Home Artikler Blandet Nyt Fra Rockland, Uge 40

Blandet Nyt Fra Rockland, Uge 40

12416
0

Mailen er trawlet igennem, og her er denne omgangs fangst af nyheder og historier vi ikke lige har fået bragt i andre sammenhænge.

Kollegerne i Aarhus, Sound of Aarhus, har ud over en ny hjemmeside sat et andet nyt initiativ i søen – familieforøgelsen Unik. Bag navnet Unik gemmer sig en organisation, som tager sig af booking og manager-opgaver for upcoming kunstnere. Det er ikke hensigten, at være genre-specifikke eller på anden vis blande sig i det kunstneriske, men tværtimod at tage sig af opgaver for bands/artister, som måske ellers kunne komme i vejen for deres kreative proces.

Den daglige leder af Unik, Nicolai Demuth, forklarer (på engelsk):

“The vision is to create a healthy organization, where the bands is the first priority at all times. It’s also to make a difference. To be innovative in this changing industry, and most of all to make bands preform the best they possibly can”.

Læs mere på Facebook eller på Unik’s hjemmeside.

Indtil videre har Unik lavet aftaler med bandet Kreuzberg, den australske singer/songwriter Marcus Blacke og Crystal Chipsss. Sidstnævnte har vi anmeldt album fra fornylig, den kan læses her, samt en EP tidligere i år. Ligeledes har vi tidligere anmeldt en EP fra frontmand Jacob Faurholt: Geek Love Is The Best Love

Da Niels Skousen i maj måned gæstede Radar i Aarhus, skrev vores Aarhus-afdeling blandt andet:

“At dømme ud fra denne aften er Niels Skousen bestemt ikke færdig med at berige den danske musikscene med sine skarpe betragtninger og poetiske tilgang til hverdagslivet og nyhedsstrømmen, og selv om der måske ikke kommer en ny ‘Isabel’ eller ‘Herfra hvor vi står’, er det nye materiale både spændende og vedkommende og fungerer fint live”. Læs hele anmeldelsen HER

Det kan du nu selv opleve, når Skousen rammer en samling danske spillesteder i oktober/november med både band og som trio:

23/10 – Godset, Kolding / TRIO
24/10 – Underværket, Randers / TRIO
25/10 – Musikrampen, Silkeborg / TRIO
26/10 – Dexter, Odense / TRIO
31/10 – Paletten, Viborg / BAND
1/11 – Slagelse Musikhus / BAND
2/11 – Studie 2, DR Byen, København / BAND
6/11 – Borgerforeningen, Svendborg / TRIO
7/11 – Det Bruunske Pakhus, Fredericia / TRIO
9/11- Bygningen, Køge / TRIO
29/11 – Musikcaféen i Gørlev / TRIO

Niels Skousen m/ band, line up: Niels Skousen: Sang, mundharmonika Jonas Struck: Guitar, kor Silas Tinglef: Trommer Jens Hein: Bas Rune Kjeldsen: Guitar, kor.
Niels Skousen trio, line up: Niels Skousen: Sang, mundharmonika Jonas Struck: Guitar, kor Rune Kjeldsen: Guitar, kor.

I den seneste omgang af Blandet Nyt Fra Rockland, som du finder HER, skrev vi om den lidt vanskelige process bag det kommende album fra Rising. I stedet for at gentage den, lidt indviklede, historie så lader vi musikken tale i denne omgang. Her er nummeret ”The Hills Below”, fra albummet Abominor, der udkommer d. 4/11.

De seneste par gange vi har bragt Blandet Nyt har vi også haft nyt om Surfact med i bunken, og denne gang er ingen undtagelse. Først kunne vi berette, at de havde underskrevet en pladekontrakt med Trechoma Records, og senest kunne vi bringe lidt info om deres kommende album Unamplified – der indeholder akustiske genindspilninger af 11 numre fra bandets eget bagkatalog.

Nu kan du være en af de få, der får lov til at sniglytte til, og måske endda købe, Unamplified, når Surfact afholder eksklusiv releasekoncert på Huset KBH, torsdag d. 31/10. Pladen er først i butikkerne landet over den efterfølgende mandag, så er du nysgerrig fan, er det med at få fat i en billet HER.

Vi lukker med endnu en art genudsendelse, dødsmetallerne Deus Otiosus (anmeldt HER), der sidste gang vi skrev om dem forærede deres første demo væk gratis på nettet, skal ud og larme lidt live i ind- og udland. Her er hvad bandet skriver:

Danske Deus Otiosus er netop blevet offentliggjort som et af de sidste navne til svenske Gothenburg Metalfest, der for mere end 10. år i træk bringer dødsmetal til Göteborg d. 5. oktober. I november går turen til Tyskland, hvor Deus Otiosus skal være headliner om lørdagen på undergrundsfestivallen Ear Terror Festival. Festivalen forløber i byen Emden d. 8.-9. november. Den 6. december vender Deus Otiosus tilbage til Sverige igen. Nærmere betegnet Metalbaren i Helsingborg, hvor bandet vil headline aftenens koncert. En enkelt koncert på dansk grund bliver det i mellemtiden også til, når Deus Otiosus spiller i KB18 d. 31. oktober sammen med Dreadlord og The Nimbwits.

Tidligt næste år er det planen, at Deus Otiosus skal i studiet for at indspille bandets 3. og endnu ikke navngivne album.

Kommende koncerter:

5. oktober: Gothenburg Deathfest, Göteborg, Sverige
31. Oktober KB18, København, Danmark
9. November, Ear Terror Festival, Emden, Tyskland
6. December, Metalbaren, Helsingborg, Sverige

Og inden der går ren genudsendelse i dette indlæg, så runder vi af med en ny video fra danske The Foreign Resort. Sidste år anmeldte vi deres glimrende udgivelse Scattered & Buried og tidligere i år fik de et par ord med på vejen, da de varmede op for Go Go Berlin på Beta.

“Dead End Roads”, der udkom d. 30/9, er førstesinglen fra det kommende album New Frontiers, der efter planen udkommer i begyndelsen af 2014. Pladen er produceret af John Fryer (PJ Harvey, Cocteau Twins, Nine Inch Nails), og man aner måske NIN indflydelsen i “Dead End Roads”, giv den et lyt – vi glæder os til pladen!

Af Kodi

Like GFRock på facebook og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag.

Previous articleRowbird: Rowbird EP ***** (5/6)
Next articleBlack Tusk – Truth Untold – 5/10 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.