Home Artikler BOB SACAMANO klar med singlen “Beautiful”

BOB SACAMANO klar med singlen “Beautiful”

3249
0

Iklædt melodiøs og mørk rock, er BOB SACAMANO på kort tid gået fra en “for sjov” duo til et 5- mandsorkester, med noget på hjerte. Tidligere på året stod bandet i finalen i årets Emergenza Festival, blev kåret til “Musikernes egen favorit” og senest blev BOB SACAMANO’s demo EP kåret til Månedens Demo i GAFFA, hvor de også fik en 5 stjernet anmeldelse.

Udover den flotte anmeldelse i Gaffa, har BOB SACAMANO modtaget rosende ord for deres hjemmeproducerede EP “My Heart Is on Fire” hos blandt andet Lydtapet og her på vores egen blog. Den positive modtagelse har gjort, at gruppen nu har skrevet kontrakt med B Group, sangene er blevet barberet ned og remasteret og derfra har bandet kastet “Beautiful” ud som første single (udkom i mandags).

BOB SACAMANO begyndte, som nævnt, som et “hyggeprojekt”, mellem forsanger/sangskriver Peter Thielst Jessen og trommeslager Thomas Bjerregaard Bonde. Ikke lang tid efter sluttede guitarist Martin Niedziella Nørgaard og bassist Stephan Niedziella Nørgaard sig til, inden Morten Grønnegaard med akustisk guitar og kor fuldendte line-uppet i efteråret 2011.

Det er ikke nogen hemmelighed, at bandets gennemsnitsalder er på den anden side af de 30, men afskriv ikke de sortklædte herrer af den grund – her er masser af energi og kraft. Dertil kan du tilføje modne ord som livserfaring, rutine, ro, overblik og jordbundethed, kort sagt, voksen rock af bedste skuffe.

Ud over at være præget af de rockmusikalske strømninger i 90erne, så nævner bandet selv følgende mulige inspirationskilder: Black Rebel Motorcycle Club, Johnny Cash, Neil Young, Interpol og The National. Flere eller andre kunne være nævnt, men fælles er den mørke og lidt dystre tone i musikken, uden at det bliver depressivt og sortsynet. Faktisk er numrene generelt set ret opløftende, på trods af, at de udspringer fra et lidt mørkere sted.

BOB SACAMANO fortæller selv om det lyriske univers: “Hvad teksterne angår, er præmissen enkel – Vi er ikke digtere. Vi nøjes med sandheden, og sandheden rimer ikke altid. Til gengæld er den smuk. Og ofte smukkere end det bedste rim.”

Det er altså skønheden og det smukke, der bryder det mørke, der umiddelbart omhylder BOB SACAMANO. Tilsat støjende guitar-eksplosioner, hårdtslående trommer og spredte solstråler i form af vokalharmonier.

Og har du ikke oplevet dem live endnu, så gør det ved førstkommende mulighed – her slår det for alvor gnister.

Køb “Beautiful” her

BOB SACAMANO på Facebook

Like GFRock på facebook, og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

Previous articleMotor: Da Capo Gorilla **** (4/6)
Next articleGFR Fokus: Masser af Metal på Backstage (Århus)