Home Roskilde Festival RF 2006 RF06: Deftones – Lørdag, Orange ****

RF06: Deftones – Lørdag, Orange ****

2137
0

Grus i maskineriet:

I 2001 spillede Deftones på næsten samme tidspunkt på selv samme scene, og larmede højere end noget andet jeg har været vidne til på 8 festivaler! Men larm gør det jo ikke alene, og er bestemt ikke ensbetydende med topkarakter. Det samme kan egentlig siges om deres præstation i år..

For pokker hvor lagede de ud i ondt, højt og aggressivt tempo – i en grad så jeg var ved at vælte bagud i min velplacerede campingstol! Farvel tyngdepunkt!

Det store problem var blot, at lyden var elendig, meget mudret og ”hullet”, den buldrede frem og tilbage i højtalerne, så det stort set var umuligt at høre om det var et nummer man havde hørt før!

Energiudladningerne på scenen fejlede bestemt ingen ting, heller ikke forsanger Morenos massive dunk syntes at bremse bulldozeren fra at rive pladsen op ned til sidste græsstrå!

Der gik 3-4 numre i samme vægtklasse før der kom styr på teknikken, noget der selvfølgelig ikke har noget med Deftones kvaliteter som live band at gøre, men som i den grad gjorde det frustrerende at overvære – man blev helt træt i den bagstive fladpande af at blive forulempet i den grad.

Samtidig med at lyden blev styret ind på et godt niveau, udviklede koncerten sig også til en velkørende metalmaskine, som ikke var kommet for at køle motoren i varmen. Især da bandet tog fat på materialet fra hovedværket ”White Pony”, bevidste Deftones at de er nogle af deres generations mest spændende, eksperimenterende og velspillende maskinmestre!

”RX Queen” blev leveret i en respektindgydende version, hvor det ikke var meningen at der skulle tages nogle fanger på kamppladsen.

Udover det musikalske løft, begyndte bandmedlemmerne også at kommunikere med de fremmødte foran orange – og det virkede oprigtigt da de takkede festivalen for at være den første af sin slags der hyrede dem.

Vi blev snydt for den forventede gæsteoptræden fra TOOLs forsanger Maynard på ”Passenger”, da Moreno kunne berette at han tog en middagslur backstage og ikke var til at vække – se det er sgu celebrity-gossip af højeste karat!

Det koster Deftones den 5. stjerne at begyndelsen på koncerten var et ubrugeligt rod, men til gengæld har de fortjent 4 store, for at troppe op i dagslys med en tung mørk maskine, der fik renset tanken for grus, for derefter at rive alt støv ud af publikums kranier med gejst, spillelyst og velplaceret brutalitet!

Kodi

Previous articleKodi´s Korte – Roskilde 2006
Next articleRF06: Guns n´ Roses – Torsdag, Orange (Ingen bedømmelse)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.