Home Seneste December 2015 - Nyheder Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 49

Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 49

1543
0
Momentum havde et dedikeret publikum

Det’ sørme, det’ sandt. Det ER december. Der er nu ikke gået risengrød og nissehuer i spillestederne, så du kan holde julen lidt på afstand med diverse koncerter, både fra lokale og internationale navne. 

Tirsdag d.1. december

Vi starter lige på og hårdt tirsdag aften, når amerikanske Clutch besøger Voxhall. Sydstats-boogie-blues-sludge-rockerne har et nyt album med i baggagen, nemlig oktobers Psychic Warfare, som følger op på bandets to seneste, og roste, albums, Earth Rocker og Blast Tyrant. Amerikanerne er et efterhånden velafprøvet og gennemrutineret navn, som jeg dog kun har oplevet en enkelt gang før, en tidlig aften på Roskilde i 2008 (tror jeg det var). 11 albums er det blevet til, siden debuten i 1993, og der er stadig masser af fut i rocktoget.

Ligeledes særdeles kompetente Bombus fra Sverige varmer op med deres højpotente heavy rock, og der endda endnu et opvarmningsnavn på i form af Greenleaf – så ugen kan få et ordentligt trykspark i rumpetten fra start.

Voxhall, døre kl. 19, start kl. 20, 260 kr. 
Torsdag d.3. december

Punk-rap kunne man måske tænke hørte en anden æra til, men ikke desto mindre præsenterer Voxhall torsdag aften fremstormende Ho99o9. De beskrives som en medrivende blanding af hardcore og hiphop, så trænger du til at få raset ud, så tjek det ud. NB: Voxhall har netop annonceret at koncerten er gratis – alle der har købt billet i forsalg, får pengene refunderet på aftenen i døren.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, gratis

Eller ras ud inden på Atlas, lige ved siden af, hvor førstedagen af Fuck you, we’re from Aarhus minifestivalen løber af stablen. Det er andet minifestival-skud fra Roam the Streets-projektet. Denne gang er det Aarhus’ metalmiljø, der er i fokus, og både torsdag og fredag byder på 4 lokale bands. Torsdagens fire navne har vi alle haft i søgelyset her på siden – de er: Blood Label, møl, Savage Machine og Tongues.

Blood Label albumdebuterede sidste år med Skeletons, som fik Ken til at ryste 5 stjerner ud af ærmet – han skrev blandt andet: “Bandet trykker aldrig gas-pedalen helt i bund, men lader i stedet for deres kraftfulde motor brøle med sejtrækker råstyrke. Det lyder bare stort, mægtigt og uimodståeligt”. Resten kan læses HER.

møl har lige været i Kens mølle fornylig, for deres anden EP (den første anmeldte Ken også HER). Det blev også til 5 stjerner, blandt andet med ordene: “Musikalsk og klangmæssigt kører det ganske enkelt som smurt for møl på deres anden EP, hvor det virker som om de for alvor er ved at finde deres ståsted, en mere personlig lyd og en retning for det unge band, der peger fremad”. Læs resten HER.

Savage Machine (tidligere Momentum) havde vi fornøjelsen af til vores eget koncertarrangement i 2013 på nu lukkede Backstage, og vi har to gange anmeldt EP’er fra heavy metal-drengene. Senest Through the Iron Forest, som Thomas dog ikke kom helt op at ringe over. Det var Ken (ham igen) til gengæld over World in Ruins, udgivet under Momentum-navnet: “A World In Ruins er 21 minutter i Heavy himlen/helvede, fordelt på 5 fede numre, der alle har det tilfælles, at de er old school 80er inspireret langhåret mædal, med tydelige referencer til bands som Judas Priest, Iron Maiden og en sjat Dio. Der lægges på ingen måde skjul på, at det ikke er her det tunge jern smedes påny, men det gøres med overbevisende stil og finesse, så man på ingen måde savner nytænkning og banebrydende ideer – god gammeldags ærlig Heavy Metal, uden skam og dikkedarer. THANK YOU”, skrev Ken, resten af den anmeldelse kan læses HER. Tjek også vores nylige interview med bandet lige HER.

Så nåede vi frem til black/death/doom-bandet Tongues, som Ken sørme også har anmeldt – for EP’en Thélesis Ignis, som udkom sidste år. “Thelésis Ignis føles gennemarbejdet og gennemtænkt, måske lidt for meget (?), og har i det hele taget rigtig meget at byde på, hvis man er typen der af og til nyder en svingom med dæmonerne og trænger til en tungeslasker fra skabninger fra mørket”, skrev Ken dengang og uddelte 4 stjerner – tjek resten af anmeldelsen HER.

Det er altså en velanmeldt omgang upcoming metal du får her, endda til en flad 50’er pr. aften.

Atlas, døre kl. 19, start kl. 20, 50 kr. 
Fredag d.4. december

Skulle vi så ikke også tage et kig på dag to af Fuck you, we’re from Aarhus? Jo da! Men hvor dag 1 bød på fire navne, vi alle har haft til anmeldelse, så byder dag to på fire navne, der IKKE har. Og jeg kender heller ikke så meget til dem, men navnene er: Woebegone Obscured, totalt kompromisløs funeral doom, Road to Manila leverer melodisk hardcore, Mordtor blander thrash, død og hardcore, mens Gespenst tager afsæt i de tidlige 90’eres black metal.

Atlas, døre kl. 19, start kl. 20, 50 kr. 
Lørdag d.5. december

Vi skal ud på tre stop lørdag, først på HeadQuarters, der får besøg af The Railthin Brothers. De er, efter eget udsagn, født i fremtiden, og så slår de og har slået deres folder i navne som Powersolo, Kim & The Cinders, Godless Wicked Creeps og mange flere. Du kender nok brødrene, hvis du kender de nævnte bands. Der er garanti for gang i den, fuld fart og fest.

HeadQuarters, døre kl. 19, 50 kr. 

Hos Radar er der besøg fra tyske Die Nerven, som har De Høje Hæle med. Die Nerven byder på post-punk/støj-rock/math-rock og spillede på Roskilde sidste år. De Høje Hæles album, Mund til mund havde jeg til anmeldelse i 2013, og om det skrev jeg blandt andet: “I det hele taget er Mund Til Mund lidt af en uortodoks humørpille. Ganske velegnet til at lysne op på en gråvejrsdag”. 4 stjerner resulterede det i, og resten kan læses HER. Det blev også til denne lidt spøjse Q&A.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 60 kr. 

Endelig vender vi tilbage til Voxhall, hvor der er festlig rock’n roll med Go Go Berlin. Hypen omkring bandet var temmelig stor i 2013, hvor de også indtog en godt fyldt Pavilion Junior. Dengang var Ken også på plads med pennen (jeg stod ved siden af og tog billeder), og havde på plussiden energi, entusiasme og Christian Viums vokal, mens der på minussiden stod manglende originalitet og klichéer i kø (anmeldelse HER). Siden har bandet nok udviklet sig en del, og de har i hvert fald haft godt tag i diverse live-publikum rundt omkring i landet. Bandets seneste album har også høstet fine anmeldelser, så mon ikke der er en rockfest i sigte lørdag aften?

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 170 kr. 
Af Jonas Strandholdt Bach

Foto: Philip Brofelde/PB Photography

Previous articleEl Vy: Return to the Moon ★★★★☆☆
Next articleThe Silent Low – Among The Damaged – 2/12 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.