Home Seneste April 2015 - Nyheder Artist Collective og The Choir Hates Us – Hjælp til alt det,...

Artist Collective og The Choir Hates Us – Hjælp til alt det, der ikke er så sjovt

1877
0

Interview: I et bart kontormiljø på fjerde sal midt i Aarhus sidder nogle idérige iværksættere, med musikken som omdrejningspunkt. Artist Collective er et nyt projekt, der er udsprunget fra manden bag KnowTheirName, Rasmus Hamann (som også er aktiv musiker). Det er dog Jonas Thyrsted, der kører projektet, og ham har jeg sat stævne, sammen med Mads Trebbien, som udover guitaristtjansen i Puppet Arms, også står for at udgive et soloalbum under navnet The Choir Hates Us, hvor han har brugt Artist Collective som fødselshjælper.

Der er kaffe på kanden, kanden er på bordet, og vi starter med at høre lidt mere om, hvad Artist Collective egentlig er for en størrelse.

Jonas Thyrsted fortæller:

Det handler egentlig om at udbyde nogle services, for eksempel distribution, udformning af PR, strategi for sociale medier, så kunsterne kan holde fokus på andre ting. I det her tilfælde, med The Choir Hates Us, har det handlet om at hjælpe Mads med at få distribueret musikken digitalt.

Mads supplerer:

Helt konkret har Artist Collective kunnet hjælpe mig med at få musikken udgivet. Men har også arbejdet for at få kortlagt en slagplan i forhold til musikkens udgivelse og måden at gøre det på. Artist Collective har lavet album-teaser videoen og har hjulpet mig med at skabe mere røre omkring mit projekt, så jeg faktisk selv er gået hen og begyndt at tro endnu mere på det.

Det er et rigtigt spændende samarbejde, fordi vi lærer en hel masse hen ad vejen og begge har en ret kreativ tilgang til arbejdet i musikbranchen. Men jeg tror også der er en fornødenhed til at tænke i nye retninger i en gråzone-branche, som udvikler sig konstant.

Jeg synes også det handler meget om at få udvekslet erfaringer. I har nogle erfaringer at trække på, og et godt netværk. Jeg har jo også nogle erfaringer, og folk i mit netværk, som jeg kan give videre til jer. 

Jonas fortsætter:

Det handler også om, at vi synes rettighederne til musikken skal blive hos dem, der laver musikken. Så hos os betaler man ét fladt beløb for det vi hjælper med. Vi skal ikke være et pladeselskab og det skal man som artist heller ikke forvente at vi er. Man skal stadigvæk selv skabe sit navn. Men det handler om at bakke op om noget musik, vi synes er fedt, og så give det mulighed for en hjælpende hånd. Vi synes jo for eksempel at Mads’ projekt er fedt og spændende fordi det allerede har haft succes og er blevet brugt i spots og teasers for Northside Festival .

Det jeg synes er spændende, er også den der netværksting, for vi har for eksempel mødt hinanden gennem Anders Ruby, som har produceret albummet, og Rasmus (Hamann, red.), som har startet Artist Collective. Der er noget fedt i det lokale samarbejde. Nu har vi så småt været i gang med Artist Collective siden august-september sidste år, og har haft 3 kunstnere igennem indtil videre i år, og vi vil selvfølgelig gerne have endnu flere igennem. 

JSB: Hvem er det så I har som målgruppe?

Jonas: Vi har ikke som sådan en specifik målgruppe, der er ikke nogen genrekrav. Men som tidligere nævnt, skal vi opleve noget engagement og noget energi i projekterne. Omvendt kan der også være projekter, der måske vil have bedre af at vente med at blive udgivet, eller hvor vi kan sige, “hey, det kunne være fedt, hvis I fik genindspillet det i et studie”. Vi skal jo heller ikke bare pumpe ting ud, bare for at få det ud. 

Det er en svær balance, for vi laver jo også det her, fordi vi gerne vil hjælpe med at få ting ud. Men det skal være materiale, der er klar til det. Kvalitetssnakken er vigtig, for vi skal ikke bare spytte musik ud, som så ligger på Spotify, og så er der ingen, der hører det. 

Men vi vil selvfølgelig gerne snakke med alle, der for eksempel har noget materiale, de gerne vil have noget hjælp til at få distribueret – vi kan jo sørge for at ordne noget af det, der måske er mere surt som musiker, så man får mere overskud til at booke jobs, promovere sig eller bare lave musik. 

JSB: Hvad med albummet, Mads, hvad er historien om det?

Mads: Soloprojektet opstod egentlig fordi jeg havde nogle ideer, som ikke lige passede ind i de tre bands jeg spillede i på det tidspunkt, og jeg har altid været fascineret af at lave alting selv, så jeg kan færdiggøre mine idéer, som jeg helt præcist havde forestillet mig til at starte med. Der er mange fede ting i den idéproces der opstår, når man er et band, og den måde tingene kan udvikle sig på. Men nu havde jeg lyst til at prøve og gøre det hele på min egen måde.

Det blev så til det her album med 8 tracks, som spænder vidt, men som man nok samlet kan kalde “progressiv rock”. Det kan nok tale lidt til alle, der ikke hører tysk schlager eller techno-musik, men jeg tænker i første omgang, at det skal spredes gennem netværk og sikkert vil ramme folk, der selv spiller musik først. 

Jeg har overvejet at få samlet en lille flok til at spille materialet live og måske prøve at komme til at spille til Mellow Sessions…

Jonas: Ja, det kunne være et godt match. De sidder faktisk lige herinde ved siden af… 

The Choir Hates Us cover
The Choir Hates Us cover

JSB: Hvordan synes I miljøet og musikscenen generelt er i Aarhus for tiden – Artist Collective taler vel også ind i den udvikling, der foregår?

Mads: Jeg synes egentlig musikscenen er ret sprudlende i Aarhus for tiden, men jeg ser også bands, der ikke gider spille de her skodjobs længere. Der er måske mere målrettethed…

Jonas: Og kvalitet.

Mads: Ja, og rigtig meget kvalitet. 

Jonas: Med branchekasketten på, så synes jeg der er god støtte til musikmiljøet i Aarhus, for eksempel fra Promus, og der er større arrangementer, der får en god støtte fra kommunen, for eksempel Spot, Northside, og flere andre festivaler, som trækker godt med opmærksomhed. Jeg går på gratis kurser hos Promus, hvor der kommer branchefolk fra store etablerede management- og pladeselskaber og fortæller. Det synes jeg sgu er sejt, at det kan lade sig gøre. 

Mads: Det kan til gengæld være lidt svært at komme igennem til nogle af spillestederne. Men jeg synes der er mange fede spillesteder  i Aarhus, og man bliver som regel altid behandlet godt.

Jonas: Men er vi ikke overvejende stor smiley på Aarhus?

Mads: Jo, det er vi. 

Vi slutter på den store smiley og bliver enige om at der sker mange spændende ting i Aarhus musikalsk for tiden – blandt andet The Choir Hates Us’ nye album, som udkom d.20. april. Tjek Artist Collective ud på deres hjemmeside eller facebook, hvor der også er links til The Choir Hates Us-albummet, som vi i øvrigt anmelder indenfor de næste par uger.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleThe Entrepreneurs – Brutal Summer – 23/4 – 2015
Next articleSelect Captain: Pure Neon (EP) ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.