Home Seneste Januar 2016 - Nyheder Anbefalede koncerter i København, uge 3

Anbefalede koncerter i København, uge 3

2307
0

Ohoy hoy, så kører anbefalingsbussen igen, og igen gør den stop forskellige steder rundt omkring i byen, hvor der er lidt for enhver smag.

Første stop er Stengade nummer 30, hvor Spillestedet Stengade torsdag byder indenfor i Sneum Instituttet, hvor radiovært med mere Jan Sneum præsenterer den første i en række af koncerter med håndplukkede navne af Sneum selv. En del af koncerten er en “artist talk”, der afvikles inden koncerten (med begrænsede antal pladser, billet skal vælges som tilvalg – uden yderligere omkostninger).

Første navn er det garage rockende dansk/brasilianske ægtepar The Courettes, som Jonas anmeldte en 10″ fra sidste efterår. Det blev godt nok “kun” til 3 stjerner til Here Are The Courettes, i anmeldelsen som han afrundede således:

“Der er dog ikke nogen tvivl om at bandet har værktøjerne i orden, og udtrykket er både autentisk og vidner om at der er en hel del potentiale i bandet – energien er umiskendelig og der er flere gode riffs og melodier undervejs. De skal bare være endnu bedre, før jeg er helt med på bølgen. Indtil videre giver det 3 store stjerner til The Courettes, som er i gang med nyt materiale. Det kan meget vel være, at det indfrier det, jeg efterspørger – og jeg er til gengæld allerede ganske overbevist om at det må være en fest live”.

Om det er en fest live, det kan du så tjekke ud på torsdag!

Stengade // d. 21/1 // Kl. 20.30 (artist talk), koncert kl. 21.30 // 70 kr.
Vi bevæger os videre til lidt lunere musikalske himmelstrøg i Musikcaféen i Huset-KBH, hvor der er Wonderwhy Showcase, hvor 3 navne får tid til at vise talentet torsdag aften. De aarhusianske neo-psykedelikere Turquoise Sun byder ind med små-syrede og indbydende toner. Jeg sendte 4 fornøjede stjerner efter deres dansevenlige psykedelika, da jeg anmeldte en EP fra dem tilbage i maj sidste år. Jeg skrev blandt andet:

“På mange måder har Turquoise Sun en virkelig lækker og indbydende lyd, der er bare noget tillokkende over de varme, vibrerende og laid back cool toner bandet med tilsyneladende lethed lader en flyde i møde. Og alligevel er jeg ikke helt forført, så jeg bare kaster alle hæmninger overbords? Jo, på “To Beat Or Not To Beat” er jeg faktisk klar til at rejse væk med bandet, måske peaker EP’en bare lidt for tidligt, eller også bliver det lige lidt for løssluppent og chillet på de efterfølgende numre?”. Læs resten af anmeldelsen HER

På plakaten er også Skalkeskjul, der sidste efterår ligeledes fik sendt 4 stjerner i deres retning, og blandt andet begrundet med, at “der er fart over feltet hos Skalkeskjul, der, trods at der skal slibes hjørner hist og her, er et forfriskende, upoleret og spændende bekendtskab, som man godt kan forvente sig endnu mere af på næste udgivelse”. Resten af anmeldelsen kan læses HER

Derudover leveres der grime og dancehall fra Ida Kudo

Huset KBH // d. 21/1 / Kl. 21.00 // 60 kr.
Vi napper lige en lille baconsnas i pølseenden i form af et par bands fra det store udland, som jeg ikke rigtig kender. Jo, den er god nok! Jeg har ikke hørt de franske groove metallere Dagoba, og de israelske ekstrem-metallere Hammercult kender jeg kun ved navn. Men de kigger altså forbi Beta på Amager, sådan en tilfældig, mørk og kold torsdag i januar!

Beta // d. 21/1 // Kl. 22.00 // 150 kr. (forsalg 170 kr. (døren)

“Skal The Great Dictators være et band der laver catchy indie-rock numre? Skal de elektroniske elementer og de mere collage-prægede flader have mere plads? Eller skal de lave mere dunkel indie-folk af den lurende og ulmende slags (så må det forresten gerne være endnu mere mørkt)?”.

Det funderede jeg over, da jeg sidste forår anmeldte The Great Dictators seneste album, Killers, til 4 stjerner. Et søgende album, hvor gruppen for alvor trådte ud af den skygge af The National, som nogen har hævdet hang over gruppen og forsanger Dragut Lugalzagosi’s karakteristiske dybe røst, som man ikke kommer udenom minder en del om Matt Berninger’s.

Siden blev der lidt ukarakteristisk stille omkring det ellers produktive band, der i deres første 3 år som band udsendte hele 3 EP’er og 2 albums. Men nu ulmer de igen, og fredag aften giver de koncert i Pumpehuset, hvor americana-bandet Santiago også tropper op. Sidstnævnte spillede sidste år blandt andet på Gloria Scenen, på Roskilde Festival.

Pumpehuset // d. 22/1 // Kl. 21.00 // 100 Kr.
Så tager vi et smut på bibliotek, jo, skam! På biblioteket på Rentemestervej i Nordvest holder Bjergtaget “frigivelsesfest” for deres debutalbum. I går smed jeg 5 flotte stjerner efter gruppen for et vedkommende, nærværende og lyrisk stærkt album, spækket med gode numre. En af den slags plader, hvor du ikke får foræret alle budskaber, men selv må læse lidt mellem linjerne – eller ind i de dansksprogede tekster.

Gruppen betegner sig både som et filosofisk og politisk band, men uden at bekende parti- eller fløjkulør, eller være decideret moraliserende. Det er en opfordring til verden om at vågne op, og til at rykke sammen og gøre noget ved tingenes tilstand i fællesskab.

Udeover at Bjergtaget spiller hele albummet fra ende til anden, så får du også opvarmning i form af en mini-koncert med Sara og Saima, inden Mammut IsIn Love (Linda Christiane Drejer Bonde) tager over.

Rentemestervej // d. 22/1 // Kl. 18.00 // Gratis
Så slår vi lige to koncert-fluer med ét velplaceret hug og napper et arrangement (eller dermed jo egentlig to) der både løber af stablen fredag og lørdag, på Rust. Det er nemlig endnu engang blevet tid til de indledende runder af Emerganza Festival, hvor en lang række upcoming bands dyster om at nå finalen i Pumpehuset til maj, og senere den internationale udgave af musikkonkurrencen.

Fredagens program finder du HER og lørdagens HER

Rust // d. 22+23/1 // Kl. 19.30. // 100 kr. pr. dag

Så endte vi let og elegant på lørdag, hvor der er 3 fine tilbud på programmet, vi lægger ud med en tur tilbage i Huset KBH’s Musikcafé, hvor der er dømt rock! Da Thomas anmeldte Disarray Son’s selvbetitlede EP her på siden tilbage i marts kaldte han dem leveringsdygtige i “en god omgang beskidt, autentisk og ikke mindst medrivende rock og rul”, med “en næse for gode melodier og sublime riff”. Det resulterede i 5 stjerner for deres debut-ep i anmeldelsen HER

Tilbage i december lavede vi et lille interview med bandet, spurgt om hvad man kan forvente sig af bandet live, svarede de:

“Vi er vante på en scene og live-shows er noget af det, vi er bedst til. Vi byder på energiske koncerter, hvor man ikke behøver at have hørt os før for at rocke med på numrene, synge med på sidste omkvæd og gå derfra med melodier på hjernen”.

Support: Mutt’s Company

Huset KBH // d. 23/1 // Kl. 21.00 // 60 kr. (forsalg) 80 kr. (døren)
Vi møffer målrettet videre mod High Voltage, hvor der også er dobbelt op på rockmusik. Da freelancer Mikkel anmeldte Dear Delusion helt tilbage i februar 2013, indledte han den 3-stjernede anmeldelse således:

“Masser af spade og rigelige mængder distortionpedal. Detbutpladen fra ungersvendene i Dear Delusion er et lovende, men desværre noget ufokuseret og forglemmeligt udspil. Selvom det ikke lykkes fuldt ud at skabe fængende hård rock, er fundamentet og håndværket bestemt i orden”.

Der er jo unægteligt løbet noget vand under broen siden, og bandet er nu aktuelle med et helt nyt album, der har fået en rigtig fin modtagelse rundt omkring. En enkelt stjerne mere, altså 4, havde Troels-Henrik til Black Income, da han anmeldte deres nye album, Noise Polution, for ganske nylig:

“Black Income spiller musik som vi husker det fra 90’erne og har formodentlig både lyttet til Soundgarden og Alice in Chains. Resultatet er at Noise Pollution fremstår som en på nogle punkter fremragende plade, der både vækker genkendelsens glæde, men måske også lader lidt tilbage at ønske på tekst-fronten”. Resten af anmeldelsen kan læses HER

High Voltage // d. 23/1 // Kl. 22.00 // 70 kr.
Vi slutter af med det der i mine øjne også er ugens main event, nemlig et tungt, tungt træf mellem hele 4 bands på Beta under overskriften Something Is Rotten. De 4 bands spiller landet rundt, men gør altså lørdag aften stop på Amager – lad os se hvad der er linet op i de 4 ringhjørner.

Fra det mørkeste og mest mudrede sønderjyske floddelta, der er blevet beskrevet som en “sejltur op af lorte åen”, de er tunge, de er arrige og de er beskidte….. SLOWJOINT. I hjørne nummer 2 finder vi endnu en tung og arrige krabat. Bandet der lyder som en mere ramponeret udgave af Crowbar, både når det går langsomt og hurtigt, tag rigtig godt imod den rumlende københavnske sludge trio DIRT FORGE.

I det hedenske hjørne, der hvor der spilles hegn så de østjyske ulve hyler om kap med månen og Midgårds hensunkne guder og jætter vækkes på ny. Uden følgespot og konfetti, kun ledsaget af mulm, mørke og danske slagord, vær klar til at gå fuldkommen…… BERSÆRK. Og i det sidste hjørne, bandet der allerede har fået vakt tyskernes interesse, og en nærmest samlet dansk musikpresses. Den sejt vuggende retro-rock gruppe, der ikke kun viser at Fyn er fin, men også kan være et sted mellem a rock and a hard place. GRUSOM.

Så op med paraderne, det gælder også publikum, så er der TRÅD.

Beta // d. 23/1 // Kl. 20.30 // 100 kr. (forsalg) 125 kr. (døren)
Af Ken Damgaard Thomsen

 

 

 

Previous articleJacob Faurholt: Super Glue ★★★☆☆☆
Next articleDear Delusion – Unmade – 22/1 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.