Home Koncert omtaler & artikler Februar 2017 - Koncert omtaler & artikler Colossal On Wheels – Interview med LLNN, Late Night Venture & LISERSTILLE

Colossal On Wheels – Interview med LLNN, Late Night Venture & LISERSTILLE

1849
0

De kommende dage rammer Colossal On Wheels Stengade i København, Atlas i Aarhus og Studenterhuset i Aalborg. Vi har fanget de tre bands (to af dem kan også opleves i KBH) der optræder sammen i henholdsvis Aarhus og Aalborg, til en lille kommentar om konceptet og det at så forholdsvis forskellige navne skal dele scene.

Colossal On Wheels er en udløber af A Colossal Weekend, der blev afholdt med stor succes i Vega sidste år og gentages igen i år til maj, arrangeret af Colossal Booking. I sidste uge fik vi en snak med en af bagmændene, Jens Back, om Colossal og deres gøren og laden. I denne omgang giver vi ordet til repræsentanter for tre af de bands der en del af Colossal On Wheels, LLNN, Late Night Venture og LISERSTILLE (Tvivler spiller i stedet for LLNN på Stengade).

Voxhall bragte forresten et lignende interview med de samme tre bands forleden, great minds think alike og alt det der! Men heldigvis ikke med helt de samme spørgsmål, så lad os kaste os ud i det.

1) Hvad er dit indtryk af de andre bands som I skal dele scene med, var det nogen du kendte i forvejen eller er det en rejse ud i ukendt territorium?

Christian Bonnesen/LLNN: “Vi har delt scene med Late Night Venture før, da vi spillede på sammen til A Colossal Festival. Lis er stille er et ubeskrevet blad for LLNN, men Rasmus og jeg(Christian) har delt scene med dem før, da vi spillede i The Psyke Project. Formidabelt band! Vi er alle lidt kendte med hinanden”.

LISERSTILLE: “Late Night Venture har vi kendt og fulgt gennem mange år, og de har blandt andet spillet flere af de samme venues og festivaler i Europa som os. Ikke desto mindre er det på magisk vis aldrig lykkedes vores stier at krydses samtidig før. Men nu sker det, og det er fedt! LLNN er et nyt bekendtskab for os, som vi glæder os meget til. Fra koncerter sydpå har vi erfaring med, at publikum, der normalt hører hårdere musik, også godt kan fatte LISERSTILLE, hvis de får chancen. Tvivler er out of this world, og vi glæder os sindssygt til at se dem splitte alt ad!”.  

Late Night Venture: “Vi kender bestemt de andre bands – LLNN spillede vi sammen med til A COLOSSAL WEEKEND sidste år, det var vildt fedt. Det samme var deres show til When Copenhell Freezes Over – i øvrigt på nøjagtigt samme scene, som til A Colossal Weekend.

Liserstille har vi af uransagelige årsager aldrig spillet sammen med, ret besynderligt i betragtning af, at vi begge har en del år på bagen og har spillet mange af de samme steder og egentlig har en del fællestræk. Men nu sker det og det ser vi virkelig frem til!

Tvivler, som er med på Stengade har efterhånden markeret sig så stærkt, at de nærmest har været umulige at komme uden om. Vanvittigt fedt band!”.

2) Det er, trods at der kun er tre bands på plakaten, et ret alsidigt lineup. Hvad ser du af fællestræk, som kan binde sådan en aften sammen, og hvor er de største kontraster?

Christian Bonnesen/LLNN: “Det er et svært spørgsmål at ikke kaste en prætentiøs svada a la “vi tager publikum ud på en rejse” efter, men vi har alle tre bands en stor forkærlighed for lange atmosfæriske opbygninger og hvad der nu følger med den slags sangskrivning. Kontrasten ligger i hvordan vi griber netop den form for sangskrivning an, som er ret forskellig”.

LISERSTILLE: “Ud over at være landets eneste bookingagentur med ægte internationale ambitioner, så er københavnske Colossal også samlingspunkt for bands, der tør have noget på hjerte. Bands som alle sætter en oprigtig ære i, at deres musik skal levere en fortælling eller et budskab. Bands som ikke leverer en aften fyldt med hits og powerriffs, men til gengæld kan garantere en aften, hvor der er plads til fordybelse i hæsblæsende og tårnhøj rockmusik.

Kontrasterne ligger naturligt i vokalen, da den er MEGET varieret fra act til act (hvis den overhovedet eksisterer). Men det er uden betydning i forhold til at danne et overordnet narrativ, der tager publikum med på en rejse fra det ydre rum og dybt ind i dem selv”.

Late Night Venture: “Lineup’en er ganske rigtigt ret varieret, men der er helt klart en rød tråd i det vi hver især roder med… Man vil højest sandsynligt også kunne finde betegnelsen ”post-something” om hvert band, hvis man googler dem.

Vi har alle det til fælles, at vi dyrker stemningsmættede og langstrakte, nærmest filmiske forløb med meget HØJT til loftet, her tænker jeg specielt på Liserstille, LLNN og os selv. Rent sangskrivningsteknisk er det også et fælles træk, at vi i højere grad bruger dynamikken i numrene som virkemiddel, frem for mere traditionelle vers/omkvæd strukturer. OG alle bands på nær Tvivler gør brug af kontrasten mellem tunge guitarer og synth-flader.

Forskellene ligger ret meget i udtrykket. Specielt omkring brugen af vokal. Vi har i Late Night Venture flere numre helt uden vokal og når der er, er det på meget udvalgte steder. Vi startede i sin tid også ud, som et mere ”indie-rocket” band, inspireret af ting som Flaming Lips, Mercury Rev etc. hvilket der nok stadig er en lille snert af i vores musik den dag i dag”.

3) Hvad kan jeg som publikum forvente, at tage med mig fra sådan en aften, og hvad regner du med at I som band, om noget, får med jer?

Christian Bonnesen/LLNN: “Late Night Venture tager dig en tur ud til rummet, Liserstille får det til at lyde rigtig rart og så kommer LLNN’s dommedags-rumskib væltende ud af lyshastighed og kyler dig i et sort hul. Hvad jeg personligt forventer at få med, er chancen for at formidle vores musik. Det har alle dage været målet!”.

LISERSTILLE: “Med det her lineup får LISERSTILLE i den grad kamp til stregen om den episke trone. Man kan derfor forvente et højt tempo, adskillige orgasmiske crescendi, fantastiske mentale projektioner og venlig, men pompøs attitude. Det bliver en aften, hvor der er stor sandsynlighed for, at man som publikum ikke kan lide alting. Til gengæld vil man uden tvivl også opleve noget, man ikke nødvendigvis vidste, at man kunne lide. Og så begynder der sgu at ske noget!”.

Late Night Venture: “En masse gåsehudsfremkaldende øjeblikke og nakkesmerter!

Du skulle også meget gerne gå hjem med indtrykket af at have oplevet tre bands, som virkelig brænder for det de laver og ikke går efter hurtige hits og P3’s playliste, men derimod inviterer til fordybelse, indlevelse og en vis grad af tålmodighed.

Vi glæder os først og fremmest selv til at komme ud at spille live – det er det, der er hovedformålet med de bunkevis af timer vi har brugt og bruger i øvelokalet og der vi lever som band. Ligeledes er der en forventning om, som det oftest sker når vi spiller med andre rigtigt gode bands, at blive inspireret og udfordret til at blive endnu skarpere på det vi selv laver! Og så har vi muligvis nok lidt tømmermænd på søndag…”.

Du kan læse mere om koncerterne på Stengade, Atlas og Studenterhuset her (klik på spillestedet) og A Colossal Weekend HER.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleMob War: Overthinking ★★★★★★
Next articleKforKill: The World Is Broken ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.