Home Interviews Anbefalede koncerter i København, uge 13

Anbefalede koncerter i København, uge 13

1961
0

Påsken er i bogen og vi er nået frem til en af de spændende perioder på året, der hvor sommerens festivaler begynder at falde helt på plads. Men spillestederne rundt omkring har nu også masser af arrangementer der trækker.

Vi starter rundturen onsdag aften, hvor der i Amager Bio er der dømt “larger than life rock”, når dansk-amerikanske Royal Hunt indtager scenen. Gruppen debuterede helt tilbage i 1992, og har siden kæmpet en ufortrøden kamp for den progressive metal, hvor de især midt i 90erne var i vælten og smagte på international succes med en række succesfulde plader. Gruppen er akutelle med deres 13. album Devil’s Dozen fra 2015.

Amager Bio // d. 31/3 // Kl. 19.00 // 175 kr.

Vi runder onsdagen af med en tur i Pumpehuset, der også rækker over i torsdagen, nemlig de 2 første semifinaler i årets Emergenza Musikkonkurrence. Af mere rockede navne kan du opleve Untaken (rock), Getaway (metal), BES (rock), Cloudy Avenue (rock) og Across The Line (blues). At finde det fulde program for begge dage, er åbenbart lidt sådan en tålmodighedstest….

Pumpehuset // d. 30. + 31/3 // Kl. 19.00 // 140 kr. pr. dag

Vi forsætter i Lille Vega torsdag aften, hvor en af bannerførerne indenfor den amerikanske progressive sydstats stonerrock kigger forbi, nemlig Baroness. De udsendte i slutningen af 2015 deres seneste album, Purple, der fik en rigtig god modtagelse rundt omkring. Vi har selv oplevet bandet et par gange live, hvor det har været en lidt svingende oplevelse, men efter nogle lidt tumultariske år, der blandt andet inkluderer en tragisk busulykke, lader det til at bandet er tilbage med fornyet styrke.

Support: Closet Disco Queen

Lille Vega // d. 31/3 // Kl. 20.00 // 185 kr. (forsalg) 210 kr. (døren)
Så sniger vi os videre til fredag, hvor vi finder et arrangement jeg nok PERSONLIGT ville have tjekket ud, hvis jeg ikke stod og baksede med flyttekasser. Det går ned i Kødbyen, hvor KB18 har 3 fine navne linet op.

Du får post-traumatisk rock fra lokale A Horrible Death To A Horrible Man, som der har været lidt stille om siden de udgav mini-albummet Escape Escape tilbage i marts måned 2015.

“Fællesnævneren er, at bandet bare lyder forbandet cool, umanerlig sikre og med en helt klar vision om, hvordan de skal lyde. Tungt, lidt stenet på en tilbagelænet og sej måde, og selvsikre på den der “we take shit from nobody” måde – uden at det hele kommer til at virke arrogant, eller lige lidt FOR selvsikkert”, lød det blandt andet i min 5-stjernede anmeldelse.

Går du og bilder dig selv ind, at du måske har hørt alt indenfor metal og rock, så er aarhusianske The World State måske sagen? Et band med deres helt egen, og nu bruger jeg for en meget sjælden gangs skyld dette fy-rod, unikke lyd. For The World State er sgu unikke med en blanding jeg prøvede at beskrive således da jeg anmeldte deres album Traced Through Dust and Time:

“Virkemidlerne er sådan set velkendte nok, isoleret set, man finder elementer fra symfonisk metal, alternativ metal, kompositionsmusik, hård rock, alternativ rock og egentlig også en snert af noget folk’et”.

Læg dertil en luftig kvindevokal og et band der ikke er bange for at tænke både stort, skævt og male med en bred musikalsk pensel, så har står vi tilbage med noget der både virker velkendt OG ganske originalt.

Sidste navn er Yahowa, der er vokset fra en punket støj-duo ti let 6 mand stort punk-rocket new age band.

KB18 // d. 1/4 // Kl. 20.00 // 50 kr.
Vi skal helt tilbage til 2012 for at finde vores seneste anmeldelse af Good Men Fell, da jeg var ude med 4 stjerner til deres EP Let Me Lie. Fredag aften gæster de High Voltage med en art comeback koncert, hvor der muligvis også bliver luftet nyt materiale? Om Let Me Lie skrev jeg i sin tid blandt andet:

“Good Me Fell gør det ikke mere indviklet end det behøver at være, og leverer en EP der strutter af spillelyst og medrivende energi på de 5 sange. De har en lyd som læner sig lidt i retning af det radiovenlige, ikke at det gør noget, for de rammer en vellydende rocklydbølge, der stadig skvulper nok til at være interessant at lytte til”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: Baby Handshake

High Voltage // d. 1/4 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Sidste checkpoint fredag er i Råhuset, der har 4 danske navne på plakaten, hvoraf vi tidligere har anmeldt udgivelser fra 2. Først havde Jonas fat i de alternative country-rockere Dirty Old Town, da han anmeldte albummet Beauty and Truth tilbage i oktober måned. her blev det godt nok “kun” til 3 stjerner, men egentlig ikke fordi Dirty Old Town er i den dårligere ende af den danske americana/folk/alternativ country bølge. Mere fordi sangene og musikken over et helt album gjorde for lidt væsen af sig.

Der var en stjerne mere at hente til den omgang udfordrende og rå neo-folk som Dune Messiah leverede på den selvbetitlede EP, som Troels-Henrik anmeldte tilbage i begyndelsen af februar:

“Magnus Westergaard, der står bag Dune Messiah har med EP’en lavet et fint stykke neo-folk, som er interessant, har mærkelige intermezzi – men også tager det at bygge en stemning op alvorligt.Det er skrabet lavet, men måske netop i kraft af de lidt forstemte strygeres klang, bliver der skabt et klangbillede, der ikke er ubetinget smukt eller attraktivt – men altid interessant”. Læs hele anmeldelsen HER

Derudover får du folk-gazer fra Simon Deer og Mammut In Love der spiller…. mammut pop!

Råhuset // d. 1/4 // Kl. 20.00 // 50 kr.
Lørdag, jeg pakker stadig flyttekasser ud, men det skal da ikke forhindre jer andre i at tage ud. Det kunne eksempelvis være på Stengade, hvor der er amerikansk besøg fra Don’t, der efter sigende 70er/80er influeret Portland post-punk, så da kigger Thomas Treo vel forbi hans Oregon-fetisch taget i betragtning…

Nå, der er også “another punkrockband from Copenhagen” i form af Nothing Much og så er der radiovenlig rock, i aftenens “one is not like the others” booking, nemlig Superloader. Dem var jeg ude med 3 stjerner til for deres debut Travel In Time, tilbage i februar måned:

“Albummet ER en form for rejse tilbage til en mere ubekymret tid for rocken, der her, lidt firkantet formuleret, kunne kaldes 90’er rock. Forstået på den måde, at albummets 10 numre gennemstrømmes af en følelse af noget ubekymrethed, rock for rockens skyld, fest og fart og en vis form for eskapisme. Det er ikke nødvendigvis nogen dårlig ting overhovedet, og rock-håndværket er da også bundsolidt”. Læs hele anmeldelsen HER

Stengade // d. 2/4 // Kl. 20.00 // 60 kr. (forsalg) 80 kr. (døren)

Loppen er næste destination, her er der hele 3 progressive metalnavne på programmet som vi tidligere har anmeldt. Første navn, Risk/Exist, var ved at give med sidestik tilbage i september med deres EP Stories:

“Nuvel, så kaster vi os da bare direkte ud i det og stikker hovedet i flishakkeren. For hakket flis, og klippet en tå, det bliver der hos Risk/Exist. “Progressiv metal/metalcore”, som er det klistermærke kvartetten selv har puttet på deres musik, er ellers noget jeg som udgangspunkt er varsom med at udsætte mit sarte nervesystem for – det er de der temposkift og breakdowns, det er som uønsket interval træning for min krop og hjerne”. Læs hele anmeldelsen HER

Ghost Iris har Jonas sendt 4 stjerner efter for deres debutalbum sidste forår, hvor han indledte på følgende vis:

“Danske Ghost Iris leverer progressiv metalcore på internationalt niveau på Anecdotes of Science and Soul, et album som fortjener din opmærksomhed, hvis du er til genren”. Resten kan læses HER
Og sidst men bestemt ikke mindst har vi Cold Night For Alligators, som jeg selv var ude med 4 stjerner til for det ambitiøse album Course Of Events, et album hvis essens kunne indfanges i et enkelt af numrene:

“Et glimrende eksempel herpå, og en art mikrokosmos for Course Of Events som helhed, er den voldsomt ambitiøse og tætpakkede, næsten 10 minutter lange “Querencia”, der hersker og sætter sig tungt på på tronen, på albummets anden halvdel. Hvilken tour de force, emotionel rutsjetur og svimlende ridt – albummet i en nøddeskal. Et eller andet sted, er det egentlig alt for meget, man kommer så meget op og ned, rundt og rundt, at man er ved at miste orienteringen, eller i hvert fald bliver en smule svimmel. Men det er også vanvittigt fascinerende og godt skruet sammen, selv om jeg har lidt problemer med kondien. Især et stykke omkring 6 minutter inde i nummeret og cirka 2 minutter frem, hvor bandet på en måde lyder som en tungere udgave af Mew der spiller atmosfærisk metal – betagende”. Resten af albummet kan læses HER

Loppen // d. 2/4 // Kl. 21.00 // 90 kr.
Vi stopper festen hvor den startede i denne uge, nemlig på Amager – denne gang på Beta. Her er der dømt amerikansk stener-rock med Karma To Burn. Og det er jo godt nok i sig selv, MEN, opvarmningen leveres af et af de danske navne der har fået mig til at kokse mest ud i år indtil videre, nemlig power-rockerne RedWolves.

Tilbage i januar anmeldte jeg bandets nye EP Walking Roads, hvor jeg havde mere end vanskeligt ved at beholde tøjet på til gruppens turbo-indsprøjtede rock og rul:

“RedWolves har med denne lille perle af en rock-EP vækket rockpulsen i mig igen, det spiller selvfølgelig ind i den endelige dom – det er svært ikke at være subjektiv, når man for en gangs skyld føler sig rørt og rusket igennem. Men selv uden den personlige oplevelse, så må det her, rent objektivt, være helt fremme i feltet, når årets danske rockudgivelse skal findes om 11 måneders tid. Rocken var ikke død, længe leve rocken! Spil “FREEBIRD”! Og hvor smed jeg mine boxershorts?!”. Hvorfor jeg smed bukserne kan du læse mere om HER

Og med det mentale billede til at får jeres puls op må vi hellere lukke festen.

Update: Sons of Morpheus, blues-rock fra Schweiz tilføjet som ekstra support.

Beta // d. /2/4 // Kl. 21.30 // 100 kr. (forsalg) 125 kr. (døren)

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleBlack Income – My Favorite Gasoline – 30/3 – 2016
Next articleYellowbellies: Anywhere But Here ★★☆☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.