Home Artikler Blandet Nyt Fra Rockland, uge 31

Blandet Nyt Fra Rockland, uge 31

2178
0

Efter at have være afledt af både festivaler og ferie, er der et par nyheder som vi ikke fik bragt eller omtalt hen over sommeren, så her samler vi op i et lille comeback for Blandet Nyt Fra Rockland.

Vi lægger ud med 2 nyheder fra det esbjergensiske pladeselskab Trechoma Records, der har brugt sommersolen til at tørre blækket på 2 kontrakter. Først skrev selskabet kontrakt med den møgbeskidte rock-duo Little Johnny Walker, der består af Martin Majgaard Kristensen (guitar/vokal) og Thomas Ebert (trommer). Duoen fandt sammen efter en lidt tilfældig jam aften og har over de seneste 2 år spillet over 40 koncerter og skrevet 25-30 sange (de må hellere lige få talt efter så).

Til efteråret udsendes deres første album, The First Album, der er indspillet som one takes live i CB Studios over 3 dage. Om pladen og kontrakten udtaler Martin Majgaard Kristensen:

”De sidst to år har vi rocket landet tyndt med over 40 koncerter. Der har været interesse fra et par andre steder, men da Trechoma Records meldte sig på banen, var det det eneste rigtige for os. Ikke kun fordi vi er lokalpatrioter, men også fordi Trechoma er det, vi kalder et ’Hands on Label’. Hvilket betyder, at de er gode til at holde kontakten og er oprigtigt interesseret i udviklingen i bandet. Og så er det super fedt at at komme i stald hos et selskab, der har så mange bands, vi selv synes er fede”.

Nye på Trechoma Records er ligeledes Paper Tigers, der gør sig i slut 60’er/start 70’er retro rock, med en snert af Oasis smidt ind i blandingen. Vi interviewede tilbage i marts måned, hvor de blandt andet forklarede, at de havde svært ved at få deres musik ud og generelt blive bredere eksponeret:

“Der er nok en grund til at der er nogle folk som overlever i denne branche i længere tid end andre gør. Det er fordi at de er kyniske og vælger det sikre. Vores indtryk er klart, at det er de færreste som tør tage et sats og skrive kontrakt med et band, der måske ikke spiller lige præcis den musik, som dikteres af P3”. Læs hele interviewet HER

Men nu er der altså nogen der har været modige nok til at give dem mere opmærksomhed, albummet kommer efter planen i løbet af efteråret, og førstesinglen allerede i slutningen af august. Om samarbejdet med Trechoma Records udtaler Paper Tigers:

“Vi er enormt glade for at have fundet en samarbejdspartner, der virker lige så opsat på at få os frem i verden, som vi selv er. Vi har længe ledt efter et selskab med en vision, der matcher vores egen – og det er vi sikre på, at vi har fundet nu.” 

Nyt er der også på vej fra Telestjernen & Manden de kaldte Lefty, der til september udsender albummet Det Kolde Hawaii. Titlen refererer til den lille nordjyske badeby Klitmøller og bandets road trip til denne. Albummet rummer en A og en B side, hvor Telestjernen leverer en række “fantastiske fortællinger” på side A, i mens Manden de kaldte Lefty disker op med “surf hits” på side B. Om albummet forklarer Telestjernen:

“Vi har begge længe har dyrket de store surf-ikoner som The Tornadoes og Link Wray og da Lefty tilmed stammer fra Vegebjerg ved Klitmøller var det oplagt at lave en ekskursion til Det Kolde Hawaii, for at se om stedet ville bibringe os noget kreativt. Så med surfboards på taget af bilen, et par guitarer på bagsædet og Dick Dale på anlægget kørte vi mod Vestjylland og skrev så kort sagt et album i vandkanten af Danmark, da vejrforholdene var for ”gode” til at surfe – og det blev til Det Kolde Hawaii”.

Telestjernen og Manden de kaldte Lefty kan opleves live når Det Knugende Kolde Kreidler Show går på P3 scenen på Smukfest lørdag den 9. august kl. 17.15 Desuden spiller Telestjernen lørdag den 2. september på Katballe Karma (festival ved Viborg) i skøn forening med bandet Sonja Hald, som stadig er med i Karrierekanonen. Det Kolde Hawaii udkommer d. 15/9.

Så skal vi have lidt livemusik, det kan du få til efteråret fra eksempelvis Chorus Grant. I den anledning har bagmand Kristian Finne Kristensen (Chorus Grant er egentlig et soloprojekt) allieret sig med et 5-mandsband. Tidligere i år udsendte Chorus Grant albummet Space, der modtog rosende ord hos en masse andre medier, ikke os, vi fik ikke pladen (call us).

Chorus Grant tourdatoer:

12. sept: Lyngby, templet
1. okt. Kbh., Pumpehuset
2. okt. Aarhus, HQ
4. okt. Aalborg, Skraaen / Loungen
14. nov. Odense, Dexter
29. nov. Albertslund, Forbrændingen

Vi runder af med noget fra upcoming afdelingen, Templet i Lyngby er klar med endnu en omgang LYT.NU arrangementer. Med støtte fra Lyngby-Taarbæk kommune og Optimistfonden går arrangementerne kort fortalt ud på, at 4 unge bands fra Lyngby-Taarbæk kommune parres med hver deres “større” danske navn, og giver koncert i Templet.

Meningen er, at de mere etablerede navne sparre med deres upcoming navn, giver konstruktiv kritik, i det hele taget forholder sig til dem. Templet og de større danske bands skriver herefter en slags anbefaling/pressemateriale, som de unge bands kan bruge til at få deres musik videre ud i verden.

Derudover vil et af de unge bands – efter beslutning af Templet og de større bands – få 10.000 kroner til at gå i studiet for. Pengene er skænket af Optimistfonden.

Hvis man har et ungt band, bor i Lyngby-Taarbæk kommune og kunne tænke sig at være med, kan man sende en kort beskrivelse af bandet og to lydfiler til: kontor@templet.dk

Og med denne opfordring til lukker vi Blandet Nyt Fra Rockland for denne (og måske sidste?) gang, og nyder synet af en (næsten) tom indbakke.

Skrevet af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleNarcosatanicos: Narcosatanicos ****** (6/6)
Next articleIn Lonely Majesty – Day of Broken Chains – 4/8 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.