Home Koncerter Anbefalede koncerter i København, uge 44

Anbefalede koncerter i København, uge 44

2225
0

I denne uge, hvor oktober går på hæld og nogen leger Halloween halløj, er koncert udbuddet en smule “sidst på måneden” ramt, men alligevel har vi fundet 5 anbefalinger frem til de mørke aftener sidst på ugen.

Især lørdag er der et godt udvalg, men vi lægger lige ud med en enkelt fredagskoncert på Amager, hvor Mellemblond gæster Beta. Tilbage i april måned udkom  seneste udspil fra indie-gruppen, den anmeldte vi ikke, til gengæld var der 4 stjerner fra vores løsgænger anmelder Christian Axholm til albummet Lysvågen tilbage i april 2013:

“Lysvågen er en plade, der rammer plet, når den rammer. Kontrasterne mellem det storladne og underspillede blandet med dagdrømmerier og fortællinger fra storbyen gør den interessant, og jeg opdager nye detaljer, hver gang, jeg lytter til den. Det ér en virkelig nuanceret størrelse, men det er dét, den vinder på. Mellemblond er gået efter at skabe deres eget univers. Det skal de ha’ ros for. Ikke mindst fordi, det er modigt, men også fordi, det er lykkedes”. Læs hele anmeldelsen HER

Mellemblond er en lidt ukendt størrelse for mig, så jeg tog lige en hurtig lytter til nyeste album, Fra Et Sted, der er tilgængelig i sin helhed på bandets YouTube kanal. Navne som Nikolaj Nørlund, Ulige Numre og Folkeklubben er nogle af dem der ofte nævnes i samme sætning som Mellemblond – det er ikke helt skud forbi. Jeg tænker af en eller anden grund også på Sebastian? Måske er det et ekko af den gamle trubadur i vokalen, for rent musikalsk er det noget mere rocket det Mellemblond har gang i på nyeste album.

Indie-rocket, men også folksy og med en mørk, poetisk drømmende kant, der gør at musikken har noget luftigt og svævende over sig. Det skal jeg vist have dyrket lidt mere ved lejlighed!

Support: Anja Kikbusch

Beta // d. 30/10 // Kl. 22.00 // 125 kr. (forsalg) 150 kr. (døren)
Så hopper vi til lørdag, hvor vi finder de 4 resterende anbefalinger for denne uge. Første stop gør vi igen på Amager, nu det var der vi slap fredag. Denne gang er det i Amager Bio det går ned, hvor det poetiske måske bliver skubbet en smule i baggrunden til fordel for straight up rock og rul af den gamle skole.

Shotgun Revolution er nemlig, igen igen, klar til at indtage Amager med deres amerikansk inspirerede, radiovenlige rockmusik, som lyder som de har været en tur med Doc Browns tidsmaskine og er landet fra 80erne et sted. Eller i hvert fald senest de tidlige 90ere.

Bandet har en erklæret hang til Jack Daniels, og den klassiske whisky står da også godt til gruppens rock-toner, der ud over spiritus oser af denim, læder, vind i håret og cowboy hatte – uden at det bliver pastiche. De numre jeg har hørt fra bandet rocker som end autentisk nok igennem, det er bestemt ikke den dybe rock-tallerken der bliver genopfundet her, men det er helt sikkert heller ikke meningen. God gammeldaws stadionrock, som du kan klappe med på og bunde fadøl til. Det er der jo ikke noget galt i.

Bandet burde også være brandvarme og klar til at give den gas, efter de blandt andet har spillet hele 22 koncerter rundt omkring i Kina tidligere i år.

Amager Bio // d. 31/10 // Kl. 20.00 // 150 kr.
Så drøner vi lige lidt ud af byen, inden vi sniger os tilbage mod bymidten igen senere, der er nemlig vikingetræf i Templet i Lyngby. Eller nok i hvert fald det nærmeste vi kommer det i denne weekend i det københavnske.

Hele 4 bands er der fundet plads til på plakaten denne aften, som gør sig inden for den vikinge/folkede afdeling af metalmusikken. Det mest eksotiske indslag er nok Nine Treasures, der stammer fra det indre Mongoliet, Kina. Alle tekster er på mongolsk, så der er da lagt op til en af de mere sjældne oplevelser her!

Sylvatica er er navn jeg kun kender….. af navn, men vi er i den black metal inspirerede ende af folk-metallen. Gruppen er fra Nyborg, hvor idéen åbenbart opstod i en alkohol tåge i mens der blev lyttet til Svartsot – det er da en skabelsesproces man på en eller anden måde kan relatere til.

https://youtu.be/_fDHw0UU3bc

De sidste 2 navne på scenen denne aften er til gengæld nogle vi tidligere har anmeldt i forskellige sammenhænge her på scenen. Vanir udsendte sidste år albummet The Glorious Dead, som Jonas godt nok “kun” tildelte 3 stjerner, men det var muligvis mere et udslag af at han fik en overdosis af nogle af gruppens virkemidler, som sækkepibe, end det var direkte møntet på black metal folkernes musikalske meritter?

“Jeg er temmelig overbevist om at Vanir nok skal sparke grum vikinge-rumpe live, men The Glorious Dead bliver aldrig helt glorværdigt for bandet, dertil er kompositionerne for ordinære, omend bandet spiller alt hvad de har lært. Jeg ender faktisk også med at savne mere nordisk islæt (det er meget internationalt klingende dødsmetal, Vanir byder på), når nu sangene er centrerede omkring vikingeuniverset. Samtidig ender jeg heller ikke helt med at være fan af den omfattende brug af sækkepibe, og derfor ender vi ‘kun’ på 3 store stjerner til The Glorious Dead”. Læs hele anmeldelsen HER

Sidst, men bestemt ikke mindst, har vi Heidra:

“Heidra har med Awaiting Dawn lavet et album, der giver mig lyst til at stævne ud på det første og bedste erobringstogt jeg kan finde, med bandets musik blæsende ud af højtalerne. Hvis der er nogen retfærdighed til her i verden, så er det også et album der bringer Heidra videre ud i den store verden, mod nye og spændende horisonter og store sejre”.

Således skrev jeg i min højstemte 6-stjernede anmeldelse af deres episke album Awaiting Dawn i juni måned sidste år. Det var måske en stjerne i overkanten, men hvad faen, jeg var høj på vikinge metal, fluesvampe, horn og dyreskind.

Templet // d. 31/10 // Kl. 20.00 // 100 kr.
Så bevæger vi os mod Kødbyen, hvor KB18 fyrer en højlydt, tung og mørk tretrins københavner raket af. Soulstains er en trio der definerer dem selv som tunge, progressive og syrede. Et hurtigt lyt til nummeret “Blind” afslører, at de ikke tager helt fejl med det selvbillede. Der ulmer også noget skævt og ildevarslende i det flossede og små-psykedelisk bølgende lydbillede, der helt generelt har en dejlig rå og upoleret undergrunds-livelyd vibe over sig.

Gaia er ovre i det mere langsomt udviklende og krybende, tung, dunkle og olme doom-metalliske. Det er et af de bands der i længere tid har været på min “to do” liste, når de er dukket op i forskellige sammenhæng, men som jeg på grund af diverse omstændigheder aldrig har fået tjekket ud live.

Det samme kan siges om sidste navn på plakaten, Dirt Forge, der er mere ovre i sludge metallen. Det går ikke vanvittig hurtigt, faktisk lyder det som grumme klange fra afgrunden, som ville være glimrende at tage sig en ordentlig koma koger til – af den art man nu lige selv måtte foretrække.

Det må være ugens mest krasbørstige og råt for usødet tilbud.

KB18 // d. 31/10 // Kl. 20.00 // 50 kr.
Vi lukker og slukker på Lygten Station, hvor der også er 3 danske navne på plakaten til en su-venlig pris (men du har fået løn, så det går nok alt sammen). Først har vi en cocktail der sjældent fejler, Loud ‘N’ Rowdy er nemlig toner der er inspireret af de amerikanske sydstater. Jeg har stadig til gode at opleve bandet live, men deres live-ry er løbet dem godt i forvejen. På scenen garanteres der festilig southern rock ‘n metal, hvordan skulle det kunne gå andet end godt?

Man aner også et vist, om ikke andet, åndeligt slægtsskab med Alabama Black Snakes. Roskilde bandet, der blandt andet kalder deres genre for “udkantsrock”, havde jeg selv igennem anmelder kværnen for cirka 2 ½ år siden, da de udsendte den røvruskende 5-stjernede boogie-spjætter Shake It Like The Lord Ain’t Watching:

“Rhythm N’ Loose, er den betegnelse bandet selv giver deres musik, og man forstår den. Shake It Like The Lord Ain’t Watching danser løssluppent afsted, så det spjætter i bentøjet og leveren allerede er begyndt at brokke sig. Det er tydeligt at Alabama Black Snakes forsøger, at leve sig helt ind i rollen som forsumpede sydstatsmusikanter, der spiller op til det lokale bonde-bal, og det lykkes også næsten at ramme stilen hele vejen igennem”. Læs hele anmeldelsen HER

Endelig er der Blackbeat der kort og godt beskrives som “hård rock med mørk og tåget kant”. Så behøver du næsten heller ikke vide mere!

Lygten Station // d. 31/10 // Kl. 20.00 // 70 kr
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleBersærk: Mulm ★★★★★☆
Next articleMotörhead – Killed By Death – 30/10 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.