Home Koncerter Anbefalede koncerter i København, uge 43

Anbefalede koncerter i København, uge 43

2576
0

Så er efterårsferien overstået, next stop juleræs! Eller, vi napper lige nogle koncerter i København inden vi kvæles i the season to be merry. Ugens 6 anbefalede koncerter (yes, lille tweak i overskriften og nu med lidt mere loose tilgang til antallet af koncerter) er igen lidt en blandet landhandel, så der skulle være lidt til enhver smag.

Vi lægger ud i Pumpehuset, hvor vi allerede har et navn der for nylig har chikaneret nogle folks smagsløg (og ører), nemlig Essence. Bandet startede i den meget traditionelle thrash-boldgade men er på nyeste album, Prime, muteret til lidt af en genrehybrid.

Der er blevet plads til punk, hardrock, heavy og mere eller mindre skæve indfald der også inkluderer rap (!). Jeg var selv ret underholdt af albummet i min 4-stjernede anmeldelse fornylig, men var også omkring, at det her nok kommer til at delel vandene, vil kunne skræmme nogle ældre fans af bandet væk og få dele af “metal miljøet” på barrikaderne i demonstration for at få Essence ekskluderet/afsat/henrettet.

“Hvad albummet ind i mellem mangler af overordnet fokus og sammenhæng, men det kompenseres der for i stor stil med følelsen af eventyrlyst og idérigdom. For hvert nummer man ikke er helt solgt på, er der 2 der gør op for det, eller nogle musikalske udflugter der bare får en til at trække på smilebåndet – på den helt rigtige måde.

Er Essence, samlet set, modige, dumdristige, irriterende, frække og drillesyge på Prime? Vandene kommer nok til at være delte, dog hælder jeg mod det sidste, selvom jeg startede i den første lejr”. Læs hele anmeldelsen HER

Pumpehuset // d. 22/10 // Kl. 20.00 // 120 kr.
Som en lille torsdags-bonus, så er der også Kyle Gass Band i Amager Bio, hvis Essence ikke er blevet “tongue in cheek” nok for dig på Prime.

Ellers daffer vi let og elegant videre til fredag, hvor vi har 2 stop på programmet. Vi lægger ud med en tur i Magstræde, hvor Huset KBH har svensk på programmet, når Musikcaféen gæstes af Könsförräddare.

Gruppen debuterede med den roste Curse All Law i 2013 og har blandt andet spillet på Rising Scenen på Roskilde Festival (i 2014), dog uden, at det kastede noget større gennembrud af sig her til lands. Det var måske en skam?

I hvert fald har Jonas lyttet til bandets nyeste album, End Of History, hvis stil og tone han blandt andet sammenligner med PJ Harvey, hvis hun spillede dyster post-punk-indie. I sin 5 stjernede anmeldelse tidligere på ugen roste han samtidig bandets flair for melodier:

“For melodierne har de nemlig med, uden det af den grund bliver poppet eller uden kant. På ‘Blood Rush’ proklameres der således “Heads up//Fists up” på omkvædet, mens “they won’t protect us//We must fight or hide” gentages i et af versene. Evnen til at skrue fængende omkvæd og vers, som ind i mellem minder om paroler, samtidig med at den instrumentale indpakning er både kantet og catchy er Könsforrädare’s store styrke, sammen med de forstyrrende vokalharmonier, der er med til at give en stemning af en verden på kanten, hvor der er kampzoner mellem undergrund og autoriteter”. Læs hele anmeldelsen HER

Huset KBH // d. 23/10 // Kl. 20.00 // 100 kr.
Så skal vi sgu’ have noget RAWK, og der er High Voltage næsten altid leveringsdygtige i et eller andet der rykker og rocker (også selvom vi ikke altid har koncert med derfra forresten, vi prøver jo at variere anbefalingerne lidt).

Fredag aften er ingen undtagelse, og som så ofte før, så er der 2 navne på plakaten, og som næsten lige så ofte før, så er det 2 navne vi tidligere har anmeldt her på siden. Det ene ligger dog et godt stykke tilbage i tiden, vi skal faktisk helt tilbage til september 2012 i arkivet for at finde Jonas’ anmeldelse JFK Jr.’s EP This Is Dan.

Det var inden vi gav stjerner til bands vi havde kategoriseret som upcoming, så de måtte “nøjes” med at læse vores ord:

“Der lægges ud med ‘No Regrets’, en uptempo-rocker, der trækker tydelig inspiration fra Foo Fighters og andre ligesindede amerikanske rockbands. Opbygningen med tunge guitarriffs fra guitarist Hans Graudal og forsanger/guitarist Jesper Møgelhøj sidder i skabet, mens verset er i et lettere hjørne.  Men igen på det potente omkvæd rykker JFK Jr. godt igennem, som var de i intens valgkamp i en svingstat. Ikke de store dikkedarer, men nummeret er solidt rocksmørrebrød, uden der smøres alt for tykt på”. Resten af den gamle sag kan læses HER

Siden har vi ikke rigtig hørt så meget fra bandet, men efter sigende har de brugt tiden på at skifte bassist og være i studiet.

Et andet band, som det er ved at være på tide at høre nyt fra er RedWolves. Ud over en enkelt single/video, har vi ikke hørt nyt fra dem siden de hed Awesome Mr. Powerwolf og udsendte EP’en Wake Up. Det er nu lidt over 2 år siden, hvor det blev til 4 riff-rockende stjerner fra undertegnede:

“Energi og nerve er også to ord der overordnet meget godt beskriver det hvad Awesome Mr. Powerwolf leverer på denne EP. Ulven hyler løjerne i gang med “Wake Up”, der er en ganske uimodståelig lille step-på-stedet power-rocker, der er nærmest umulig at stå stille til. De lovede riff’s sidder lige i retro-skabet, på et nummer hvor fart og tempo er i højsædet, uden at det kommer til at virke forhastet eller bandet kommer til at halse efter deres egne idéer – det er simpelthen bare klassisk kraftfuld rock og rul, kompetent leveret og uden mange dikkedarer”. Læs hele anmeldelsen HER

Selv om der ikke er kommet så meget nyt fra studiet siden dengang, så har bandet dog været godt aktive på koncertfronten.

High Voltage // d. 23/10 // Kl. 22.00 // 70 kr.
Vi slår også lige et slag for den danske hardcore, for på Lygten Station er der 3 fine bands på plakaten fredag aften. Øverst står The Kandidate, som gør sig i noget death/punk7thrash og har Jacob Bredahl i front. Så er der Église, der har smadret løs med Martin Nielskov i front siden 2011 (der sideløbende også har kommanderet scener rundt omkring i front for The Psyke Project). Og, så er der lige Evra, der er aktuelle med det anmelderroste album Lightbearer.

Lightbearer blander Evra med stor succes hardcore og noget mere melodisk tungrocket, og leverer tilmed et album som virker meget gennemtænkt og afbalanceret. I Min 5-stjernede anmeldelse skrev jeg:

“De redskaber Evra benytter på deres 9 numre lange album er egentlig ganske velkendte, i hvert fald hver for sig – men den vellykkede kombination af dem, er det der giver Evra et særpræg og får dem til at virke som et frisk pust. Fundamentet er to-delt, hvor første del består af elementer fra hardcore, især den arrige skrige/råbe vokal, visse dele af sangstrukturen når det går mest kaotisk for sig og den hidsige, indebrændte og alligevel udfarende energi. Anden del er mere tung og melodisk rocket, hvor man fornemmer stoner-rumlen og  perioder hvor musikken rummer et helt metallisk groove”. Læs hele anmeldelsen HER

Og hvis du er nysgerrige efter hvad numrene på Lightbearer mon handler om, så har vi en eksklusiv track by track gennemgang fra bandet HER

Lygten Station // d. 23/10 // Kl. 20.00 // 75 kr.
“Danske Ufornia er et nyt band bestående af nogle garvede herrer, der prøver kræfter med drømmende shoegaze og post-punk. Kulde og varme smelter flot sammen på bandets debut EP, men det afgørende stormvejr der kunne ruske lidt op i tingene, eller blæse en mod nye horisonter, udebliver i sidste ende.

Er det så godt eller skidt? tja, det må jo være op til den enkelte lytter at bedømme, men denne lytter sidder i hvert tilfælde tilbage efter gentagende lyt og savner lige det sidste et eller andet. Det behøvede ikke engang at være noget nyt eller decideret overraskende for genren, måske mangler jeg bare lige, at musikken giver mig det sidste sus eller løft for at jeg er helt revet med?”.

Sådan indledte jeg min 4-stjernede anmeldelse af Ufornia, da jeg anmeldte deres debut-EP tilbage i slutningen af august. Det dækker vist meget godt mit indtryk! Men jeg synes alligevel det er en anbefaling værd, at slå vejen forbi Forbrændingen i Albertslund lørdag aften (fredag er der rock på programmet i form af Go Go Berlin + Paper Tigers), hvis man lige er på de kanter. For det kunne være en af den slags navne, der vokser betragteligt og får revet en med live.

På plakaten er også sangerinden Gerda Monroe (Anna Mose i det civile), der har en masse positiv omtale citeret på Forbrændingens hjemmeside. Jeg er ikke stødt på hende tidligere, så det giver jeg lige et lyt og finder ud af hvad “rødhåret pop med feminin og maskulin kant” er?

Hmm, ja, ok, I see… det lyder da meget fint! God vokal, noget synth-pop og luftige melodier. Ikke nogen verdensrevolution eller noget der provokerer nogen, det er åbenbart også blevet spillet i H&M forretninger i Danmark og Sverige, hvilket der må være en form for omvendt marketingspsykologi at fremhæve?!

Forbrændingen // d. 24/10 / Kl. 21.00 // 89 kr.
Vi runder af med en tur ud i rummet, eller noget lignende rent musikalsk, nemlig post/space-rock fra Late Night Venture. De har et nyt album på trapperne, lige som vi har en anmeldelse af dette på vej også, men inden da når de nok at holde release for Tychonians på Stengade, på lørdag.

Da Late Night venture udsendte albummet Pioneers of Spaceflight for 3 år siden, var Jonas klar med 4 stjerner i sin anmeldelse for de lidt tidskrævende toner. Til den nyeste plade har de med egne ord været en tur under jorden på Nørrebro, sammen med producer Lasse Ballade, der blandt andet har drejet på knapperne for Solbrud, Halshug og Slægt. Så rum-rocken kradser nok lidt i huden denne gang.

Da det ikke bliver undertegnede der anmelder dette album kastede jeg mig i stedet over singlen “Nebula”, der allerede er ude. Bandets skæven til metallen, både det lidt doomede og mere “post”-prægede fornemmes allerede fra start – det er sgu’ en halv-tung raket der letter og sætter kurs mod de uendelige univers!

Dernæst stener vi lidt ud og svæver rundt, inden der for alvor hugges til igen og space-metallen får noget vægt bag sig. Så lige en udsvævende puster igen inden nummeret trykkes i mål. Fedt nummer.

Med som opvarmning er duoen Big Dust, der efter sigende gør sig i noget mørk electronica, synht halløj med guitar og croon, samt psykedeliske punk-toner fra Måneskjold.

Stengade // d. 24/10 // Kl. 20.00 // 50 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleHuey Lewis & The News – The Power Of Love – 21/10 – 2015
Next articleGry Harrit: Album ★★☆☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.