Home Koncerter Anbefalede koncerter i København, uge 9

Anbefalede koncerter i København, uge 9

2142
0

Så er det forår! Det siger kalenderen i hvert fald, men eftersom det her er skrevet for over en uge siden, så har jeg ingen anelse om hvordan vejret er…. jeg tager et gæt og går ud fra, at der stadig er mange gode grunde til at søge ly på et spillested.

Ja, vi er tidligt ude med kjøwenhavneriet i denne uge, men det er fordi at 3rd Tsunami Agency har valgt at lægge deres CPH Soundwave arrangement på en tirsdag. I Huset KBH tages forskellige scener i brug og præsenteres i alt 6 navne i løbet af aftenen. Du får elektronisk solu-funk fra M.I.L.K., elektro-soul  rock fra duoen Thanks, og bare pop fra Soleima. The Chairman, som vi har et album fra i anmelder-kø er ude i noget selvterapeutisk afrobeat med trommemaskine og analoge synthesizers, mens de 2 sidste navne er nogen vi HAR anmeldt af flere omgange tidligere.

Trioen The Awesome Welles trippede Jonas lidt over i 2014, hvor de leverede en glimrende koncert på Rising Scenen på Roskilde Festival, hvor vi også fangede dem til en længere snak i Backstage Village (VIP). Senere blev det til 5 stjerner for debutalbummet, og blandt andet følgende konklusion:

“The Awesome Welles rummer 11 dygtigt skårne sange, hvor især en håndfuld af dem glimter i det sjælelige mørke, som The Awesome Welles også formår at fremmane. Det er dygtigt gjort, og især viser albummet at bandet er nogle rigtig dygtige rocksnedkere. Samtidig er teksterne også både velskrevne og vedkommende, og på et højere niveau end man normalt finder hos debuterende danske rockbands”. Læs hele anmeldelsen HER

Sidst men ikke mindst har vi endnu en trio, nemlig Baby In Vain. De var voldsomt i vælten for 2-3 sæsoner siden, og så blev der en lille smule stille omkring støj-rockerne…… nuvel, nu larmer de altså igen. Vi fangede dem live på Roskilde Rising i 2013, hov næh, “Pavilion Junior” var det sgu’ da dengang, da hypen var noget nær på sit højeste, og senere gik gæste anmelder Onkel S i koma over dem på Gutter Island Garage Festival 2014.

Huset KBH // d. 1/3 // Kl. 20.00 // 110 kr.

https://youtu.be/iyz_emC__iE

Torsdag, lad os se hvad du har til os, vi lægger ud på Amager, hvor en dansk musiklegende indtager Amager Bio. Sidst vi hørte fra Niels Skousen meldte han fra.com og sagde smil eller dø, med den fremragende plade af samme navn. En af mine favorit udgivelser i 2014, som jeg blandt andet har skrevet følgende om:

“Veteranen Niels Skousen viser på Smil Eller Dø, at der stadig er masser af musikalsk, og ikke mindst lyrisk, bid tilbage, trods han har rundet de 70 år. Smil Eller Dø er et rigtigt “lyttealbum”, i den forstand, at musikken, meget smagfuldt produceret af Nikolaj Nørlund, på overfladen ikke gør det store væsen af sig, men fungerer som en art indtagende lydtapet for Skousens fantastiske tekster”.

Derudover har Skousen siden årtusindeskiftet udsendt en lille håndfuld meget roste plader, der sagtens kan måle sig med hans første kreative storhedstid i 70’erne.

Amager Bio // d. 3/3 // Kl. 19.00 // 250 kr.

Så tager vi lige et hurtigt smut i Pumpehuset, hvor der præsenteres et band der gødt tør satse en del af butikken, når de udsender plader. Nemlig TesseracT, der i over et årti har leget med den progressive metalgenre. Polyrytmiske riffs, ambiente passager, skæve udflugter og djent – du finder det her hos disse briter.

Kort sagt overhovedet ikke noget for mig, HA!

Pumpehuset // d. 3/3 // Kl. 20.00 // 185 kr.
Vi runder torsdagen af med så stor en omgang space-rocking shoegaze, at det breder sig helt over til og med fredag. Nemlig Copenhagen Psychfest Spring Edition, bagmændene kan åbenbart ikke få nok af at arrangere festival og det er nu nærmest blevet en kvartalsting.

Stengade lægger lokaler til i denne omgang, hvor torsdag byder på Nik Turners New Space Ritual Band (UK), der består af Ex. Hawkwind medlemmer, Yuri Gagarin feat Dr. Space/Scott Heller from Øresund Space Collective (SE) og de danske spacepunkere Måneskjold.

Fredag præsenteres som PSYCHGAZING-EXTRAVAGANZA (inklusiv CAPS LOCK), med neo-psych fra danske The Wands og svenske We Are Wood, “mørk og ond psychgazing” fra italienske Sonic Jesus, 90’er post-rock fra My Beloved og indie-gazer fra Catch The Breeze, som vi har anmeldt positivt af en par omgange HER.

Stengade // d. 3. + 4/3 // 275 kr. (torsdag), 175 kr. (fredag), 400 kr. for begge dage
Vi forstætter fredag på KB18, hvor der er dømt Aarhus-invasion. Liserstille har vi anmeldt positivt her på siden en del gange, først på albummet Nous, dernæst EP’en Flight of Belljàr, begge til 4 stjerner, inden de toppede den med albummet Empirical Ghost, som Jonas tildelte 5 stjerner i april sidste år. Afslutningsvis konkluderede han, at albummet:

“…efterlader mig med en fornemmelse af et album, der er medrivende, velspillet, rocker igennem og eksperimenterer, uden at gå på kompromis. Højdepunkterne for mig ligger i starten og på midten af albummet, mens jeg kommer til at savne vokalen på  sidste del. Det er dog en mindre skønhedsplet, og alt i alt er Empirical Ghost en stor anbefaling værd. 5 stjerner herfra”. Læs hele anmeldelsen HER

Med sig har de Dance With Dirt, som jeg engang var rigtige tarvelig ved i en album-anmeldelse, men de kunne også bare lade være med at drille og have så meget energi! Det klæder dem til gengæld på en scene, hvor jeg også har rost dem af flere omgange – indtil en aften på Beta, hvor jeg ikke kunne følge med!

På deres nyeste album, Marathon, har bandet, fornuftigt nok, skruet lidt ned for tempoet og op for den melodiske rock, og sørme om de ikke vinder en del på det, på den lange bane! Den kan du læse en anmeldelse af på torsdag.

KB18 // d. 4/3 // Kl. 20.00 // 60 kr.

https://youtu.be/IrY7w-MjFvc

Lygten Station byder på 3 danske navne, du får prog-rock fra Odd Palace og Igen Igen der beskriver dem selv som “wienerbrød bagt i helvede”, det lyder jo meget delikat og så er der Tobias Ingemann.

“Tobias Ingemann er på en måde et sammenstød mellem singer songwriter stil, helt klassisk rocksanger sangskrivning, atmosfærisk rock, tilsat en lidt underlig 80’er vinkel, hvor der stedvis dryssede godt med synthesizer ud over blandingen. Det fungerer ikke helt gnidningsfrit alle steder, men alligevel er der noget sært charmerende over det, hvor man tænker, “okay, det her burde egentlig ikke fungere – men jeg kan lide det?”. Det kastede 3 positivt stemte stjerner af sig i min anmeldelse.

Lygten Station // d. 4/3 // Kl. 20.00 // 30 kr.

Sidste stop fredag bliver på Rust, hvor den også står på 3 danske upcoming navne, denne gang i den mere alternativt soulede afdeling – i hvert fald så vidt jeg kan læse/lytte mig til. SANT har både kvinde vokal, guitar, strygere og en salonpianist, mens Papa Jama er ovre i det funky soulede, hvor der også er plads til saxofon. Sidste navn, Forest On Fire har jeg sørme anmeldt en EP fra tilbage i december sidste år.

Her blev det til 4 stjerner til Higher og blandt andet følgende ord:

“Forest On Fire bevæger sig altså indenfor moderne pop-rock med et dyp soul, hvor klassisk, driftsikker og fermt udført ballade-håndværk synes at være i højsædet. Eller, det er i hvert fald der det største potentiale, i mine ører, gemmer sig. Titelnummeret “Higher” og “Into The Night” er nok gruppens stærkeste kort i den henseende. Førstnævnte er en langsom, bølgende og smagfuld klaver-båret pop-ballade, der finder en fin balance mellem patos, svulstighed og det der luftige “schwung”, som kunne give en flyvetur på de hjemlige radiobølger. Der er styr på virkemidlerne, formen og denne slags numres “spilleregler” – og så er melodien tilpas iørefaldende og genkendelig, uden at det bliver påtrængende eller kedeligt”. Læs resten af anmeldelsen HER

Rust // d. 4/3 // Kl. 20.30 // 40 kr.
2 hurtige skud lørdag, plaff plaff, hvor vi lægger ud på Amager, hvor Beta har islandsk besøg. Fufanu, det ringer måske ikke så mange klokker, heller ikke mine, men det gør Blur og Damon Albarn til gengæld! Han er åbenbart helt tosset med de her islændinge, hvilket har resulteret i, at han har remixet noget musik for dem og haft dem med som supportband for ham i 2014, og for Blur året efter. Stilen er guitar og synth-baseret post-punk new wave rock-halløj, men de startede egentlig som et mere techno-orienteret projekt. Der kan man bare se!

Opvarmningen leveres af Deadpan Interference, som jeg smed 5 stjerner efter for deres selvbetitlede debut sidste år:

“Danske Deadpan Interference både forkæler og skræmmer, virker dragende og støder lytteren væk og bygger op og river ned på på deres debut-album. De kalder det selv naivistisk og tung noisegaze, men genremæssigt rummer bandet elementer fra alt muligt i rockhistorien, fra 60’erne op til 90’erne”. Læs resten af anmeldelsen HER

Er man mere nysgerrig efter hvad der gemmer sig bag noisegazen, så kan man læse et interview med gruppen HER

Beta // d. 5/3 // Kl. 22.00 // 100 kr. (forsalg) 125 kr. (døren)
Og så slutter vi af med en ordentlig omgang mord und totschlag, når Cabal holder gratis releaserabalder på KB18. Stilen kalder de selv en blanding af black, djent og hardcore, ingen deathcore, men det er nok fordi det lugter lidt grimt. Bag det mørke, brutale og lidt hemmelighedsfulde ydre gemmer sig nogle kræfter, der tidligere har huseret i den grumme danske undergrund og nu gør fælles front med et debut-EP Purge, som vi anmelder her på siden snarest.

BØH!

Support: Unseen Faith

KB18 // Kl. 20.00 // Gratis

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleAnother Juggle: Dance Sunshine, Dance ★★★★★☆
Next articleShotgun Revolution – City of Fire – 2/3 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.