Home Koncerter Anbefalede koncerter i København, uge 11

Anbefalede koncerter i København, uge 11

2242
0

Wuhu, Palmesøndag forude! Men først skal vi lige igennem en række koncerter, hvor det ligesom sidste uge er en tætpakket lørdag der forsøger at løbe med opmærksomheden.

Men først en tur forbi Amager torsdag aften, hvor Amager Bio har pakket jam bands og old timers sammen for en kort bemærkning (bare rolig, Rammstein Jam spiller dagen efter), og præsenterer 2 repræsentanter for det nye sort.

Myrkur har jeg ærlig talt ikke særligt meget fidus til, hverken musikalsk, måden musikken og indpakningen blev promoveret på eller hele konceptet. Lidt en skam, jeg er ikke engang sikker på, at det var frøken M’s skyld, at hun røg igennem en ordentlig marketingsmølle og hype-trommerne buldrede løs inden nogen nærmest havde hørt en halv-kvalt black metal tone fra kvinden bag. Hvis det ikke lugtede af gimmick og konstrueret i forvejen, så hjalp folkene rundt omkring Myrkur da gevaldigt til med den sag! Blandede anmeldelser har ikke hjulpet med at vaske den stank af, og det jeg har hørt har haft noget Kejserens Nye Klæder over sig – men som socialeksperiment og som et symbol på “branchen”, er det da ikke uinteressant!

Deafheaven bragede igennem undergrunden og helt op i mainstreamen med deres forrige album Sunbather, der med stort held og cross over appeal blande elementer fra blandt andet black metal, prog-rock, klassisk rock, shoegazer, post-punk og rock og en del andet. Jeg var selv ret begejstret for albummet de første par uger, men så blev jeg underligt træt af bandets genre mash up, der i mine ører mangler et eller andet… måske noget der lyder som ægte følelser og ikke en lidt manipulerende og kalkuleret musikalsk cocktail, der følger en nøje planlagt opskrift? Men uinteressant synes jeg ikke det er.

Bandets opfølger til succesen, New Bermuda, fangede mig slet ikke i samme grad, men live fyrer de den tilsyneladende godt af, i hvert fald var det tilfældet da Jonas fangede dem på Voxhall i Aarhus tilbage i 2014.

Amager Bio // d. 17/3 // Kl. 19.00 // 250 kr. (forsalg) 275 kr. (døren)
Fredag har vi 2 fine tilbud i den mere upcoming ende af skalalen, vi lægger ud på Rust, der har 3 navne på plakaten. De første 2 kender jeg, indrømmet, ikke meget til. Det drejer sig om mørk synth-pop fra duoen My French Friend og RUMLE, der dækker over et solo-projekt fra Rumle Sieling Landdal, der udforsker rammerne for “en mand og en guitar” opstillingen.

Den poetiske, eksperimenterende pop-duo ITVIVL har jeg til gengæld stiftet bekendtskab med tidligere, da jeg var ude med 5 opturs stjerner for deres album Ophav, der udkom sidste sommer:

“De 2 herrer boltrer sig lystigt, legende, kringlede, undvigende, vage, skarpe, diffuse og skæve igennem 9 numre (10 hvis man tæller et afsluttende remix med), som jeg efter grundig overvejelse, lidt tvivlsomt, vil kalde en sjov sammenfletning af noget Mikael Simpson, digtoplæsning, alt-pop, Love Shop, Halfdan E da han satte musik til Dan Turéll, lydcollage og soundscapes. Og alt muligt andet. Netop en collage af disse, og andre, elementer er måske ikke et helt skævt billede på Ophav”. Læs hele anmeldelsen HER

Rust // d. 18/3 // Kl. 20.30 // 40 kr.
I Råhuset er vi lidt ude i den samme ballade, 2 navne som jeg ikke kender og 1 vi har anmeldt positivt her på siden. I første kategori har vi Casquette, der efter sigende spiller “grim garage rock”, smukt, og Mansfield, der lover “ørehængende indie-pop”. I “dem kender vi da” kategorien finder vi bornholmske The House, som Thomas sendte 5 stjerner efter for nylig og rundede af med følgende konklusion:

“Der er ikke så meget at rafle om, The House har begået et af de bedste danske elektro-rockede udgivelser længe, og hvis det utrolige skulle ske, at det ikke får noget opmærksomhed og airplay på diverse radiostationer, så bliver jeg næsten nødt til at æde en gammel hat”. Læs resten af anmeldelsen HER

Råhuset // d. 18/3 // Kl. 20.00 // 50 kr.

HARDKÅRE! Så skal vi kraftedeme have som fortjent, når Huset KBH afholder Huset Hardcore fredag OG lørdag, så køb rigeligt med plaster, det kommer til at kradse lidt. Programmet over de 2 dage er næsten for bugnende til, at vi kan dykke ned i det hel, så lad os i stedet suse en tur rundt i pitten.

Fredag kan du blandt andet opleve kaotisk hardcore fra Czar, som jeg både har anmeldt en arrige satan af en EP fra og oplevet live på Stengade fornylig. De får selskab af åndsfællerne LLNN (der også spillede på Stengade den aften) som har 2 super fede udgivelser på samvittigheden, som jeg har skamhørt så øregangene blødte. Stilen er scifi-undergangshardcore, som kan nydes i en spyttende og frådende form på EP’en Marks fra 2014 og i en lidt længere og om muligt endnu tungere version på mini-albummet Loss, der udkom i slutningen af 2015.

https://youtu.be/GaTV01yzUsw

Så får du også Hexis, det må være første mulighed for at opleve det tumultariske hardcore-band i sin nyeste konstellation, efter en den gamle udgave faldt fra hinanden sidste år. Vi har oplevet den forrige inkarnation give den gas på Rising Scenen på Roskilde Festival 2014, hvor vi også fik os en snak med bandet, samt anmeldt deres fremragende album Abalam. Et album der går godt sammen med en hurtig nedsmeltning og/eller ansigtssmeltning.

Der bydes også på mørk, metallisk hardcore fra Justin Hate, som Jonas tildelte 4 stjerner for albummet Though Hope Is Frail tilbage i juni måned 2014.

Derudover får du Blood Snorter (fedt navn) og svenske This Gift Is A Curse.

Lørdag byder på 3 navne som vi også har været omkring i større og mindre grad her på siden. Ruined forsøgte lidt forgæves at hoppe lidt liv i Rising Scenen på sidste års Roskilde Festival med deres klassiske punkede hardcore, mens det gik noget bedre for grindcore dengserne Piss Vortex, der fik publikum til at kortslutte i sjælden set grad. Dem fik vi os også en hurtig og kaotisk snak med på festivalen, lige efter de havde hærget Rådhuset i Dream City. 5 stjerner var jeg ude med til deres heftige debutalbum året før, gruppen har en ny EP på trapperne – de er ikke blevet mere mellow.
Hva’ fa’en havde vi så? Ah ja, Halshug! Lidt af en succeshistorie, målt efter at de vel, uden at fornærme nogen det mindste, det er i hvert fald ikke hensigten, kunne kalde dem klassisk ungdomshus-punk? International pladekontrakt og udgivelse af deres dansksprogede udgydelser på Blodets Bånd, og en koncert på sidste års Copenhell, hvor de led lidt under, at sættet skulle strækkes til en halv time. Men fandeme godt gået ellers!

Aftenen byder også på Filthy Element, Kluster Fuck, Direct Youth og Extended Suicide. Det kan man da kalde at trække pine ud, HVABEHAR?!

Huset KBH // d. 18. + 19/3 // 1-dagsbillet 150 kr., 2-dags 200 kr.

Vi flygter lidt ud af byen, til Templet i Lyngby, der har rock ‘n roll på programmet i form af Shotgun Revolution. Bandet har en erklæret hang til Jack Daniels, og den klassiske whisky står da også godt til gruppens rock-toner, der ud over spiritus oser af denim, læder, vind i håret og cowboy hatte – uden at det bliver pastiche. De numre jeg har hørt fra bandet rocker sådan set autentisk nok igennem, det er bestemt ikke den dybe rock-tallerken der bliver genopfundet her, men det er helt sikkert heller ikke meningen. God gammeldaws stadionrock, som du kan klappe med på og bunde fadøl til. Det er der jo ikke noget galt i.

Nyeste single/video, fra deres kommende album All This Could Be Yours, kan du se her nedenfor.

Templet // d. 19/3 // Kl. 21.00 // 175 kr.
Vi rykker ind midt i byen, hvor High Voltage byder på releasekoncert fra Defecto lørdag aften. I min anmeldelse, der næste er frisk fra trykken, skrev jeg blandt andet følgende om de symfoniske-metallers nye album:

“Københavnske Defecto albumdebuterer med pomp, pragt og en god portion pondus. Stilen er symfonisk metal med progressive rockelementer, der flyder fornemt det meste af vejen, men måske lige mangler de sidste finjusteringer for at være en fuldtræffer”. Læs hele anmeldelsen HER

High Voltage // d. 19/3 // Kl. 22.00 // 70 kr., 100 kr. i forsalg inkl. album

Er du mere i det psykedeliske hjørne, så kan du også få dit fix lørdag, hvor Loppen tripper til Telstar Sound Drone. Bandet har netop udsendt deres nye album Magical Solutions To Everyday Struggles, som Jonas lige prævis i dag (torsdag) har sendt 5 stjerner efter. Stilen er blevet mere dystert dronende siden de udsendte Comedown, som selv samme Jonas sendte 4 stjerner efter helt tilbage i juni 2013. Om det nye album skriver Jonas blandt andet:

“Hvor Spids Nøgenhat billedligt talt er blevet det medlem i den danske syrerock-familie, som fremstår mest gemytlig, og får spilletid i kommerciel radio, for eksempel, så er Telstar Sound Drone den svært tilgængelige fætter, som hellere vil syre ud og støje og drone igennem end skrive sange, man kan synge med på. Det er kort fortalt den tunge, støjende syre-rock, der er i højsædet på Magical Solutions to Everyday Struggles, som ind i mellem lyder som et ubehageligt trip”. Læs resten af anmeldelsen HER

Opvarmningen leveres af Anders (Stub), der tidligere har huseret i svenske Mother Superior og de danske undergrundslegender On Trail.

Loppen // d. 19/3 // Kl. 21.00 // 70 kr.
Vi lukker og slukker på Stengade, hvor kollegerne på Rockfreaks.net afholder deres årlige St. Patricks Day Bash, vi er nået til den 4 i rækken. Denne gang er der 3 navne på plakaten, de Less Than Jake og Millencolin-inspirerede Megafonzie, der samtidig fejre udgivelsen af deres nyeste album. Stream City udsendte sidste år albummet Hoax, som vi ikke nåede at få anmeldt, men det var en ambitiøs omgang folk-balkan punk, med noget på hjertet, der modtog flere flotte anmeldelser rundt omkring.

Og så har vi de super-melodiske og iørefaldende rock ‘n roll’ers Lucer, som udsendte gode nyheder i form af albummet Bring Me Good News tidligere i år. I min 4 stjernede anmeldelse af albummet skrev jeg blandt andet:

“Spiller, det gør den på Bring Me Good News, over 10 velspillede og til tider ganske sprudlende rock-numre, hvor det aldrig bliver værre end at det ikke kan reddes med endnu et stykke med guitar. Onde tunger ville have forholdsvis nemt ved, at kalde det her for overfladisk, konventionelt, bagstræberisk eller fortærsket. Det er måske heller ikke urimeligt, altså ud over at albummet er en herlig livsbekræftende omgang at lytte sig igennem, for de her gutter kan sgu spille og lyder som om de ikke kunne lave andet end det her – her kommer autenciteten ind og redder hele møget, selvom det er hørt mange gange før”. Læs hele anmeldelsen HER

Desuden er der DJ’s og gratis øl indtil de løber tør!

Stengade // d. 19/3 // Kl. 20.00 // 80 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Jonas Strandholt Bach, Piss Vortex/Roskilde Festival 2015

Previous articleTelstar Sound Drone: Magical Solutions to Everyday Struggles ★★★★★☆
Next articleThe Flaming Lips – Do You Realize?? – 18/3 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.