spektret – og om de er et sted, hvor de kan få noget ud af at spille showcasen.

Hvorfor skal man søge en plads?

Jesper: Hvis man mener, at man er klar til det næste skridt i forhold til at finde internationale partnere, er Eurosonic den helt oplagte mulighed. Men man skal være godt forberedt og gøre et stort “feltarbejde”, hvis det skal give mening. 

Showcasen finder sted torsdag d. 18. januar på Benzinebar i Groningen, så hvis du/I vil komme i betragtning, så send en ansøgning til info@promus.dk – deadline: torsdag d. 14. december kl. 12:00.

Læs mere om showcasen, betingelser for ansøgning og hent ansøgningsskemaet HER.

Af Jonas Strandholdt Bach

Foto:JNSN2017

 

 

Previous articleMy Beloved: Echoes Over Voices ★★★☆☆☆
Next articleEverything Is Terrible: Intensely Distressed and on the Verge of Mental Collapse ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.