Home Artikler Blandet Nyt Fra Rockland, uge 37

Blandet Nyt Fra Rockland, uge 37

3252
0

You know the drill, der sker en del ude i rocklandet, som vi ikke altid når at få med på Facebook eller her på gfrock.dk – det råder vi bod på med den nyeste omgang Blandet nyt fra rockland.

Vi starter turen med nogle kommende koncerter/turneer, hvor du blandt andet kan opleve det nye musikalske samarbejde mellem Mika Vandborg (Love Shop, Gnags, etc.) og Søren Andersen (Glen Hughes, Mike Tramp, etc.). Projektet har fået navnet Electric Guitars, hvor de to guitarnørder/ekvilibrister ifølge dem selv har skruet guitarerne op til 11. Pladen indeholder blandt andet et nummer, hvor 10 af landets bedste guitarister medvirker. Listen tæller: Tim Christensen, Mikkel Nordsø, Jacob Binzer, Per Møller, Poul Halberg, Uffe Steen, Billy Cross, Jens Runge, Aske Jacoby. Og selveste Franz Beckerlee!

Om udvælgelsen fortæller Mika Vandborg:

”Vi kunne have valgt mange, men vi blev enige om nogle dogmer om, at de f.eks. skulle have betydet noget særligt for os. De skulle have haft en effekt på os, og vi skulle begge have haft en oplevelse med dem”.

Duoen lyder i øvrigt meget begejstrede over at alle sagde ja til at medvirke, det forstår man jo godt. Det selvbetitlede album forventes anmeldt her på siden i løbet af den kommende uge, indtil da følger Electric Guitars tourplan:

13.09.13 – Cafe Frederiksberg, Ålborg
19.09.13 – Tobakken, Esbjerg
20.09.13 – Pavillonen, Grenå + guitar-workshop
25.09.13 – Godset – Kolding
26.09.13 – Kulturskolen, Billund -Gratis entré
27.09.13 – Harders, Svendborg
28.09.13 – High Voltage, København

Black Metal! Hvis det er lige dig, så bør du svinge forbi Beta 2300 på Amager d. 29/11, hvor de i samarbejde med Dedicated booking præsenter Black Winter Fest 2013. 8 brutale black metal bands, med fokus på bands der ikke tidligere har spillet i Danmark.

Line Uppet er:

Den Saakaldte (N)
BlackShore (DE),
Kirkebrann (N)
Plage (DE/DK)
Saille (BE)
Thyrgrim (DE)
Wrack (DE)
Myrd (DK)

Læs mere om bands og arrangementet hos Beta og på Black Winter Fest’s Facebook-event

Er du til dramatisk alternativ rock, så kan du se frem til et nyt mini-album fra aarhusianske Liserstille, der udkommer d. 16/9. Albummet består af 3 numre med en samlet spilletid på cirka 22 minutter, og har du været fan af bandets tidligere udgivelser, så går du ikke galt i byen med Flight Of Belljár, som er titlen på det kommende udspil.

En anmeldelse af deres album Nous fra 2012 finder du HER (formateringen er lidt kluntet, da teksten er overført fra vores gamle site). Endvidere oplevede vi gruppen live i maj måned til Off Spot på Backstage i Aarhus, læs reportagen fra dagen HER (for god ordens skyld, så kan du finde del 2 af reportagen her).

Der er også ny musik fra ligeledes aarhusianske Tristesse of Enola (de har droppet “The” i bandnavnet) på trapperne. 27/9 udkommer bandets debut album, men allerede nu kan singlen “Black Dust” købes på iTunes. Vi har haft fornøjelsen af at opleve bandet live flere gange det seneste års tid, blandt andet under Aarhus Festuge, til vores eget arrangement under By I By på Bispetorv sidste år og HER til deres releasekoncert på Fairbar i Aarhus.

Vi ser frem til om albummet kan leve op til deres to glimrende EPer fra 2012, Memento Mori og den seneste The Styx River Flow, som min kollage Judas blandet andet gav følgende ord med på vejen:

“Det er nogle mørke temaer, Jesper Hother og kumpaner behandler på de 4 sange, men det gøres med et sikkert greb om både melodi og stemning og med en velklingende musikalitet. Doseringen af de musikalske virkemidler er flot afstemt, og det mærkes helt ud i fingerspidserne, når de tålmodigt opbyggede sange ind i mellem slippes fri i brusende kaskader…”. Læs anmeldelsen HER

Kashmir udsendte tidligere i år E.A.R., og udover en klubturné i begyndelsen af det nye år, så har bandet valgt at udsende en række kortfilm om sange fra pladen. Det drejer sig om cirka 3 minutter lange film, hvor bandet fortæller om 5 udvalgte numre. Den første, “Blood Beach, blev lagt på nettet i sidste uge, denne uge fulgte “Peace In Heart” og de kommede uger følger “This Love”, “E.A.R.” og “Purple Heart”.

Kortfilmene kan ses på Kashmirs YouTube-kanal.

Det aarhusianske en-mands-projekt The Denotes (Søren Jørgensen) har lagt sig selv i graven for, at koncentrere sig om sin anden musikalske legeplads So I’m An Islander. I den anledning har Søren Andersen smidt The Denotes opsamlingen Poet Park på nettet, som kan hentes kvit og frit på Bandcamp.

Om The Denotes udgivelsen Black Side Silver Fly skrev vi helt tilbage i marts 2012 blandt andet:

“(Musikken) bobler af spillelyst, evner og noget der lyder som en meget klar vision med den musik han spiller. Numrene er skarpt skåret, med et minimum af fyld og holder sig på en spilletid der sjældent overskrider de 3 minutter. Virkemidlerne er stramt dosseret og det lyder ikke som om særligt meget er overladt til tilfældighederne – ikke forstået som at de er statiske og bliver kvalt i kontrol, mere at der er styr på rammen, det der bliver puttet i den, og så leger vi ellers derfra”. Læs hele anmeldelsen HER

Endelig kan hardrockerne Dear Delusion opleves på en lille Jyllands-turné (med en enkelt afstikker til Berlin d.14/9). Bandet udgav i februar debuten Imprisonment, som vores anmelder Lanzky blandt andet gav følgende ord med på vejen:

Igennem det meste af pladen udviser Dear Delusion en fin sans for melodier og velvillighed til at bruge løs af den tunge rocks værktøjskasse. Du kan læse hele anmeldelsen HER.

Du kan opleve Dear Delusion følgende steder og datoer:

23/9: Musik- og teaterhøjskolen, Toftlund

24/9: Walthers Musikcafé, Skanderborg

25/9: Backstage, Aarhus

26/9: Backstage, Aarhus

Vi slutter af med en lille teaser fra vores egen rockende andedam. Sæt kryds i kalenderen lørdag d. 26/10, hvor Backstage i Aarhus danner ramme for en rockin’ GFRock dag med 8 bands på scenen! Mere info følger snarest, indtil da….

Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal, and the what have you – hver dag!

Previous articleRob Zombie – Living Dead Girl – 13/9 – 2013
Next articlePuscifer – Conditions of My Parole – 14/9 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.