Home Seneste Februar 2016 - Nyheder Anbefalede koncerter i København, uge 8

Anbefalede koncerter i København, uge 8

2072
0

Med vinterferien i bakspejlet ræser vi foråret i møde (måske?), det vil sige fuld tryk på byens spillesteder. Igen bydes der på en blandet landhandel, hvor der burde være lidt for enhver smag – hvis man ikke er for kræsen, forstår sig.

Vi lægger ud i Templet i Lyngby, hvor heavyrock liderbasserne Förtress står klar til at sprede…. glæde. Bandet har holdt lidt lav profil i en længere periode, men nu er der et nyt album på trapperne (eller er Ambrosia ude nu?). Sidst vi oplevede gruppen live, var da de indtog Rising Scenen på Roskilde Festival 2014, hvor man vel med rette kunne diskutere, om de ikke allerede der var ved at være for “store” til upcoming scenen?

“Bandets energiske heavy-rock blanding faldt da tilsyneladende også i god jord hos publikum, som så ud til at hygge sig godt til numre som ‘Suneater’, ”Electric Mountain’ og ‘Thunderbeast’, der alle blev leveret med swung og overbevisning”, skrev Jonas dengang og konkluderede, at “klasse og professionalisme fornægter sig ikke”.

Support: 11th Street Kids

Templet // d. 25/2 // Kl. 20.00 // 100 kr.
Vi iler på tværs af landkortet, til Amager, hvor der er italiensk og dansk på menukortet. Giuda er et ubeskrevet blad for mig, men karakteriseres som street punk, møder disco og glam med en sjat Slade smidt ind i blandingen. Javel ja!

Opvarmningen står Disarray Son for, som vi både har lavet et interview med og anmeldte EP fra, samt tjekket ud live for ganske nylig, hvor Stefanie fangede dem i Huset KBH. Her kom hun både ud på kanten af stolen, fik associationer til at sidde omkring et lejrbål og drikke rom fra flasken, vilde soloer og trommer og bas der går lige i brystkassen.

Beta // d. 25/2 // Kl. 21.00 // 120 kr. (forsalg) 150 kr. (døren)

Vi runder torsdagen af på KB18, hvor der er dansk-hollandsk metaltræf. Sidstnævnte repræsenteres ved bandet Gold, der kort og godt præsenteres som “post everything experimental rock feat. ex member of The Devils Blood”. Det danske indslag kommer fra Slægt, som jeg har været ret begejstret for på plade, men som Troels-Henrik vidst ikke var helt på bølgelængde med live til When Copenhell Freezes Over på Atlas i Aarhus.

Slægt nåede jeg lige at anmelde på falderebet i 2015 OG sende 6 stjerner efter for deres mini-album Beautiful and Damned, der også toppede en af mine årslister. Fra den anmeldelse napper vi lige et citat:

“Stilen som Slægt lægger for dagen er særdeles indbydende, og på samme tid en hyldest til noget der var og noget der peger fremad. En art sammensmeltning af elementer fra black, sort død, klassisk heavy metal og noget 70’er rock lignende. Udført og eksekveret uden den mindste rysten på hænderne og antydningen af, at den eksplosive og på papiret måske lidt utilregnelige blanding ender med ikke at ville hænge sammen”.

KB18 // d. 25/2 // Kl. 20.00 // 50 kr.
Vi forsætter på Loppen, der fredag åbner dørene for Childrenn‘s releasefest. Her loves der mørk, repetitiv og desperat rockmusik. Det kan jo være meget godt, men hvis det ikke er nok til at vækkes ens nysgerrighed, så gemmer der sig en række erfarne herrer bag bandnavnet.

Childrenn består nemlig af Manoj Ramdas (The Good The Bad, Sort Sol, Raveonettes, SPEkTR m.fl.), Jakob Jørgensen (Psyched Up Janis), Jakob Brixen (Mechanical Bird, Kloster, Hymns from Nineveh) og Rune Nugge Kristensen (Powersolo). Debutalbummet anmelder vi snarest her på siden.

Loppen // d. 26/2 // Kl. 21.00 // 70 kr., 120 kr inkl. cd, 150 kr. inkl LP

Vi forsætter festen på High Voltage, hvor der er dømt hård rock fra Dead Man’s Hand, som Thomas tildelte 4 stjerner for deres selvbetitlede EP tilbage i maj sidste år. Han beskrev blandt andet bandet som:

“… en blanding af tidlig Bon Jovi og Dizzy Mizz Lizzy tilsat lidt nosser. Der er uden tvivl opløb til noget rigtig godt på EP’en, men sangene mangler liiige det sidste for at brænde igennem for alvor. Dog har bandet godt fat i den røde tråd, og viger ikke en millimeter fra det hårdtrockende spor de befinder sig på, fra start til slut”. Læs resten af anmeldelsen HER

Siden har bandet efter sigende skiftet forsanger, så der nu er kvindevokal i front.

Support: Under The Bunker

High Voltage // d. 26/2 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Fredagen rulles i garagen i Råhuset, hvor Wonderwhy præsenterer 3 danske upcoming navne. Du får jazzet 70’er rock fra Rumklang, og indie-pop fra The New Investors, hvis relativt hypede debut vi anmelder indenfor nærmest fremtid.

Københavnske The Orange Grove er et 6 mand stort orkester, der med egne ord er inspireret af den amerikanske/californiske vestkysts boheme og surferkultur, ligesom country/folk-rock og americana vibes gennemstrømmer albummet. Stare Into The Sun er en varm, vuggende, venlig, men også lidt for lang, og måske i sidste ende, for høflig størrelse til helt at skinne igennem. Læs anmeldelsen HER

Råhuset // d. 26/2 // Kl. 20.00 // 50 kr.
Det bringer os frem til lørdag, hvor der er lidt mere ro på drengen, det vil sige vi lægger ud med en tur tilbage på High Voltage, hvor der, naturligvis, er rock på programmet. Øverst på plakaten står amerikanske Biters, dem kender jeg sørme ikke! Men der loves catchy og flabet synge med rock og rul, fra et band der efter sigende skulle storme frem i USA og England lige nu. “…tykke undertoner af Thin Lizzy, AC/DC, 70’er David Bowie, T-Rex og Rolling Stones bundet sammen i et uimodståeligt poppunk univers”. Javel ja!

Opvarmningen leveres af Libido Overdrive, som Thomas har kaldt über-energisk hardrock i en EP anmeldelse, der har lidt over et års tid på bagen.

High Voltage // d. 27/2 // Kl. 22.00 // 100 kr.
Og det der med lidt mere ro på drengen hentydede til, at der kun er et arrangement mere på tapetet lørdag aften. Vi lukker og slukker dog med stil på Amager, hvor Beta har besøg af en af de mere sjældne gæster. Nemlig I Am Bones, der genopstår til kun 2 koncerter, hvor de fejrer gamle, interne stridigheder, eller noget, ved at lægge bagkataloget til gratis download på det der world wide web.

Det drejer sig så kun om 2 albums, men alligevel, for det er trods alt 2 af de mere roste albums fra den danske undergrund op igennem nullerne, udsendt på det legendariske Morningside Records. Iørefaldende og poppet groove-punk halløj et eller andet, sikkert 00’er hipt var stilen, og nu, 7 år efter deres sidste koncert, er det tid til at finde ud af om skidtet stadig (ikke) holder. Eller egentlig ikke, det er jo lidt ligemeget, når bandet alligevel opløses igen efter de 2 koncerter!

Om koncerterne har nuværende ex. medlem Johannes Gammelby udtalt:

“Vi var mildt sagt trætte efter lange, opslidende turneer og urealistisk høje ambitioner kombineret med lavt selvværd, dårlig arbejdsmoral og en lidt for begejstret ølbegejstring. Så rådvild og skuffet trak jeg stikket i sommeren 2009, selvom vi arbejdede på en ny plade, der naturligvis kunne være blevet epokegørende. Nu er tiden moden til at dø rigtigt”.

Support: Dog, Paper Submarine

Beta // d. 27/2 // Kl. 21.00 // 100 kr. (forsalg) 130 kr. (døren)

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleLSD On CIA: Celestial Bodies ★★★★★☆
Next articleDisarray Son – All Of These Days – 26/2 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.