Home Seneste Februar 2016 - Nyheder Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 8

Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 8

3321
0
.Tears. Photo: Hasan Jensen / Homage Photography

Vi skal vidt omkring i denne uge i Aarhus, musikalsk set. Fra pianoekvilibrisme over melodisk indie til tyskermetal. 

Onsdag d.24. februar

Og lad os da starte i det tyske! Udo Dirkschneider – Says Goodbye to Accept. Sådan lyder overskriften onsdag aften, hvor Udo udelukkende spiller Accept-sange. Efter den nuværende tour, vil han kun spille UDO-sange, så det er sidste chance for at høre den karismatiske tysker synge sange som ‘Balls to the Wall’ og ‘Metal Heart’ – live. Der loves godt to timer med fuldt skrald på den tyske power-thrash. Anvil og Rampart varmer op.

Train, døre kl. 19, start kl. 20, 200 kr. 

Torsdag d. 25. februar

Og så til noget helt andet. Torsdag byder på 3 tilbud i den mere dæmpede ende af skalaen. Vi begynder på Atlas, hvor Virgin Suicide spiller op. De 80’er inspirerede københavnere havde pæn succes med deres selvbetitlede debut sidste år, som Thomas begejstret kastede 5 stjerner efter i sin anmeldelse fra juni, hvor han blandt andet skrev: “Virgin Suicide er et ufattelig lettilgængeligt album, uden at det på nogen måde bliver kedeligt, det er originalt og emmer af spille- og livsglæde. Man æder hele skiven råt, mens sommer-humøret ikke andet end stiger”. Sommer-humør, det lyder da ikke som det værste sidst i februar? Det alternative pop-band Eirene varmer op.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 100 kr. 
Jacob Faurholt har vi anmeldt i flere omgange her på siden, og det er aldrig uinteressant at lytte til den opfindsomme og produktive lo-fi musiker. Senest anmeldte jeg hans nye albumSuper Glue, i januar i år, og skrev blandt andet: “Det starter nu også ganske stærkt på Super Glue med den både langsomt spacede og catchy lo-fi sag, ‘Floating In Space’, hvor Faurholts lyse stemme, korstemmer, keys, repetitiv guitar og trommer danner en fin helhed” –  til gengæld syntes jeg ikke resten af albummet levede op til åbneren, men der har været mere positive anmeldelser andre steder, så måske det bare er mig? Kig forbi Tape og døm selv. På plakaten er også sangskriver Younolovebonny og den energiske rock-trio The Hypocrites.

Tape, døre kl. 20, 50 kr. (der tages kun imod kontanter og mobilepay i døren)
Vi tager også lige en udflugt til Radar, hvor der under Vinterjazz-banneret er besøg fra Lubomyr Melnyk. Den ukrainske klaver-virtuos er måske ikke ligefrem rock i klassisk forstand, men han er ganske innovativ bag tangenterne, og har udviklet sin egen unikke version af klaverspil. Og det er da måske værd at give en chance?

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 120 kr. 

Fredag d.26. februar

Mere traditionelt rocket bliver det på Radar fredag, hvor de lokale undergrundshelte I Am Bones lægger sig selv endegyldigt i graven (de spiller dog også en afskedskoncert på Beta i København). Det er 7 år siden bandet sidst trådte sammen, og de har, i følge presseteksten, hadet hinanden lige siden. Det er formentlig et meget godt udgangspunkt for en eksplosiv koncert med punket energi og poppet-catchy melodier, så hvis du kan huske dem fra de glade 00’ere, så er det altså nu chancen er der for et sidste skud. Svenske Dog, Paper, Submarine sørger for opvarmningen.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 100 kr. 
Vi runder ugen af med et sving forbi Mejlgade igen, hvor Tape har 4 rockbands på plakaten. Tears samler medlemmer fra flere af Aarhus’ fremadstormende punk/garagebands, og skulle barsle med en udgivelse, The Bodies er rock fra London, Prison Whites er et rockband fra Cambridge, og som rosinen i pølseenden får man også Tugboat, som er Andreas Halskov fra Transit Pop’s soloprojekt.

Tape, døre kl. 20, 60 kr. (der tages kun imod kontanter og mobilepay i døren)

Es ist alles, herfra. Ud og lyt.

Af Jonas Strandholdt Bach

Foto: Hasan Jensen / Homage Photography

Previous articleKing Gizzard and The Lizard Wizard + The New Investors, d. 22/2, Pumpehuset
Next articleDansk premiere: Ny video fra Tales of Murder and Dust

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.