Home Koncerter Anbefalede koncerter i København, uge 45

Anbefalede koncerter i København, uge 45

2021
0

Så trækker vi i vores fineste koncertskjorte igen, i denne uge bør den passe til brasiliansk metal, religiøse undertoner, folk-rock, feminin pop, drømme-pop og støj-rock, hvis den skal matche ugens anbefalede koncerter.

Vi lægger ud med den brasilianske metal, når legendariske Sepultura gæster Pumpehuset torsdag aften. Eller skulle man hellere sige resterne af Sepultura? For det er vel ret beset kun bassisten der er tilbage fra det oprindelige line-up (og guitarist Andreas Kisser, kind of..), hvis mest berømte og succesfulde konstellation talte de to Cavalera brødre, Max og Igor.

Jeg oplevede selv den nyeste inkarnation af gruppen live på Copenhell i 2014, det var da….. tjo:

“De nye numre bandet luftede faldt egentlig ikke til jorden, hvilket overraskede mig en smule, ikke at der var nogen ny “Refuse/Resist” imellem, bevares, men helt håbløst var det bestemt ikke. Det gav bare en lidt underlig følelse af at overvære noget der ikke føltes heeeelt rigtigt, som et virkeligt kompetent Sepultura coverband, der spiller fine versioner af original gruppens klassikere, men så lige har skrevet nogle egne numre, der minder lidt om dem i tone og stil og så feder hit-sættet op med dem”.

Men måske du kan abstrahere lidt bedre fra det end mig, og måske er de lidt mere intime rammer i Pumpehuset hvad der skal til for at seancen letter?

Opvarmningen er dansk og leveres af Essence, der selv headlinede Pumpehuset fornylig. Bandet startede i den meget traditionelle thrash-boldgade men er på nyeste album, Prime, muteret til lidt af en genrehybrid.

Der er blevet plads til punk, hardrock, heavy og mere eller mindre skæve indfald der også inkluderer rap (!). Jeg var selv ret underholdt af albummet i min 4-stjernede anmeldelse fornylig, men var også omkring, at det her nok kommer til at dele vandene, vil kunne skræmme nogle ældre fans af bandet væk og få dele af “metal miljøet” på barrikaderne i demonstration, for at få Essence ekskluderet/afsat/henrettet.

“Hvad albummet ind i mellem mangler af overordnet fokus og sammenhæng, men det kompenseres der for i stor stil med følelsen af eventyrlyst og idérigdom. For hvert nummer man ikke er helt solgt på, er der 2 der gør op for det, eller nogle musikalske udflugter der bare får en til at trække på smilebåndet – på den helt rigtige måde.

Er Essence, samlet set, modige, dumdristige, irriterende, frække og drillesyge på Prime? Vandene kommer nok til at være delte, dog hælder jeg mod det sidste, selvom jeg startede i den første lejr”. Læs hele anmeldelsen HER

Pumpehuset // d. 5/11 // Kl. 20.00 // 250 kr.
Samme aften kan du også hoppe på metroen til Vanløse, eller cykle hvis du bor tættere på, naturligvis, for da kigger Hymns From Nineveh forbi Kulturstationen. Ud over at være et navn som jeg har virkeligt svært ved at stave, så er det en gruppe der vel efterhånden ikke behøver den store forkromede introduktion.

Gruppen har efterhånden 3 albums på samvittigheden, med rødder i folk-rocken og et kristent sangfundament. Det er alle 3 albums, som er blevet modtaget med flotte ord og stjernestøv i musikmedierne over en bred kam. Altså undtagen os. Vi har aldrig anmeldt en Hymns Form Nineveh udgivelse. Så….. ingen citater fra arkivet til dem, lad os nappe en sang i stedet for.

Kulturstation Vanløse // d. 5/11 // Kl. 20.30 // 150 kr.
Vi bevæger os ind mod byen og videre til fredag, hvor Rust heldigvis har 2 navne på plakaten som vi kan citere os selv for!

Først har vi americana-garage-country-duoen The Devil’s Tiny Chains fra Aalborg, der for lidt over et års tid siden udsendte albummet Where’s The Riot?. Den skive var Thomas svært begejstret for og kvitterede med 5 stjerner:

“Det her er bare et album på et meget højt niveau, og det ville overraske mig usædvanlig meget, hvis man ikke kommer til at høre meget mere til The Devil’s Tiny Chains i fremtiden, de har i hvert fald alt der skal til for at slå igennem. Der er ikke så meget andet at konkludere, at den Aalborgensiske duo med Where’s The Riot? leverer en meget overbevisende, troværdig og helstøbt western rock ‘n’ roll debut”.  Læs hele anmeldelsen HER

Tidligere i år havde jeg selv fornøjelsen af albummet Songs and Reality fra Merigold, som jeg kvitterede med 4 stjerner for:

“Bag navnet Merigold gemmer sig Ulrik Tarp Merrildgaard (+ band), der også slår sine folder i musikalsk beslægtede Workers In Songs. Merigold er mere americana end Workers In Songs’ hang til country, men alligevel er der visse fællesnævnere. På plussiden tæller, at Merigold’s støvede og vuggende americana lyder lige så autentisk som Workers In Songs’ bud på countrymusikken.

Den mestendels afdæmpede og roligt tøffende musik er både stemningsfuld og rummer masser af atmosfære, så man straks føler sig placeret på en hesteryg, mens man tager sig en tilbagelænet ridetur udover de store åbne prærievidder. Med solen lige i sit vindbidte og furede fjæs, i temperaturer der gør én dvask og afslappet”. Resten af anmeldelsen kan læses HER

Det lyder da som en halv-støvet og hyggelig aften på Rust.

Rust // d. 6/11 // Kl. 21.00 // 40 kr.
Så smutter vi en tur i Kødbyen hvor KB18 byder på labre poppede toner fredag aften. Omdrejningspunktet for aftenen er en releasekoncert/party for og med (Marie) Gottschalk, der efter 2 EP’er er klar med debutalbummet Common Ground.

Jeg er selv i gang med pladen lige nu, men er ikke nået så langt i min lytning, at jeg tør komme med bud på hverken stjerner eller konklusion på oplevelsen, men vi kan da godt lige runde de store linjer.

Det er pop. Pop der både rummer elektroniske og lidt pop-rockede strømninger, med en nydelig og behagelig kvindevokal i centrum. Selv om universet gennemstrømmes af en følelse af let-distance og kølighed, så fremstår Gottschalk alligevel ikke som nogen isdronning. Der er noget varme og nærhed der et sted.

Indfanges den også live?

Support: JUJU ME

KB18 // d. 6/11 // Kl. 20.00 // 50 kr.
Lørdag har vi kun fundet et enkelt tilbud frem, til gengæld er det varieret, broget og rummer hele 4 navne til en billig penge. Vi skal et smut i Råhuset, der har sammensat en lille håndfuld navne, der lige umiddelbart stritter i lidt forskellige retninger.

Du får Rome In Reverse, der gør sig i det elektronisk ambiente, John Grave and Jebediah Black som skulle være noget mørk, synth-punket 80’er ræs af en slags og Shoegaze/støj-pop fra duoen Glas. Endelig er der drømmende toner fra Ufornia.

“Danske Ufornia er et nyt band bestående af nogle garvede herrer, der prøver kræfter med drømmende shoegaze og post-punk. Kulde og varme smelter flot sammen på bandets debut EP, men det afgørende stormvejr der kunne ruske lidt op i tingene, eller blæse en mod nye horisonter, udebliver i sidste ende.

Er det så godt eller skidt? tja, det må jo være op til den enkelte lytter at bedømme, men denne lytter sidder i hvert tilfælde tilbage efter gentagende lyt og savner lige det sidste et eller andet. Det behøvede ikke engang at være noget nyt eller decideret overraskende for genren, måske mangler jeg bare lige, at musikken giver mig det sidste sus eller løft for at jeg er helt revet med?”.

Sådan indledte jeg min 4-stjernede anmeldelse af Ufornia, da jeg anmeldte deres debut-EP tilbage i slutningen af august. Det dækker vist meget godt mit indtryk!

Råhuset // d. 7/11 // Kl. 20.00 // 50 kr.
Vi lukker og slukker med et enkelt tilbud søndag, hvor man kan daffe Store Vega og se larme-legenden Thurston Moore med band. Egentlig er arrangementet en kombineret filmfremvisning (i samarbejde med CPH:DOX) og koncert, men filmdelen er nu udsolgt – dog er der stadig (i skrivende stund) billetter til koncerten.

“Kortfilmen kredser om den London-baserede aktivistgruppe The Angry Brigade og den nulevende amerikanske politiske fange, whistlebloweren Chealsea Manning”, skriver Vega, men det er selvfølgelig mest interessant, hvis du har billet til den del.

Dog formoder jeg, at filmen og dens tema har en vis forbindelse til musikdelen, der efter følgende leveres af Sonic Youth veteranen og hans nye band. De er aktuelle med albummet The Best Day, fra sidste år. Den har jeg ikke fået hørt, men de anmeldere der har, har rost både den og det nye band Moore har allieret sig med. Så er du til den gamle støj-bandit, så er det nok pengene værd!

Store Vega // d. 8/11 // Kl. 20.00 // 220 kr. (forsalg) 240 kr. (døren)
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleLars & UHøRT: SkRåT ★★★★☆☆
Next articleThe B-52’s – Rock Lobster – 6/11 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.